Τα ποστ του κοντριμπιτέρ Rino


 

14.06.2012

Δήξε μου τον φίλο σου

— Rino , 2:37 am

Εντιμότατοι φίλοι μου.

Δέχομαι με ιδιέτερη χαρά και προφόντα σοντισφατσιόνε την μεγάλη τιμή του καρίσσιμο Τζώρτζιο να με ανασύρει από το χρονοντούλαπο ντελλα Στόρια, κι έκκολο νάμαι πάλι εδώ σε τούτο το ζεστό ανγκολίνο ντελ τσιμπερσπάτσιο, για να μοιραστώ μαζί σας τις μεγάλες στιγμές και συνγκινήσεις του Έουρο 2012 Ουκραΐνα-Πολόνια, και να σας εξηγώ με κάθε λεπτομέρεια την στρατετζία και την τάττικα του κομμισσάριο τέκνικο ιταλιάνο Τσέζαρε Πραντέλλι.

Καταλαβαίνετε βέβαια καλά πως από την ούλτιμα βόλτα που ήμασταν μαζί τα πράγματα έχουν αλλάξει ραντικαλμέντε. Γιατί εσείς, δυστυχώς επτωχεύσατε, και προσπέσατε στην Καντσελλιέρα Μέρκελ για βοήθεια, κι αυτή βέβαια σας έχει κάνει τη ζωή μπιτσυκλέττα.

Κι εγώ με τη σειρά μου έζησα το δικό μου φαλλιμέντο περσονάλε, και δεν είμαι πια εκείνο το mostro di fortezza και φόβητρο κάθε αββερσάριου που τούττι εσείς τόσο αγαπήσατε, μα σολαμέντε ένας ξωμάχος της μπάλλας και μια curiosità των γηπέδων, όπως ο Μασσίστας και ο Κουταλιανός. Και πρόσφατα αποχαιρέτησα με δάκρυα στα μάτια το Μιλανέλλο, και είπα στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, θα σας πάρω να φύγουμε σ´άλλη γη σ´άλλα μέρη, που κανέναν δεν ξέρουμε και κανείς πια δεν μας ξέρει.

Έτσι λοιπόν δεν σας στέλνω την ανταπόκριζη μέσα από τ´αποδυτήρια της σκουάντρα ατσούρα, μα από την αναπαυτική πολτρόνα σαλονιού στην πατρική μου κάζα Γκατούζο, όπου προχτές και πάλι παρεβρέθηκα για να δει η μαμά τα εγγόνια της κι όλοι οι άλλοι την γκιγκαντέσκα παρτίτα Ιτάλια κόντρο Σπάνια. Κι όπου φυσικά όσα χρόνια κι αν περάσαν κάποια πράγματα δεν άλλαξαν, όπως ότι ο Πατέρας τσακώνεται διαρκώς με τον τσίο Κορνέλιο, και ανεβάζει μετά πίεζη, και η μαμά ανχώνεται. Με μόνη ντιφφερέντσα πως με τα όσα συννταρακτικα σας έχουνε συμβεί η πάρλα τους έχει πια συχνά να κάνει με την όμορφη πατρίδα σας, την Μπέλλα Γκρέτσια.

(more…)

08.11.2008

Κάποιες διεθνής αντιδράσεις στις εκλωγές στατουνιτέζε

— Rino , 4:59 pm

Εβίβα λοιπόν και πάλι καρίσσιμι, και ζήτωσαν εις τούτοδω το ιστιωλόγιο των θριάμβων και των μεγάλων συνγκινήσεων!

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί σας και τα χοιροκροτήματα δε λένε ανκόρα να κοπάζουν, κι εγώ είμαι νταββέρο περήφανος που είστε οι φίλοι μου. Γιατί πράγματι δουλέψατε μήνες τώρα πολύ σκληρά, μα τελικά πετύχατε το ναι μπορούμε, κι ο ταουματούρτζικο αρχηγός της καρδιάς σας νάτος που κέρδισε τo ύπαττο αξίομα, γιατί ήτανε δινός ρήτορ. Κι έτσι ο αγώνας τώρα δικεόνεται, κι όλος ο κόσμος γιορτάζει μαζί σας την εδώ και τώρα αλλαγή που στην οποία μπορούμε νταββέρο να πιστέψουμε, και που εσείς βέβαια ήδη πρώτοι την είχατε κιόλας εφαρμόσει με σπουδαία αποτελέσματα στην αγαπημένη μου πατρίδα σας την Μπέλλα Γκρέτσια, τη μακρινή και δεδοξασμένη δεκαετία ντι Οττόμπρε Οττάντα-Ούνο.

Όπως ίσως ήδη θα μάθατε από το ράντιο και την τελεβιζιόνε, η νίκη σας αυτή προκάλεσε εμοτσιόνι κι entusiasmo senza limiti σολάκερο τον κόσμο και στην Ιτάλια. Κι έτσι και στην κάζα Γκατούζο, όπου ο θείος Κορνέλιος έκλαιγε, κι η μαμά χαμογελούσε και δε λυπόταν για την Ίλλαρυ, παρά φορούσε στο πέτο μια κονκάρντα ντι τίπο Μπίντεν-Όμπαμα ’08. Κι ως κι ο Πατέρας την άλλη μέρα πούβλεπε τελενοτίτσιες στην αρχή μπουρμπούραγε κι έλεγε, Ντεμοκρατσία ντέϊ νέγκρι και ντι ιμμιγκράντι ιλλεγκάλι, και μετά έλεγε, πιο εύκολα θα περνάτε οι κομμουνίστι από τρύπα βελόνας παρά οι νόμοι σας από τη Τζερουσζία και τον Φιλιμπάστωρ, όμως μετά ηρέμησε. Γιατί είδε ένα εκτενή ρεπορτάτζιο από τη Μόσκα, όπου ο αγαπημένος του Πρεζιντέντε ντι Κονσίλιο Μπερλουσκόνι έπλεξε ένα ενκόμιο και είπε, μπραβίσσιμο του πλανετάρκα Όμπαμα, αφού είναι τζόβανο όμορφος κι ηλιοδιακεκαβμένος! (more…)

06.09.2008

Mamma, coraggio

— Rino , 11:29 am

Κάρι αμίτσι, κάρο Τζώρτζιο.

Το γλυκό καλοκαιράκι ντούε μίλλα όττο είναι πια ανάμνηση παλιά, lettera gialla στο συρτάρι, κι η μαλινκολία του Σεττέμπρη βαραίνει όπως πάντα την καρδιά μας.

Όμως ευτυχώς μια nuova stagione νάτη που μόλις ξανάρχισε για να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, με όνειρα και προσντοκίες κι εμοτσιόνι στραορντινάρι. Kαι πράγματι εμείς της Μίλαν εισπράξαμε ήδη την πρώτη καρπαζά από τη νεωφότιστη Μπολόνια, αλλά εσείς αντιθέτως γιαρτάσατε όλοι μαζί μια πολύ μεγάλη νίκη, κι εγώ ήρθα τώρα αυτού για να σας συγχαρώ θερμά!! Γιατί όλοι βέβαια ξέρουν ότι χάρη στα δικά σας ξενύχτια στο τσιμπερσπάτσιο, και χάρη στη δική σας αφιδής ιπποστήριξη, ο λαοφυλής σενατόρε Μπάρακ Όμπαμα θριάνβεφσε ενάντια στο κάθε πρετζουντίτσιο, κι αποθεόθηκε στο συνέδριο ντι ελεττόρι ντεμοκράτιτσι κι έτσι στέφτηκε ο ηγέτης σας για τη μεγάλη μάχη πρεζιντεντσιάλε στατουνιτέζε.

Όπως σας είχα υποσχεθεί και στο παρελθόν, έκανα κι εγώ τα πάντα για να έρθει η μεγάλη αυτή νίκη, κι όλο το καλοκαίρι που πήγαινα στο Κοριλιάνο για μπάνια έψηνα επί μακρών τη μαμά που είχε μια μεγάλη συμπατία στην Ίλλαρυ. Όμως τα πράγματα ήταν δύσκολα και δεν κατάφερνα να την μεταπείσω. (more…)

22.06.2008

Ήξεις αφφίξεις ου θριαμβέφσεις εν τω Έουρω

Κάρι αμίτσι, κάρο Τζώρτζιο.

Ξέρω καλά ότι στις δύο προηγούμενες εβδομάδες που μας πέρασαν εσείς όλοι είχατε στο μιαλό σας σολτάντο τη δοξασμένη νατσιονάλε ντι Γκρέτσια. Σίγουρα θελήσατε να την ιπποστηρίξετε πιστά και απερήσπαστα για να καταφέρει το κάτι καλύτερο δυνατών, και για να ξαναεπαναλάβει τα όσα θαυμαστά που σας χάρισε στο τριονφάλε Έουρο ντούε μίλα κουάττρο. Λυπάμαι ονεσταμέντε που τα πράγματα ήρθαν κοζί ανάποδα, κι απογοητέφτηκα κι εγώ όπως κι όλοι μας από το μόντουλο τάττικο του Ώτο Ρεχάνγκελ, και την αίκβαση της μεγάλης αυτής προσπάθειας. Και καταλαβαίνω καλά πως μόλα ταύτα που σηνέβησαν δε σας περίσσεψε χρόνος να σκεφθείτε εμένα τον παλιό φίλο σας που ονομάζωμαι Ρίνο Γκατούζο, κι έτσι δεν σας έλειψα καθόλου.

Όμως για κακή σας τύχη εσείς μου λείψατε αφάνταστα, και τώρα να ΄μαι πάλι εγώ εδώ πέρα. (more…)

09.03.2008

Το πικρό ποτήριον του τι μέλι γεννέσθαι

Amici miei.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης εγώ και οι συνμπαίκτες μου δώσαμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στη φορμαρισμένη Άρσεναλ. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακυνώσω πως δυστυχώς αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε. Γιατί παρά τη συγκλονιστική συμπαράστασή σας οι τζόβανοι λοντινέζι ντι Αρσένιο Βενγκέρ ήταν ασυνγκράτητοι και μας ξεπουππούλιασαν, κι έτσι δίκαια αποκλυστήκαμε από το Τσάνπιονς Λήνγκ και τη συνέχεια του σπουδαίου αυτού θεσμού. Και όπως βέβαια μπορείτε να ιπποθέσετε η ίττα ήταν ιδιετέρος επόδινη, κι εγώ έχασα τον ύπνο μου και βυθίστηκα σε δίνη μοναξιάς και οτσεάνο ντι μαλινκολία ινσουφφεράμπιλε. (more…)

01.12.2007

Χρυσό Μπαλλοδέρας 2007

— Rino , 5:05 pm

Γεια σας φίλοι. Βρισκόμαστε και πάλι για άλλη μια φορά ενώπιος εν οποίο σε αυτό εδώ το ιστιωλόγιο-μπλώνγκ, που είναι το πιο αγαπημένο μου από όλο το τσιμπερνοσπάτσιο. Είναι εδώ που συναντιώμαστε τακτικά για κάποιες πτυχές της επικαιρώτητας, και για να γιορτάζουμε μαζί κάποιες μεγάλες νίκες. Και τώρα που μηλάμε είναι μία ακόμη τέτοια πολλή επίκαιρη πτυχή, αφού η ριβίστα σπορτίβα φραντσέζε France Football θα ανακυνώσει σύντομα το Pallone d’oro 2007, που είναι μια μεγάλη διάκρηση και όλοι μας θέλουμε να το κερδήσει ο Κακά. Γιατί όπως θα θυμάστε είναι ένας από τους συνμπαίκτες μου στην Μήλαν, που αυτός πέρσυ μας οδίγησε στον τριόνφο ντι Ατένε με τις μεγάλες εμφανήσεις του στο Τσάμπιονς Λήνγκ, κι έτσι το αξίζει τσέντο περτσέντο. (more…)

21.11.2007

Nά ‘μαστε πάλι εδώ Αντρέα

— Rino , 5:58 am

Γιατί οι δρόμοι τρέχουν χιαστί, κι έτσι εσείς κατοτροπώσατε την Τουρκχία, τη Μάλτα και τη Νορβέτζια, κι εμείς την σκληροτράχειλη Σκότσια, και τώρα θα βρεθούμε όλοι μαζί παρέα στο Έουρο ντούε μίλα όττο.

Κι εγώ δε βλέπω πια την ώρα να περάσει ο χειμώνας και να έρθει το καλοκαιράκι με το γκράντε αππουνταμέντο ντι Αούστρια-Ζβίτσερα, και είμαι ιδιαίτερα εφτηχής για ότι θα είναι εκεί και θα δώσει το παρόν και η δικιά σας νατσιονάλε ντι Γκρέτσια. Γιατί η ομάδα σας είναι από πάστα ντι καμπιόνι και ξέρει να κερδίζει a la italiana, κι ο ηγέτης σας ο Τζώρτζιο Καρανκούνης έχει διαπρέψει στο καμπιονάτο κι έχει πολλούς φίλους στην Ιτάλια, και κυρίως τον Ματτεράτσι. (more…)

24.05.2007

Atene città illuminata

— Rino , 11:05 am

Τσάο φίλοι, τσάο Τζιώρτζιο, τσάο Μπέλλα Γκρέτσια.

Στέκωμαι μπροστά σας προσοχή, φελιτσίσσσσιμο και ουμπρίακο από το γληκό κρασί της νίκης, και δεν βρήσκω πια τα λόγια για να αικφράσω την αιβγνωμοσύνη μου για όλα αφτά τα όσα πετίχαμε μαζί.

Και ξέρω ότι ο τελικός δεν ήταν ώμορφος, και ούτε μπορέσαμε να σας προσφέρουμε την bella figura που διακκαώς επυθιμούσαμε, γιατί η παρτίτα ήταν πολλή δύσκολη, και το άνχος ασφισσιάντε, και οι αββερσάριοι σκληροτράχειλοι και καλοστυμμένοι στο γήπεδο με ένα ηπέροχο λαό στο πλεβρό τους. Αλλά νονοστάντε τα καταφέραμε χάρη στην ανεπανάλλειπτη συνπαράστασή σας, κι έτσι ο Πίππο κέρασε τον Ράφα το καρπάτσο της εκδήκισης, που όπως θα ξέρετε βέβαια είναι ένα πιάτο που τρόγεται κρύο.

Και κάπου εδώ το ταξίδι τελειόνει. Αλλά άβριο αρχήζει ένα άλλο, και εγώ ελπήζω να παραμήνουμε μαζί.

Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξαναζήσουμε κι άλλα ώνειρα εαρινής νυκτός, ή τη γληκιά ανάμνηση κάποιου παλιού μεγάλου τελικού. Ή ίσως την ανάμνηση μιας παλιάς μεγάλης αγάπης, χαμένης στο χρόνο, που έλαμψε ούνα σερράτα ντι Μάτζο, αστέρι δίπλα στα άλλα αστέρια στον ουρανό πάνω από το Στάντιο Ολίμπικο ντι Μπέλλα Ατένε.

Ένα μεγάλο εφχαριστό. Αρριβεντέρτσι.

Γιού νέββερ γουόκ αλόουνε.

Ρίνο

22.05.2007

Φευ-γάτος, μια κεώμενη βάτος

— Rino , 12:03 pm

Ciao amici, ciao Τζώρτζιο, ciao Ατένε.

Έχω πλέον αρριβάρει στην πατρήδα σας την μπέλλα Γκρέτσια, και για το γκραντίσσιμο αππουνταμέντο φινάλε ντι Τσάνπιονς Λήνγκ δε μίσκει παρά σολαμέντε μία σερράτα.

Και κανονικά βέβαια εγώ θα έπρεπε τώρα να είμαι μόλτο κοντσεντράττο και να πρωετοιμάζωμαι ψιχωλογικά για τη μεγάλη παρτίτα. Μα ινβέτσε είμαι πολύ θυμωμαίνος και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο παρά το τι μου σηνέβη πριν λίγο. Kι έτσι ήρθα και πάλι να χερετήσω εσάς τους πιστούς φίλους μου στα ιστιωλόγια-μπλωνγκ και να σας εξιγήσω την αιτήα του μεγάλου θυμού μου.

Όλα ξεκήνισαν μετά την παρτίτα φινάλε καταστρόφικα ντι Ήστανπουλ ντούε άννι φα. Γιατί τότε οι εφημερήδες έγραψαν για μένα κάποια ψέβδη, και ο καπιτάνο Τσέραρτ ντι Λήβερπουλ απάντησε σε ένα βιβλίο του αουτομπιογκράφικο και δήλοσε και είπε, δεν με φοβάται καθόλου, γιατί εγώ ο Ρίνο είμαι γατούλης. (more…)

06.05.2007

Αντησταθείτε στην λογοκριζία και τον ολωσκληροτισμό

— Rino , 6:30 am

Ciao ragazzi, ciao Τζιώρτζιο.

Έχουν περάσει πια τέσερεις μέρες από την τριονφάλε παρτίτα σεμιφινάλε ντι Σαν Σίρο, και ήρθα και πάλι εδώ για να σας χαιρετήσω και να αικφράσω την εβγνομωσήνη μου για την αμέρηστη συμπαράστασή σας.

Και όπως ίσως θα φαντάζεστε δεν μπορώ ακόμη να ηρεμήσω, γιατί η σηνεσθηματική αίνταση ήταν τεράστια και το στάντιο φλαιγώταν, και στα αποδητύρια μετά τον αγώνα έρεαν μποτίλιες ντι προσέκκο και είμασταν όλοι ένα κουβάρη. Και η αίνταση ήταν τόσο μεγάλη που παρολίγο να γίνουν φασαρίες, γιατί οι συνπαίκτες μου με σήκοσαν στα χέρια και μου τραγουδούσαν στα πορτογκέζικα και λέγανε, “Πήρες του Κριστιάν΄του μπεϊμπιλίνου, Τζενναρίνου, Τζενναρίνου”. Και ο αττακάντε ινγκλέζε Ρώουννι που έτυχε να περνάει το άκουσε, και ξήνισε τα μούτρα του και ούρλιαξε και είπε, Γιέα, Τζόλλυ Φφφώκιν Φώννυ!! (more…)