Αρχείο: 'Τσάνπιονς Λήνγκ'


 

09.03.2008

Το πικρό ποτήριον του τι μέλι γεννέσθαι

Amici miei.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης εγώ και οι συνμπαίκτες μου δώσαμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στη φορμαρισμένη Άρσεναλ. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακυνώσω πως δυστυχώς αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε. Γιατί παρά τη συγκλονιστική συμπαράστασή σας οι τζόβανοι λοντινέζι ντι Αρσένιο Βενγκέρ ήταν ασυνγκράτητοι και μας ξεπουππούλιασαν, κι έτσι δίκαια αποκλυστήκαμε από το Τσάνπιονς Λήνγκ και τη συνέχεια του σπουδαίου αυτού θεσμού. Και όπως βέβαια μπορείτε να ιπποθέσετε η ίττα ήταν ιδιετέρος επόδινη, κι εγώ έχασα τον ύπνο μου και βυθίστηκα σε δίνη μοναξιάς και οτσεάνο ντι μαλινκολία ινσουφφεράμπιλε. (more…)

22.05.2007

Φευ-γάτος, μια κεώμενη βάτος

Ciao amici, ciao Τζώρτζιο, ciao Ατένε.

Έχω πλέον αρριβάρει στην πατρήδα σας την μπέλλα Γκρέτσια, και για το γκραντίσσιμο αππουνταμέντο φινάλε ντι Τσάνπιονς Λήνγκ δε μίσκει παρά σολαμέντε μία σερράτα.

Και κανονικά βέβαια εγώ θα έπρεπε τώρα να είμαι μόλτο κοντσεντράττο και να πρωετοιμάζωμαι ψιχωλογικά για τη μεγάλη παρτίτα. Μα ινβέτσε είμαι πολύ θυμωμαίνος και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο παρά το τι μου σηνέβη πριν λίγο. Kι έτσι ήρθα και πάλι να χερετήσω εσάς τους πιστούς φίλους μου στα ιστιωλόγια-μπλωνγκ και να σας εξιγήσω την αιτήα του μεγάλου θυμού μου.

Όλα ξεκήνισαν μετά την παρτίτα φινάλε καταστρόφικα ντι Ήστανπουλ ντούε άννι φα. Γιατί τότε οι εφημερήδες έγραψαν για μένα κάποια ψέβδη, και ο καπιτάνο Τσέραρτ ντι Λήβερπουλ απάντησε σε ένα βιβλίο του αουτομπιογκράφικο και δήλοσε και είπε, δεν με φοβάται καθόλου, γιατί εγώ ο Ρίνο είμαι γατούλης. (more…)

06.05.2007

Αντησταθείτε στην λογοκριζία και τον ολωσκληροτισμό

Ciao ragazzi, ciao Τζιώρτζιο.

Έχουν περάσει πια τέσερεις μέρες από την τριονφάλε παρτίτα σεμιφινάλε ντι Σαν Σίρο, και ήρθα και πάλι εδώ για να σας χαιρετήσω και να αικφράσω την εβγνομωσήνη μου για την αμέρηστη συμπαράστασή σας.

Και όπως ίσως θα φαντάζεστε δεν μπορώ ακόμη να ηρεμήσω, γιατί η σηνεσθηματική αίνταση ήταν τεράστια και το στάντιο φλαιγώταν, και στα αποδητύρια μετά τον αγώνα έρεαν μποτίλιες ντι προσέκκο και είμασταν όλοι ένα κουβάρη. Και η αίνταση ήταν τόσο μεγάλη που παρολίγο να γίνουν φασαρίες, γιατί οι συνπαίκτες μου με σήκοσαν στα χέρια και μου τραγουδούσαν στα πορτογκέζικα και λέγανε, “Πήρες του Κριστιάν΄του μπεϊμπιλίνου, Τζενναρίνου, Τζενναρίνου”. Και ο αττακάντε ινγκλέζε Ρώουννι που έτυχε να περνάει το άκουσε, και ξήνισε τα μούτρα του και ούρλιαξε και είπε, Γιέα, Τζόλλυ Φφφώκιν Φώννυ!! (more…)

Ο Ρίνο (εδώ σε αρχειακό διαπληκτισμό με παρκαδόρους, φιλόζωους και το θείο Κορνέλιο) αποθεραπεύτηκε και είναι έτοιμος να καταβρωχθήσει τους Ινγκλέζους.
Αυτό που αγόρασε, εξαιρετικά φτηνά, ο George Gillett. Μέρος μιας όμορφης, hypermediated μυθολογίας που αναγορεύει παιχνίδια σαν το χτεσινό (ή το ασύγκριτα δυνατότερο προπερσινό) σε έσχατες μάχες για τη σωτηρία της ψυχής του ποδοσφαίρου. [via dirtyjazz]

10.03.2007

Το ένα καλήτερο αύριο, μέχρι το επόμενο

Γεια σας και πάλι από εμένα τον φίλο σας που ονομάζωμαι Ρίνο Γκατούζο!

Είμαι φελιτσίσσιμο και ήρθα και πάλι να σας χεραιτήσω στα ιστιωλόγια μπλονγκ και στο τσιμπερνοσπάτσιο, γιατί προχτές το βράδυ κερδήσαμε την Τσέλτικ και πετύχαμε την κουαλιφικατσιόνε α ι κουάρτι ντι Τσάνπιονς Λήνγκ! Και ήταν πολλή δύσκολη παρτίτα, γιατί όπως ξέρετε οι σκοτσέζι είναι ράτσα σκληροτράχειλοι. Και ο πορτιέρο πόλλακο Μπόρουτς έκανε μεγάλες απεκρούσεις και ακρομπατσίε σπεττακολάρι, αλλά χάρη στην πηστή συμπαράστασή σας τα καταφέραμε, και έτσι ο Κακά μας λίτροσε στον πρώτο τέμπο σουπλεμεντάρε! (more…)