Τα ποστ του κοντριμπιτέρ ilias


 

07.10.2005

Amnesty International Blasts Greece

— ilias , 7:11 am

Και εις ανώτερα, πάντα τέτοια.

Όσο για την αντίδραση του Έλληνος κυβερνητικού εκπροσώπου;

“We need to protect people who are wronged, if indeed they are wronged,” said to AFP.
“And I am certain that whenever such complaints arose, the competent ministers and services intervene.”

Μας καθησύχασες Theodoros, αποστόμωσες και τους κουτόφραγκους, σήκωσες δύσπιστα και το φρύδι (“if indeed they are wronged”).

(Πάντως τα αγγλικά του Ρουσσόπουλου θέλουν δουλίτσα. Μέχρι τότε οι δηλώσεις του στα ξένα μέσα θα παραπέμπουν σε δυσκοίλιο αξιωματούχο της εποχής Μπρέζνιεφ.)

19.06.2005

Τεχεράνη B.B.Q.: Φόβος πάνω από την πόλη.

— ilias , 2:32 am

Χαρακτηριστικές ενδείξεις πως βρίσκεσαι σε επικράτεια απολυταρχικού καθεστώτος:

1) Οι συμμετέχοντες στα τηλεοπτικά talk shows με θέμα τις “εκλογές” δεν μαλώνουν ποτέ: συμφωνούν όλοι μεταξύ τους, υπερθεματίζοντας στα πιο σουρρεαλιστικά κλισέ. 2) Η πολιτική πλατφόρμα του τυπικού εγκεκριμένου υποψηφιου έχει από εκλογή σε εκλογή τη Φωσκολική συνέπεια που έχουν οι ρόλοι της Λάμψης από σαιζόν σε σαιζόν: Το “αμείλικτο όργανο του συστήματος” είναι δυνατόν να επιστρέψει ως η “μόνη ελπίδα για μεταρρυθμίσεις”. 3) Άλλους ψηφίζεις, κι άλλοι προκύπτουν 4) Το πολιτικό κλίμα πάνω από την πόλη μπορεί να αλλάξει όσο ραγδαία μπορεί να αλλάζει ο καιρός στις πεδιάδες της Βόρειας Ευρώπης. Η μετάπτωση από την ευφορία στον πανικό είναι όσο απότομη είναι μετά από την κατανάλωση ενός εγχωρίως παραγόμενου ecstasy αξίας 1.5 ευρώ.

(more…)

13.06.2005

Εδώ Τεχεράνη (part I): Sean meets Hashemi

— ilias , 9:26 am

(note to self: Την επόμενη φορά που αφελής πλην θελκτική namedropper θα κομπάσει με φράσεις του στυλ «η Μαντόνα έτρωγε στο διπλανό μας τραπέζι στο Λονδίνο», να θυμηθώ να την εντυπωσιάσω λέγοντάς της ότι και εγώ πήγα με τον Σων Πεν στην ίδια σουίτα του πρώην Ιντερκοντινένταλ στην Τεχεράνη για να παραλάβουμε τις δημοσιογραφικές μας διαπιστεύσεις).

Στο δεύτερο του stint ως celebrity ανταποκριτής για την San Francisco Chronicle, o Σων συναντήθηκε χτες το πρωί με τον Μπερλουσκόνι του Ιράν, πρώην πρόεδρο (δις), νυν ισχυρό άνδρα του καθεστώτος και επικρατέστερο υποψήφιο στις Προεδρικές εκλογές της Παρασκευής, τον Αγιατολάχ Χασεμί Ακμπάρ Ραφσατζανί (η απλώς “HASHEMI” – με λατινικούς χαρακτήρες, για τις ανάγκες της μονδέρνας προεκλογικής του εκστρατείας). Ο Σων φεύγει σήμερα από την «προεκλογική» Τεχεράνη, ενώ τα αίματα αρχίζουν να ανάβουν σε μια μέχρι τώρα υποτονική “προεκλογική” περίοδο. (Το reality-tape θα παραμείνει στην Περσία – για τουλάχιστον δυο εβδομάδες).

(more…)