Αρχείο: August, 2005


 

28.08.2005

Inimitabile Malesani

, 1:56 pm

Οι χαρούμενες διακοπές συνεχίζονται με το γκράν Ντέρμπι των πέντε συμπερασμάτων και του ενός μυστηρίου:

  • Η μειωμένη κρισιμότητα του ματς (για πρώτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια;) δε φέρνει απαραίτητα και καλή μπάλα.
  • Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Ολυμπιακού δεν άφησαν με ανοικτό το στόμα την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ο Τουρέ δεν είναι ακριβώς Βιεϊρά κι ο Μπαμπαγκίντα δεν είναι ακριβώς Ρομπίνιο (που, εεπ, την ίδια ώρα οργίαζε στο Cadix). Ο Ντάνι παραμένει καλά φυλαγμένο μυστικό. Υποπτεύομαι ότι στη συνέχεια της σεζόν θα προσφέρει μπόλικο υλικό για κακιούλες.
  • Έξω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟ, ο ρεπόρτερ του Alpha μας ανακοίνωσε με σπουδαγμένη βαρύτητα ότι πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής Μπριάκος. Όχι, ας πούμε, τα σέντερ μπακ του ΠΑΟ. Μπατ χου εμ άι του σέι άδεργουάιζ..
  • Οι αλλαγές του Μαλεζάνι… (;)
  • Το “color commentator” γίνεται επώδυνος ευφημισμός όταν το ρόλο σηκώνει στους ντελικάτους ώμους του ο “el mago” Βασίλης Τσάρτας. Μπροστά του, ο σχολιαστής του PES θυμίζει τρελό Βραζιλιάνο.

Και το μυστήριο (το μοναδικό που απέτυχαν να διαλευκάνουν οι 39 κάμερες του SuperSport): Ο απίθανος ο Αλενατόρε φόραγε σαγιονάρες κάτω από το στιλάτο adidas ψαράδικο;;
(more…)

Δεν ξέρω αν ο Dick έχει διαβάσει Dr. Seuss. Αυτή η μπουκιά παραείναι μεγάλη για τα δόντια των εξυγιαντών - θεσμικών και μη.
"Ωραία θα ήταν όλα αυτά, Πολύκαρπε, αν στα ανατολικά σου σύνορα είχες τη Φινλανδία."

10.08.2005

Re: μας κλέβουνε

, 10:20 pm

Δε θεωρώ την επίκληση της αυθεντίας κακό πράγμα – είτε γίνεται έμμεσα, είτε άμεσα. Όταν όμως δε συνοδεύεται από σοβαρά αντεπιχειρήματα και στοιχεία, γίνεται ενοχλητική.

Ο αντίλογος σ’ αυτό εδώ το ποστ, για παράδειγμα, είναι για την ώρα τόσο σοκαριστικά αδύναμος, που γίνεται postworthy (ειδικά για ένα blog που βρίσκεται σε παρατεταμένη ημιαργία).
(more…)

 Decades of conservative marketing have convinced Americans that government programs always create bloated bureaucracies, while the private sector is always lean and efficient. But when it comes to retirement security, the opposite is true. More than 99 percent of Social Security's revenues go toward benefits, and less than 1 percent for overhead. In Chile's system, management fees are around 20 times as high. And that's a typical number for privatized systems. (...)

Paul Krugman, οικονομολόγος 

Οι NY Times ανέθεσαν το απαραίτητο op-ed για τη Χιρόσιμα στο digeratus/blogger/VC Joi Ito. Καλή ιδέα.
Όταν κολοσσοί του παγκόσμιου mediascape - σαν το pathfinder.gr και τους NY Times - σχολιάζουν σε βαρυσήμαντα editorials το τελευταίο "State of the Blogosphere", θα ήταν ντροπή να μη ρίξουμε κι εμείς ένα mini-post, συμβάλλοντας στο lovefest με την εξής βαρυσήμαντη απορία: ποιός να φταίει για τα δύο τρελά spikes σ' αυτό εδώ το γράφημα;
Οι ενδιαφερόμενοι θα το έχετε ήδη πάρει χαμπάρι, αλλά το υπενθυμίζω, just in case: ο Jimbo Wales, ιδρυτής της Wikipedia, θέλει να γίνει ο David Hilbert του Free Culture movement. Κάνει guest-blogging στου Larry Lessig, μέχρι τις 15/8.
Κι εκεί που η Selecao ετοιμαζόταν για υγιεινό περίπατο, οι ξεπεσμένοι Μπλε ξαναβρίσκουν το Talisman. Κι η παρέα ξαναμαζεύεται.

03.08.2005

Με το χέρι στο ποντίκι…

, 1:13 pm

Χτες έπεσε το τελευταίο ίσως «κάστρο» της Apple σε επίπεδο hardware καθώς η εταιρεία αναστρέφοντας την παράλογη, πεισματάρικη τακτική της των τελευταίων 21 ετών, «έτεκεν μυν» πολυκομβικόν. Και το όνομα αυτού: Μυς ο Ισχυρός.

Χάρη στο μαζοχισμό που διακρίνει ενίοτε τους Mac users πήρα τους δρόμους και αψηφώντας τη ζέστη και την υγρασία επισκέφτηκα νωρίς το απόγεμα της Δευτέρας το κεντρικό Apple Store του Σικάγου για να αναμετρηθώ με το νεογέννητο ποντίκι…
(more…)