Κάνοντας πατινάζ στην Κόλαση…


Έξι έχτου δυο χιλιάδες πέντε σήμερα και his Steveness ανακοίνωσε ότι από του χρόνου τα μηχανάκια που θα πουλάει η εταιρεία του θα έρχονται με το διαβόητο αυτοκόλλητο. Δεν ξέρουμε αν θα είναι ήδη κολλημένο ή η επικόλλησή του θα επαφίεται στον πατριωτισμό των ζηλωτών.

Προσωπικά δεν πίστεψα τη φήμη που κυκλοφόρησε αρχικά η WSJ και έπειτα το c|net, “but so what?” θα αναρωτηθείτε ορθότατα. Ο λόγος για την αλλαγή υποτίθεται ότι ήταν η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα roadmaps της Intel και της IBM όσον αφορά την υπολογιστική ισχύ των επεξεργαστών του μέλλοντος. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες στα σχόλια ή σε επόμενο θέμα, αλλά εδώ θα αρκεστώ να υπενθυμίσω ότι η αλλαγή από τη Moto στην IBM το 2003 για τα CPUs των PowerMac βασίστηκε πάνω στη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα roadmaps της IBM και της Motorola όσον αφορά την υπολογιστική ισχύ των επεξεργαστών του μέλλοντος.

I, for one, welcome our new Intel overlords.9 σχόλια


1

Τελικά δεν πρέπει να ήταν πρόβλημα η υπολογιστική ισχύ στα G5, όσο η αναλογία κατανάλωσης/ισχύς μιας και από οτι φαίνεται τα φορητά κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αλλά η IBM δεν είχε κανένα λόγο να αναπτύξει φορητά chips μόνο για την Apple.

Υπάρχει βέβαια και αυτή η εξήγηση του transition που αν ισχύει κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα..

6 June, 2005 στις 2:02 pm
2
Από: Oneiros

I, for one, welcome our new Intel overlords.

Χεχε, βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος που διαβάζει Slashdot. Τις προάλλες είχε σ’ ένα thread ..οδηγίες χρήσης γι’ αυτά τα “trolls” (ελλείψει καλύτερου όρου), όπως το παραπάνω και το “In Soviet Russia, Intel buys you” (πχ.)

6 June, 2005 στις 2:13 pm
3
Από: Tassos

Κυκλοφορούν διάφορα για το τι ακριβώς παίχτηκε με την ΙΒΜ. Από τις θεωρίες συνομωσίας μου φάνηκε καλή αυτή εδώ.

Το θέμα είναι ότι τουλάχιστον η τρέχουσα γενιά των G5 (PPC970FX) δεν μπορεί να ανέβει ούτε σε ισχύ χωρίς extreme measures (liquid cooling), άρα και το desktop line βαδίζει πάνω σε λεπτό πάγο. Το πρόβλημα με τα φορητά είναι πολύ πιο επώδυνο για την Apple γιατί εδώ και αρκετό καιρό πουλάει περισσότερα φορητά παρά desktops (με εξαίρεση τα τρίμηνα που εισάγονται νεα οικιακά μοντέλα).

Η φήμη για το hardware-lock είναι μάλλον δυστυχώς αληθινή. Έλπιζα ότι η Intel θα αντιστεκόταν αλλά φαίνεται ότι η ευκαιρία να μπει στο portable enetrtainment market (με κάποιο Apple-branded gadget;;;) θεωρήθηκε πολύ σημαντική για να χαθεί στο βωμό της ακεραιότητας (as if).

6 June, 2005 στις 2:25 pm
4
Από: Yorgos

Ω ναι καλά, να διακινδυνεύσω και την πρόβλεψη ότι το κράξιμο δε θα εξαντληθεί στα τετριμμένα περί assimilation, αλλά όπου νάναι θα δούμε και τα πρώτα remixes του τρέιλερ του Revenge of the Sith, με το Steve στο ρόλο του Anakin και το Jack Valenti στο ρόλο του Palpatine.

Εγώ πάντως έσταξα κι ένα δάκρυ για το Cell-based powerbook, που στόλιζε τα όνειρά μου από τον περασμένο Φλεβάρη =)

6 June, 2005 στις 2:27 pm
5
Από: Κωστής

Ο Cell based powerbook ε; Ναι και ‘γω περίμενα πότε και μήπως βγει. Βέβαια, έχεις δει αυτά (1 2 3 4); Γενικά, δε ξέρω κατά πόσο ένας Cell θα ήταν ιδιαίτερα καλός για κανονικό υπολογιστή. Τα SPID του φαίνεται να θέλουν πολύ specific coding, το οποίο μάλλον δε θα είναι και πολύ efficient αν δε ξέρεις ότι είσαι το μόνο app που τρέχει, και το κακό branch prediction του PPE του σημαίνει πως ούτε και το κεντρικό θα είναι μάλλον τόσο καλό chip για κανονική χρήση.

Τέλος πάντων, το DRM δε το γλιτώναμε με τίποτα παιδιά. Προσωπικά ντάξει, δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα. Το κατέβασμα είναι εξάλλου ήδη σχετικά risky στην Αμερική. Και όταν υπάρχουν deals σα το $15/μήνα όσες φορές θες 1 ταινεία τη φορά του blockbuster, δεν είναι δα και that big of a deal.

6 June, 2005 στις 2:55 pm
6
Από: Tassos

δεν είναι δα και that big of a deal

Ahhh, the slippery slope of paying for content 🙂

Πάντως τη γλιτώσαμε από το broadcast flag!

6 June, 2005 στις 4:25 pm
7
Από: Oneiros

Πάντως τη γλιτώσαμε από το broadcast flag!

The plot thickens

10 June, 2005 στις 4:16 pm
8
Από: Yorgos

Λες δηλαδή ότι το broadcast flag μπορεί να σωθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να ελευθερωθεί πιο γρήγορα το spectrum; Δεν την ξέρω καλά την υπόθεση, αλλά πιο πιθανό μου φαίνεται να παίξει κάποιο subsidy, αν το consumer electronics industry προσβάλει τη ντιρεκτίβα.

10 June, 2005 στις 5:14 pm
9
Από: Oneiros

Τι λέγαμε;

It was just a hunch, ούτε εγώ την ξέρω καλά την υπόθεση’ εδώ δεν προλαβαίνουμε τα δικά μας τρεξίματα..

21 June, 2005 στις 12:30 pm