Στάση Φάληρο – Σενάρια Πρόκρισης


Κλονίστηκε λίγο η πίστη μας στο άστρο του Ότο, αλλά έτσι είναι η μπάλα. Κουράγιο. Μ' ένα μερεμετάκι, το σύνθημα που δονούσε το Νταλούζ εκείνο το βράδι είναι ακόμα επίκαιρο: Σε μια βδομάαδα, στη Γερμανίιια, φέρτε μας, φέρτε μας τη Βραζιλίιια. (All is not lost, of course. Διαβάστε γιατί) 


 

Ένα σχόλιο


1
Από: Yorgos

Διαβάζω στο Sportnews ότι η χτεσινή ήττα “υποχρεώνει την πρωταθλήτρια Ευρώπης να κάνει το απόλυτο στα εναπομείναντα ματς και να περιμένει δώρο από την ομάδα του Μπλαχίν στο ματς με τους Τούρκους για να καταλάβει την δεύτερη θέση.” Δεν είναι απαραίτητα τόσο τραγικά τα πράγματα – υπό συνθήκες, μπορούμε να περάσουμε και χωρίς το 3×3, ακόμα κι αν οι Τούρκοι κερδίσουν μέσα στο Κίεβο! Ας τα δούμε πιο προσεκτικά..

Τα παιχνίδια Τουρκία-Δανία και Ουκρανία-Τουρκία γίνονται μέσα σε διάστημα 5 ημερών, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όπως και να ‘χουν τα πράγματα λοιπόν, εμείς πηγαίνουμε στην Κοπεγχάγη (8/10) ξέροντας ακριβώς τι αποτέλεσμα θέλουμε. Αν υποθέσουμε ότι:

α) Οι 3 διεκδικητές της δεύτερης θέσης (Τουρκία, Ελλάδα, Δανία) θα κερδίσουν όλα τα παιχνίδια που τους υπολείπονται κόντρα στους φτωχούς συγγενείς του ομίλου (Αλβανία, Γεωργία, Καζακστάν)

β) Ευνοούμαστε σε απλή ισοβαθμία με τη Δανία και σε τριπλή ισοβαθμία (με Δανία-Τουρκία) [αυτό είναι δεδομένο]

έχουμε τα ακόλουθα σενάρια (σε αγκύλες το αποτέλεσμα που θέλουμε στην Κοπεγχάγη):

1) Τουρκία – Δανία: 1, Ουκρανία – Τουρκία: 2 [Πάμε για αγγαρεία]
2) Τουρκία – Δανία: 1, Ουκρανία – Τουρκία: 1Χ [Δανία πεθαμένη, θέλουμε νίκη]
3) Τουρκία – Δανία: Χ, Ουκρανία – Τουρκία: 2 [Δανία πεθαμένη, θέλουμε νίκη]
4) Τουρκία – Δανία: Χ, Ουκρανία – Τουρκία: 1Χ [Μας φτάνει το Χ – οι Δανοί θέλουν νίκη]
5) Τουρκία – Δανία: 2, Ουκρανία – Τουρκία: 2 [Μας φτάνει το Χ (τριπλή ισοβαθμία) – οι Δανοί θέλουν νίκη]
6) Τουρκία – Δανία: 2, Ουκρανία – Τουρκία: 1Χ [Μας φτάνει το Χ (ισοβαθμία με Δανία) – οι Δανοί θέλουν νίκη]

Συμπεράσματα:
α. Τα σενάρια θα ήταν ακριβώς τα ίδια, ακόμα κι αν είχαμε μείνει στο 0-0 με τους Ουκρανούς. Μόνη διαφορά ότι στο σενάριο (1) θα θέλαμε νίκη στη Δανία για να ισοβαθμήσουμε με τους Τούρκους – και μετά θα κοιτάζαμε τη διαφορά τερμάτων και θα διαπιστώναμε ότι πρέπει να βάλουμε 10 γκολ στη Γεωργία για να περάσουμε. Ας μη χτυπιόμαστε λοιπόν για το γκολ του Χούσιν. Αυτό δεν άλλαξε τίποτα.

β. Επειδή φοβάμαι ότι η φιέστα της πρόκρισης δε θα είναι επαρκές κίνητρο για να χτυπήσουν οι Ουκρανοί το ματς με την Τουρκία, το ιδανικό σενάριο θα είναι να κερδίσουν οι Δανοί στην Κωνσταντινούπολη. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι Τούρκοι βγαίνουν εκτός μάχης κι εμείς θα πάμε στη Δανία για να παίξουμε το παιχνίδι που ξέρουμε καλύτερα. Τα σενάρια (2) και (3) τα φοβάμαι, γιατί η Εθνική δε με έχει πείσει ότι ξέρει να κερδίζει παιχνίδια – αλλά και γιατί η Δανία δε θα είναι ακόμα μαθηματικά αποκλεισμένη. Το πιο ωραίο βέβαια θα είναι να κάτσει το (1) και τελικά να πάρουμε τη δεύτερη θέση – οπότε θα βγούμε με Αλβανικές σημαίες στην Ομόνοια =)

Δείτε βαθμολογία και πρόγραμμα εδώ.

8 June, 2005 στις 8:17 pm