Αρχείο: 'Νέα του RT'


 

29.05.2007

Buzz: Google Reader integration, βαρβαρισμοί

, 12:14 am

Μετά τα ευφυή (χμμ) χωρατά, τα νέα:

1. Gbuzz: Αν χρησιμοποιείτε Firefox και Google Reader, το Gbuzz επιτρέπει απ’ ευθείας μπαζάρισμα απ’ το Google Reader (δε χρειάζεται καν να μπείτε στο σάιτ του buzz). Αν το ποστ που επιλέγετε είναι ήδη buzzed, καταχωρίζεται αυτόματα ψήφος. Για να λειτουργήσει, χρειάζεται το Greasemonkey, το διάσημο Firefox add-on που θα βρείτε εδώ. Με το Greasemonkey εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο, προσθέτετε το Gbuzz κλικάροντας εδώ. (Επόμενη στάση: Bloglines)

2. Νέα κατηγορία: αγγλικό περιεχόμενο. Εμφανίζεται σε ξεχωριστό tab ώστε να μην απωλεσθεί η ιδρυτική έμφασις στα ελληνικά Ιντερνέτς.

Απορίες, σαπόρτ, σιχτιρίσματα, ευχές για τη θεία Θεοδόσω εδώ.

Σαν blogroll, αλλά για ποστ. Προκάτ, σε 3 γεύσεις, ή απλό feed. Δείχνει τα 5 τελευταία links που πρότεινες ή ψήφισες στο buzz. Ένα παράδειγμα στα δεξιά. -y

01.03.2007

Πώς θα βάλετε το μελισσόκουμπο του buzz στο νέο Blogger

, 10:58 am

Αν έχετε το νέο Βlogger, θα έχετε πιθανότατα ανακαλύψει ότι οι οδηγίες του buzz δεν κάνουν τίποτα (ως έχουν, δουλεύουν μόνο με τα παλιά templates). Για να βάλετε το μελισσόκουμπο στο blog σας, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Πηγαίνετε template -> edit HTML και τσεκάρετε το Expand Widget Templates
 2. Σκρολάρετε τον κώδικα στα αριστερά, βρείτε (περίπου στα 2/3) το σημείο που λέει


      <div class='post-body'><br />
        <p><data:post.body/></p>

  και αμέσως μετά προσθέστε:


  <p align='right'><a expr:href='"http://buzz.reality-tape.com/submit.php?url=" + data:post.url'><img src='http://buzz.reality-tape.com/images/buzzbee.png' title='buzz it!' alt='buzz it!' /></a></p>

 3. Πατήστε “save template” κάτω δεξιά.

Έτοιμο! Αν έχετε απορίες, προβλήματα, κλπ, αφήστε σχόλιο.

Linkblog Redux: Η μελισσούλα

Το RT δεν ήταν ποτέ ακριβώς το πρώτο μέρος που έρχεται κανείς για breaking news, οπότε καμιά έκπληξη που ούτε το ίδιο μας το pet project δεν ανακοινώνουμε πρώτοι. Το buzz, λοιπόν, είναι ένα νέο social bookmarking εργαλείο για το ελληνόφωνο ίντερνετ (μια ξεδιάντροπη αντιγραφή του digg, με πρωταγωνίστρια μια συμπαθέστατη μέλισσα). Εκεί μπορείτε να βρίσκετε, να στέλνετε, να ψηφίζετε και να σχολιάζετε blog posts, άρθρα εφημερίδων, σάιτ συλλεκτών κολεοπτέρων, φερέλπιδων νέων πολιτικών, κλπ.

Σε ό,τι αφορά τα blogs, το buzz προσφέρει έναν εύκολο τρόπο να φιλτράρετε τη μπλογκόσφαιρα σε επίπεδο ποστ. Μοιάζει με τα παλιά, καλά κι ενίοτε θυελλώδη linkblogs του monitor, μόνο που με το buzz θα μπορείτε να προτείνετε και να ψηφίζετε ποστ και απ’ ευθείας από ‘το σπίτι τους’. Ήδη αρκετοί μπλόγκερς (π.χ. ανδρέας, lazopolis) έχουν ενσωματώσει στις σελίδες τους τη μελισσούλα του buzz, που κάνει αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Αν έχετε, ή ξεκινάτε τώρα ένα μπλογκ, το μελισσόκουμπο είναι ένας καλός τρόπος για να σας ανακαλύψουν περισσότεροι αναγνώστες, να ρεύσει το χρήμα του Adsense, να διακοσμήσετε τον πάτο των ποστ σας, κλπ =)
Οδηγίες για να το βάλετε στο μπλογκ σας θα βρείτε εδώ.

Δοκιμάστε το σάιτ, ρωτήστε απορίες, δηλώστε bugs και ρίξτε ιδέες για το πώς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο. Happy buzzing, fellas!
 

Υ.Γ. Σε μια άκρως εκκεντρική και αμφιλεγόμενη επιλογή του ντιζάινερ, το header του buzz δεν περιέχει τη λέξη “beta”. Πρόκειται, φυσικά, για μεγάλο ψέμα. Kαραμπέτα είναι και θα παραμείνει, ως οφείλει κάθε γουεμπ-του-ποϊντόου πρότζεκτ που σέβεται τον εαυτό του =P

08.06.2006

Ο Κράμερ στο RT

Η μαζική υστερία η ωραιότερη απ’ όλες ξεκινά σε λίγες ώρες στο Schlauchboot, με τους αμφιτρύωνες Γερμανούς να φοράν τα καλά τους για την κλασική ψυχρολουσία της πρεμιέρας (Σεντένο, παιδιά, Σεντένο =).

Κι εμείς εδώ στο RT υποδεχόμαστε έναν ζωντανό θρύλο της προπονητικής, το “Ναπολέοντα” Ντέτμαρ Κράμερ. Ο κόουτς Κράμερ — που οι πολύ παλιοί θα θυμούνται στον ένδοξο πάγκο της Μπάγερν Μονάχου στα μέσα των 70s, οι κάπως νεότεροι στο λιγότερο ένδοξο πάγκο του Άρη το ’80, και πιθανότατα κανείς όταν βρέθηκε στην εμπροσθοφυλακή του όμορφου παιχνιδιού, σε Αφρική και Ασία, στη δύση της καριέρας του — θα σχολιάζει από εδώ τα τεκταινόμενα στα γήπεδα της Γερμανίας. (more…)

27.02.2006

Αναθεώρηση

Σήμερα ξεκινάει ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα online κοινωνίας πολιτών. Το anatheorisi.org φιλοδοξεί να γίνει χώρος ανοικτής συζήτησης για το ελληνικό Σύνταγμα και την επικείμενη αναθεώρησή του. Σχέσεις κράτους-εκκλησίας, ιδιωτικά ΑΕΙ, η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ο ρόλος του κράτους στην οικονομία, το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο γάμος μεταξύ ομοφύλων, η προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνία της πληροφορίας και άλλα πολλά. Είναι μια κοινή προσπάθεια ομάδας bloggers, στην οποία τo RT συμμετέχει ενεργά. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί.

Τις ευχαριστίες μας στους αναγνώστας, τη μπλογκοκενωνία, το μπλογκσπότ, το ντριμχόστ, το γουορντπρές, την ARPA και το ιντερνέτ καφέ του Φογκ στο Κλάκσβικ του Φαρογιόρ.

06.02.2005

Είμεθα πλέον ντοτ-κομ

, 2:43 am

Τα αποκαρδιωτικά νούμερα ιστοθέασης και τα συνακόλουθα μίζερα διαφημιστικά έσοδα φέρνουν μεγάλες αλλαγές στο RT – έχουμε και τη γκρίνια της Δήμητρας, που φημολογείται ότι ετοιμάζεται να αναλάβει το καλλιτεχνικό σταυρόλεξο στη Λάνγκερ Φούλιν. Η διεύθυνσις αναγκάστηκε να πάρει κεφάλια. Πρώτο θύμα της ανασυγκρότησης ήταν φυσικά ο counter. Δεύτερο ο art director. Τρίτο ο σπιτονοικοκύρης. Μετακόμισις φίλες και φίλοι! Καλωσήρθατε, πάρτε κεράσματα, σιάχτε τα μπουκμάρκ σας και σιάχτε τα μπλογκρόλ σας.