Αρχείο: March, 2005


 
..βρίσκουν αναπάντεχο υποστηρικτή στο πρόσωπο του "κόκκινου" Ken Livingstone, δημάρχου του Λονδίνου. Πες τη γνώμη σου εδώ.

31.03.2005

Όταν ρίξαν τα λιοντάρια στους χριστιανούς

, 12:42 pm

tschiavo

Η ευθύνη βαραίνει το δικαστικό μας σύστημα, που δεν προστατεύει αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτό θα αλλάξει…
Θα έρθει η ώρα που οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τη συμπεριφορά τους…
(Tom DeLay, House Maj. Leader)

Η Τέρι Σκιάβο, η κυρία που πλημμύρισε τις τελευταίες μέρες το mediascape με το τρομακτικό της χαμόγελο, είναι εδώ και λίγες ώρες μάρτυρας για την υστερική υποκρισία που αυτοαποκαλείται “κουλτούρα της ζωής.” Αυτήν που εδώ και δύο εβδομάδες δαιμονοποιεί το διαχωρισμό των εξουσιών που απάλλαξε τον κυβερνήτη Τζεμπ Μπους από την ηθική υποχρέωση να στείλει την πολιτειακή φρουρά στο νοσοκομείο. Αυτήν που υπαγορεύει την πλατφόρμα του νέου ρεπουμπλικανικού κόμματος. Αυτήν της οποίας τη ρητορική δυστυχώς ασπάστηκαν και κάποιοι πιο λογικοί άνθρωποι τις τελευταίες μέρες – άνθρωποι που δεν είδαν διαφορά ανάμεσα στον ηθικό ιρασιοναλισμό που αντιτίθεται, ας πούμε, στην ευγονική και τον υστερικό ιρασιοναλισμό που αμφισβητεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή έξοδο.

Είναι όμως μάρτυρας και για τους υπόλοιπους θεατές της συμφοράς της – εμάς που μπορούμε πλέον χωρίς δισταγμούς και αναβολές να κάνουμε αυτό που εκείνη είχε αμελήσει. (more…)

30.03.2005

Neuromancer

Τώρα. Στη Σαγκάη.

Το άρθρο του c|net λέει ότι στην Κίνα δεν υπάρχουν ακόμη νόμοι που καθορίζουν τα περί ιδιοκτησίας εικονικών όπλων. Και ρωτάω: υπάρχουν δηλαδή αλλού;
(more…)

28.03.2005

Η προτελευταια μάχη…

, 5:05 pm

ξεκινάει αύριο. Τρίτη, 29 Μαρτίου του 2005, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα ακούσει τις εισαγωγικές πρωτολογίες για την υπόθεση MGM vs. Grokster. Τον περασμένο Αύγουστο το ομοσπονδιακό εφετείο έκρινε ότι αυτοί που γράφουν και διανέμουν/πωλούν κώδικα για P2P δίκτυα δεν είναι υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας του copyright στις οποίες τυχόν προβαίνουν οι χρήστες του εν λόγω κώδικα.

Τα κινηματογραφικά στούντιο και όλος ο συρφετός που εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια συνάδει για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των καταναλωτών έφτασε ξανά στην ανώτατη δικαστική αρχή ζητώντας ουσιαστικά την ανατροπή της απόφασης του 1984 η οποία επέτρεπε στη Sony να συνεχίσει τη διάθεση video-recorders στην αγορά και αναγνώριζε το δικαίωμα των καταναλωτών στην εγγραφή εκπομπών και αναπαραγωγή τους σε χρόνο δικής τους επιλογής.

Μιλάω δε για «προτελευταία» μάχη γιατί στοιχηματίζω ότι το ΑΔ θα επικυρώσει την ορθότητα των αποφάσεων των κατώτερων δικαστηρίων και το τσίρκο του Valenti θα μετακομίσει σ’εναν άλλο λόφο της Washington DC, όπου θα έχει το ευήκοον ους γνωστών εξωνημένων congresspeople. Η ελπίδα μου για κείνη τη μάχη ακουμπά στις βαθιές τσέπες της εγχώριας βιομηχανίας τεχνολογίας. Και τότε θα δούμε προς τα που γέρνει η προτίμηση γερουσιαστών τε και αντιπροσώπων: στο copyright που περιφρουρεί το liberal/decadent Holywood ή στο τεχνολογικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ που προασπίζεται η βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας; (more…)

27.03.2005

Gangsta Nerd: the linkfest!

spooky

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό και παρήγορο για έναν ταλαίπωρο υποψήφιο διδάχτορα απ’ το να ακούει ατάκες του στυλ “originality is highly overrated.” Όταν μάλιστα τυχαίνει να παρακολουθήσει και ολόκληρη διάλεξη πάνω στο θέμα, το φιξ μπορεί να τον κρατήσει όρθιο για μέρες. Κάτι τέτοιο ήταν το αποψινό φρενήρες πολυμεσικό κολάζ του Paul Miller, κατά κόσμον DJ Spooky, That Subliminal Kid, στο Σαν Φρανσίσκο.
 
Η κεντρική ιδέα της “διάλεξης” – την οποία αναπτύσσει και στο Rhythm Science – ήταν ότι στα σύνορα της χιπ-χοπ και της ηλεκτρονικής μουσικής ανθίζει η πρώτη avant-garde του 21ου αιώνα. (more…)

Η Φλόριντα είναι έτοιμη να χτυπήσει αποφασιστικά τον ακαδημαϊκό αριστερισμό, που, όπως έχουμε γράψει και παλιότερα, δηλητηριάζει τα μυαλά των νέων...
Οι πάροχοι τηλεφωνίας έχουν το πάνω χέρι.

22.03.2005

Εξοργιστικό

Αντιγράφω τη σούμα του σχετικού άρθρου στην προχθεσινή Καθημερινή, όπως δημοσιεύτηκε σε γνωστό φόρουμ άθεων συνωμοτών της αλλοδαπής:

…πρόκειται να ιδρυθούν τέσσερα Εκκλησιαστικά Πανεπιστήμια με πολλά προγράμματα σπουδών το καθένα…
…έχει μάλιστα προβλεφθεί στα δεινά δημοσιοοικονομικά μας πενταπλάσια εν σχέσει και αναλογικά προς τα κρατικά πανεπιστήμια πίστωση…
…προβλέπεται Διορισμένο Επταμελές «Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο» από τρεις Kαθηγητές, τρεις Ιεράρχες (:ανώτατοι Επιστήμονες;) και Πρόεδρο ισόβιο τον Αρχιεπίσκοπο (ανώτατος αρχιεπιστήμονας)…
…η επιλογή των φοιτητών δεν εντάσσεται στο πανελλήνιο σύστημα εξετάσεων, αλλά στηρίζεται πρωτίστως σε αδιαφανείς μη ελεγχόμενες ακαδημαϊκώς διαδικασίες (συστατικές επιστολές ιεραρχών, συνεντεύξεις ενώπιον και ιεραρχών)…
…όσω αυτοί κοπιάζουν για Εθνικό Διάλογο Παιδείας, κάποιοι ιεροκρυφίως νομοσχεδιάζουν τέσσερα Πανεπιστήμια…

Speed Demons

, 3:12 am

Την ώρα που κάποιοι Έλληνες παλεύουν να διασώσουν τους σύγχρονους μύθους τους (λέμε τώρα) και κάποιοι Αμερικανοί ετοιμάζονται να γκρεμίσουν τους δικούς τους, η πρώτη εικόνα που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εξομολόγηση ήταν η φανταστική τροπαιοθήκη ενός Ντικ Πάουντ on steroids: 19 χρυσά, 24 αργυρά, 2 Nόμπελ, 4 Nέμπιουλα, 3 Mπούκερ.
 
Γιατί αλήθεια βάζουμε για τους αθλητές τον πήχυ ψηλότερα απ’ ότι για οποιονδήποτε άλλο; Γιατί κανείς δεν αποκάλεσε ποτέ τον Μπάροους, τον Aldous Huxley, το Χέντριξ ή τον Philip K. Dick απατεώνες;

Από τις ειδήσεις που περνάνε στα ψιλά - τις μέρες που το Κονγκρέσο συνεδριάζει εκτάκτως για να επιβάλει στην Terri Schiavo το "δικαίωμα στη ζωή".