Αρχείο: 'Cult'


 
Λαθραίο βίντεο από τον άνθρωπό μας στο Κουπερτίνο -- όλα τα καλά =)
Αφισιονάδος του ριζοσπαστικού κέντρου rejoice! Οι υπόλοιποι ακονίστε τα πληκτρολόγιά σας. Η ιδρυτική διακήρυξη (μέσα Μαρτίου nous espérons !) προβλέπεται να έχει τεράστιο σχολιαστικό ποτένσιαλ  =) -M.N.
The rhetoric of paranoid politics in 21st century Greece (πειστήριο υπ' αριθ.72618002). -y
... διαπραγματευτική τακτική της Χίλαρι, ή GOP trolling; Αξίζει να ρίξετε μια ματιά σ' αυτά τα σχόλια. -y
Με μισή καρδιά, όπως ήταν εμφανές από το body language (κυρίως από μερικές ακίνητες στιγμές του στόματος), ντυμένη σαν σοκολατάκι με γέμιση μέντας, η επί μακρόν μασκώτ αυτού του ιστολογίου εγκατέλειψε και επισήμως την κούρσα του χρίσματος. Όπως οι περισσότεροι περιμέναμε, τα λόγια τής βγήκαν με το τσιγκέλι ενώ οι νίξεις του τύπου "έχασα επειδή είμαι γυναίκα" ήταν περισσότερο από σαφείς (έως légèrement méchantes...). UPDATE: Ολόκληρη η ομιλία εδώ. Σε κάθε περίπτωση, παρά το φεμινιστικό rant, η βραδιά είχε μερικές ντεκοντρακτέ και πολύ κολακευτικές στιγμές που έσωσαν τελικά την παράσταση. Α προπό: "Chuck Todd is suggesting on MSNBC that Mr. Obama might send her to places like Scranton and Jacksonville, Fla., to reach out to the older, white, working-class women who are her strongest supporters." [Ouch!] -m.n.

14.05.2008

“The most important vote you’ve ever cast”

, 12:20 am 
Τέτοια απολαυστικά ξεστομίζει αυτές τις μέρες η Μπίλαρη, προσπαθώντας να πείσει τους “hard-working Americans, white Americans” της Δυτικής Βιρτζίνια ότι η δική τους ψήφος μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα και να την κάνει προεδρίνα. Και μέσω αυτών, τους εναπομένοντες superdelegates — όσους μπορεί τέλος πάντων να πείσει ότι η ψήφος της ορεινής Απαλαχίας κρατάει το κλειδί της νίκης το Νοέμβριο.

Η αλήθεια είναι ότι όσο σίγουρη είναι η νίκη της απόψε (39% διαφορά προβλέπει ο poblano, 46% το σούπερ-ντούπερ μοντέλο του μάικωλ), άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι το κορίτσι μας χρειάζεται θαύμα άλλου τύπου για να αγγίξει το χρίσμα. Με τον Ομπάμα να έχει ξεκινήσει ήδη την εκστρατεία του για το Νοέμβριο (απόψε θα είναι στην πατρίδα του Ρας Λίμπο, στη Μιζούρα), το ενδιαφέρον της βραδιάς είναι περισσότερο ανθρωπολογικό και λιγότερο πολιτικό. Τι σκέφτονται οι Απαλαχιανοί; Τι είδους σπιν θα κάνει η καμπάνια Κλίντον; Πόσο θα ταράξει τα chattering classes η μεγάλη διαφορά; Θα κρατήσει τα προσχήματα ο Γουλφ, ή θα αρχίσει να μιλάει για comeback kids, μονόκερους κλπ; Θα γίνει περισσότερο γέλως ο κλαυσίγελως του Πολ Μπεγκάλα;

Φτηνές δικαιολογίες για λίγο ακόμα λάιβμπλογκινγκ και μεταμεσονύχτιες μάσες. Πρώτα επίσημα αποτελέσματα στις 2:30 το πρωί Ελλάδας.

Είχα ακούσει για το φιλμάκι -- ΒΒC -- Πρωταπριλιά 1957 -- αλλά δεν το είχα δει ποτέ. Elegant humour indeed! --MN
Και θα θέλαμε τη γνώμη σας. Άφτερ ολ, "The Woman: it is also Person!" (που σπαταλάτε τις ώρες σας στους Κολμπέρ και τα Όνιον, αντί να διαβάζετε Belaruskija Naviny) -y
Η επιτομή του 'ιστορικού endorsement': "Members of the Grateful Dead will host a get out the vote concert in support of Democratic Presidential candidate Barack Obama on Monday, February 4th at The Warfield Theatre in San Francisco. Mickey Hart, Phil Lesh, and Bob Weir, joined by Jackie Greene, John Molo, and Steve Molitz, will play a show together in support of Barack Obama." Η συναυλία θα μεταδοθεί από το Iclips με λάιβ simulcast streamed στο www.iclips.net στις 7:30 pm PST. [Πάλι για ξενύχτι πάμε...] Bay-Area RT-ians: it is now or never! -m.n.

06.12.2007

Πουτ δε κοτ ντάουν (τέικ του)

, 4:51 pm

Μετά το χτεσινό πόστ του kuk, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στην υπόθεση που συγκλόνισε προ δεκαπενθημέρου τη μελισσόσφαιρα, επανερχόμαστε με συνταρακτικά ντοκουμέντα.

Ιδού η απόρρητη (λέμε τώρα) απόφαση με την οποία η Κομισιόν καρφώνει τον Δήμο Περάματος για τα εξής: αδυναμία ελέγχου των βοσκών του όρους Αιγάλεω, αδυναμία των μαγικών χημικών Bioval και Hydroval, αδυναμία οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου (κακοήθεις κάνουν λόγο για τρελό, εξοργιστικό κατενάτσιο), αδυναμία τεκμηρίωσης εξόδων φύτευσης δένδρων, και – ενδεχομένως – αδυναμία τεκμηρίωσης φύτευσης δένδρων των οποίων τα έξοδα φύτευσης είχαν τεκμηριωθεί [γκλουπ *].

Εκμεταλλευόμενοι τις παραπάνω αδυναμίες των τίμιων αρχόντων του Περάματος, οι κουτόφραγκοι έδειξαν ξανά την παροιμιώδη αναλγησία τους.[**]

[*] Εδώ η κομισιόν τα μασάει κάπως — ή είναι απλώς προσεκτική (“Τι προκάλεσε την ξαφνική απώλεια ψυχραιμίας τον μοιραίο Ιούνη του ΄03; Μήπως είδαν το σάιτ;”, ρωτάει ο δαιμόνιος ρεπόρτερ)
[**] Όπως σωστά σημειώνει κι ο kuk, πάντως, η μισή ντροπή δική τους.