Αρχείο: September, 2005


 
Για μερικές ακόμα ώρες μπορείτε να επιλέξετε μια από τις δέκα φιναλίστ του Amazon.com Nonprofit Innovation Award. Πολύ ωραία ιστορία αυτό το πάντρεμα καινοτομίας-επιχειρηματικότητας-κοινωνικής δράσης, και με ολοένα πιο γερές πλάτες - VCs, αξιόλογα business schools, απόφοιτοι του Silicon Valley κ.α.
Μην πάει το μυαλό σας στις ευρύτερες προτάσεις των Παγκόσμιων Κοινωνικών Φόρουμ... Συγκεκριμένα, στο βιβλίο που ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες με τίτλο "Against Intellectual Property", οι Boldrin και Levine στήνουν ένα δυνατό οικονομικό επιχείρημα ενάντια στα πνευματικά μονοπώλια και υποστηρίζουν έναν εναλλακτικό κόσμο "ανταγωνιστικής ευρεσιτεχνίας και καινοτομίας". Τα πρώτα επτά (working draft) κεφάλαια σε pdf μορφή θα βρείτε στη σελίδα του Levine. Μ.-
Μπαγιάτικο αλλά πολύ καλό op-ed του 'ενοχλητικού' Doğu Ergil, με θέμα την Kristallnacht του '55 και τη σημασία της για τη σημερινή Τουρκία. Το πολύ ενδιαφέρον ιστορικό σκέλος του άρθρου είναι βασισμένο στη δουλειά της Ντιλέκ Γκιουβέν.
Η οσιομάρτυς της ελευθεροτυπίας βαρέθηκε. Μ' αυτά και άλλα, ο Πρόεδρας δεν προλαβαίνει να χαρεί τον τελευταίο θρίαμβο της πολιτικής του καριέρας.
Νούμερο 26 στο sales rank του Amazon (!) το "χιουμοριστικό παιδικό βιβλίο" Help! Mom! There Are Liberals Under My Bed! Φάτσα-κάρτα στο εξώφυλλο η Χίλαρι, που έτρεφε ελπίδες ότι θα αποφύγει τη μοιραία ταμπέλα.
Κάτι ξέρουν οι συντάκτες του Region και δεν μας το λένε; Η συνέντευξη ενός από τους ποιο "καυτούς" υποψηφίους για το Νόμπελ Οικονομικών του 2005 δημοσιεύεται σε ύποπτο χρόνο... Η ανακοίνωση του βραβείου σε δύο βδομάδες από σήμερα.

25.09.2005

Respect

, 2:26 pm

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No i in Team?

, 2:41 am

Λοιπόν, αυτό πρέπει να είναι το πιο σούπερ-ντούπερ νέιλμπάιτερ Ευρωμπάσκετ της τελευταίας εικοσαετίας τουλάχιστον. Ανατροπές, εκπλήξεις, παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο ή την παράταση, χαμός. Οι χτεσινοί ημιτελικοί όχι μόνο δεν ήταν εξαίρεση – ο υποφαινόμενος χοροπήδαγε σα βλαμμένο, με αποτέλεσμα να χυθούν τα κόλυβα απ’ το ποτήρι της σαμπάνιας -, αλλά προετοίμασαν και με τον καλύτερο τρόπο το έδαφος για το κεντρικό δράμα του αποψινού μεγάλου τελικού. (more…)

 Είναι ξεκάθαρο πως είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά ειλικρινά, αισθανόμαστε πολύ όμορφα κάθε φορά που μπαίνουμε ως αουτσάιντερ στο γήπεδο. Σε απελευθερώνει από το ΑΓΧΟΣ

Boris Diaw (Phoenix Suns, Εθνική Γαλλίας) 

Η πολιτική είναι ένα MMORPG. Ο Ted Castronova εκλαϊκεύει στον Guardian. Τροφή για σκέψη εδώ κι εδώ.