Τα ποστ του κοντριμπιτέρ Enzo Bearzot


 

10.07.2006

Ζιζού-με στον Θρίαμβο

— Enzo Bearzot , 6:19 am

Το 4ο αστεράκι τοποθετήθηκε πάνω από τη σημαία μου και παρακαλώ τον Θεο να είναι η χώρα μου αυτή, που θα αλλάξει το πανέμορφο γλυπτό-τρόπαιο!

Η Ιταλία παγκόσμια πρωταθλήτρια και ο φίλος μας ο Ζιζού στο σπίτι του με τον χειρότερο τρόπο. Η αυλαία έπεσε αλλά δυστυχώς για αυτόν, τον τεράστιο παίχτη, δεν υπήρξε χειροκρότημα παρά μόνο βουβαμάρα. Σου έρχεται να πεις κανά δύο “γαλλικά” για το προσωπό του, αλλά δεν σου βγαίνει γιατί είναι ο… Ζινεντίν Ζιντάν! Κρίμα, πολυ κρίμα! (more…)

21.06.2006

Ω, τι στήσιμο Θεέ μου!

— Enzo Bearzot , 1:25 am

Αυτο το χθεσινό ήταν το κάτι άλλο. Η Σουηδία είναι γνωστή για τα στημένα παχνίδια… (βλέπε Euro2004). Είχε βουίξει η Ευρώπη για το «χ» που ήδη είχε κανόνισει για να βγει εκτός η Ιταλία! Εντάξει-εντάξει υπερβάλλω το ξέρω, αλλά χθες βγήκα έξω από τα ρούχα μου. Με το που έγινε το 2-1 για την Αγγλία, περίμενα να δω πως και το πότε θα γίνει η ισοφάριση. Ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν. Αργά ή γρήγορα, δύσκολα ή εύκολα, θα γινόταν. Και ξαφνικά… ΓΚΟΛ! Ω, τι έκπληξη!

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Eriksson στο 2ο γκολ της Αγγλίας. Ενώ ο πάγκος χτυπιόταν πάνω-κάτω από πανηγυρισμούς, ο coach δαγκωνόταν χαμογελώντας. Βέβαια ήξερε το σκορ του άλλου παιχνιδιού και ήταν σίγουρος ότι δεν έβαζε σε μπελάδες τη χώρα του (Σουηδία), αλλά προφανώς φοβήθηκε το κράξιμο από τους ομοεθνείς του. (more…)

15.06.2006

Οι άξονες

— Enzo Bearzot , 5:21 am

Χθες, εκεί που καθόμουν και έβλεπα το αισχρό «GOALYWOOD», διαπίστωσα οτι σχεδόν όλοι μας, έχουμε “άξονες”.

Τι εννοώ; όσοι από εσας συμπαθείτε και υποστηρίζετε την Γερμανία, συχρόνως αγαπάτε και τους Ολλανδούς, ενώ όσοι από εμάς υποστηρίζουμε την Ιταλία, συγχρόνως αγαπάμε την Ισπανία και την Βραζιλία. Η Αγγλία και η Γαλλία είναι λίγο έως πολύ αυτόνομες και δεν εμπλέκονται σε μασωνίες αξόνων.

Συμπέρασμα; Υπάρχουν 2 βασικοί άξονες. Ο Βαυαρικός που έχει ως παρακλάδι τους Ολλανδους και ο Μεσογειακός που έχει τους Ισπανούς ως “βοηθητική ρόδα”. Η Βραζιλία ανήκει στον 2ο άξονα λόγω πολιτισμού και νοοτροπίας.

Θα ήθελα να μάθω, αν αυτό που περιγράφω παραπάνω είναι κάτι υπαρκτό ή ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας μου…

13.06.2006

Forza Italia

— Enzo Bearzot , 5:10 am

Η απεχθής για πολλούς Ιταλία, έδειξε χθες το βράδυ ότι δε θα έχει τον γνωστό ρόλο που είχε τις προηγούμενες διοργανώσεις. Αυτόν του πρωταγωνιστή–κομπάρσου. Για να λέμε την αλήθεια, στις τελευταίες διεθνείς συμμετοχές της, η Ιταλία δεν κατάφερε κάτι αξιόλογο, με πιο πρόσφατο, το Euro της Πορτογαλίας. Έχοντας τον Totti να φτύνει την αξιοπρέπεια της ομάδας και τους σκαδιναβούς να κανονίζουν από μέρες τη στρατηγική τους για το πώς θα αποκλείσουν τον μισητό τους αντίπαλο, είναι λογικό η Ιταλία να κατακτά τον τίτλο του «τουρίστα της διοργάνωσης». (more…)