Τα ποστ του κοντριμπιτέρ MadNihilist


 
Αφισιονάδος του ριζοσπαστικού κέντρου rejoice! Οι υπόλοιποι ακονίστε τα πληκτρολόγιά σας. Η ιδρυτική διακήρυξη (μέσα Μαρτίου nous espérons !) προβλέπεται να έχει τεράστιο σχολιαστικό ποτένσιαλ  =) -M.N.
Εντελώς λούζερ ο δάσκαλος. -mn
Αργά τη νύχτα, έγκυρες πηγές της Ουάσιγκτον εσεμεσάρισαν το editorial team του RT επιβεβαιώνοντας την επιλογή του Joe Biden. -m.n.
Με μισή καρδιά, όπως ήταν εμφανές από το body language (κυρίως από μερικές ακίνητες στιγμές του στόματος), ντυμένη σαν σοκολατάκι με γέμιση μέντας, η επί μακρόν μασκώτ αυτού του ιστολογίου εγκατέλειψε και επισήμως την κούρσα του χρίσματος. Όπως οι περισσότεροι περιμέναμε, τα λόγια τής βγήκαν με το τσιγκέλι ενώ οι νίξεις του τύπου "έχασα επειδή είμαι γυναίκα" ήταν περισσότερο από σαφείς (έως légèrement méchantes...). UPDATE: Ολόκληρη η ομιλία εδώ. Σε κάθε περίπτωση, παρά το φεμινιστικό rant, η βραδιά είχε μερικές ντεκοντρακτέ και πολύ κολακευτικές στιγμές που έσωσαν τελικά την παράσταση. Α προπό: "Chuck Todd is suggesting on MSNBC that Mr. Obama might send her to places like Scranton and Jacksonville, Fla., to reach out to the older, white, working-class women who are her strongest supporters." [Ouch!] -m.n.

16.04.2008

H “δημοκρατία” του αναπόφευκτου

— MadNihilist , 6:44 pm

Το 1994 ο Μπερλουσκόνι μπήκε ουρανοκατέβατος στα σπίτια των Ιταλών, ταυτοχρόνως μέσα από τα τρία τηλεοπτικά του κανάλια, για να ανακοινώσει την κάθοδο στις εκλογές του ποδοσφαιρο-πολιτικο-επιχειρηματικού υβριδίου Forza, Italia! Η ομιλία του, πρώιμα πρωθυπουργική, κατάφερε τότε χωρίς δυσκολία να περάσει το μήνυμα του αναπόφευκτου. Ο αλεξιπτωτιστής της μικρής οθόνης ήταν ήδη πρωθυπουργός στα μάτια του μέσου Ιταλού και οι εκλογές απλώς μια τεχνική λεπτομέρεια.

Ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα τρις. Μπροστά στην κάλπη οι Ιταλοί επικύρωσαν την αναπόφευκτη άνοδο (και στη συνέχεια επάνοδο) στην εξουσία του-παιδιού-του-λαού-που-ανέβηκε-πολύ-ψηλά. Επικύρωσαν σιωπηρά, αν και το ίδιο αστόχαστα, την αναπόφευκτη άλωση της δημόσιας σφαίρας, τη δαιμονοποίηση της κριτικής και του ορθού λόγου, την αναπόφευκτη κατάσταση ομηρείας στην οποία έχει περιέλθει εδώ και χρόνια η δικαιοσύνη στην Ιταλία, την καταστρατήγηση του Συντάγματος, και φυσικά τα αναπόφευκτα χαϊδολογήματα του Σίλβιο με την Μαφία και τις νεο-φασιστικές ομάδες που τον υποστηρίζουν. Πρόσφατα αναγγέλθηκαν σχέδια για το αναπόφευκτο ξαναγράψιμο της ιστορίας. Ως νέος Μπερτολούτσι, ως φύσει ανήσυχος διανοούμενος (…) ο Μπερλουσκόνι βγήκε στην αναζήτηση της, κατα τη γνώμη του, κλεμένης ισορροπίας του εθνικού αφηγήματος (I will barf). (more…)

Είχα ακούσει για το φιλμάκι -- ΒΒC -- Πρωταπριλιά 1957 -- αλλά δεν το είχα δει ποτέ. Elegant humour indeed! --MN
...μετά τη χθεσινή κοινή εμφάνιση στο φορτισμένο ιστορικά, και επιλεγμένο προσεκτικά, Cooper Union. [Τόση φασαρία μόνον για το congestion charge? Peu probable!] Ενθουσιωδώς ενισχυμένο το στοίχημά μου πλέον για ένα Obama-Bloomberg ticket --δυστυχώς και για ένα McCain-Rice [...εφιαλτικό σενάριο για τους Dems.] -m.n.
Ο Βig Bill τόλμησε. Προβλέπω εβδομάδα εξελίξεων. --MN
ότι την ημέρα που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην Σερβία η επίδοξη Στρατάρχισα επισκεπτόταν σαν καλή Αμερικανίδα τουρίστρια τον τάφο του Tουταγχαμών [Ι hope they'll spare us the visuals]. Ενώ λίγο πριν από την υπογραφή του Good Friday Agreement στο Μπέλφαστ κι ενώ είχαν ανάψει τα τηλέφωνα στον Λευκό Οίκο για να παγιωθούν οι τελευταίες αλλά ευαίσθητες εκκρεμότητες της συμφωνίας, the-Goddess-of-Foreign-Affairs βρισκόταν στο εξαιρετικά σχετικό event "Hats on for Bella" στην Ουάσιγκτον και σε άλλα κοινωνικά occasions (με κυρίες της σειράς της πάντα!)  -M.N.
Τελικά η μεγαλύτερη επικοινωνική επιτυχία των κατά καιρούς κυβερνήσεων της Κίνας είναι ότι κατάφεραν να πουλήσουν την κατοχή στο Θιβέτ και τις εξεγέρσεις των Θιβετιανών, σαν μια μακρινή φολκλορική ιστορία, που αφορά, οριακά, μερικούς overly-politically-correct φευγάτους. Άντε και τον Richard Gere, τον Obama και καμμιά πενηνταριά φιλειρηνικούς Σουηδούς. Live Blogging στο Guardian εδώ. YouΤube China is (bien entendu!) still blocked. Google is looking into the matter (λολλλ!). --Μ.Ν.