Αρχείο: November, 2005


 
Η αντίκρουση του επιχειρήματος του Krauthammer ("τα βασανιστήρια είναι αναγκαία σε ειδικές περιπτώσεις και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, όχι μόνο ρητορικά αλλά και νομοθετικά") αφήνεται σαν άσκηση στον αναγνώστη. Εγώ, πέρα από μικροδιαφωνίες στα επιμέρους, δυσκολεύομαι. -y
Τις ευχαριστίες μας στους αναγνώστας, τη μπλογκοκενωνία, το μπλογκσπότ, το ντριμχόστ, το γουορντπρές, την ARPA και το ιντερνέτ καφέ του Φογκ στο Κλάκσβικ του Φαρογιόρ.
Η θεοκρατία συνεχίζει να πολεμά το παλιό καλό (και δυστυχώς υπεραισιόδοξο) adage του John Gilmore. Όσοι πάντως περιμένετε τους πυραύλους του εκδημοκρατισμού, καλύτερα ξεχάστε τους.
ή κάπως έτσι δικαιολόγησε ο ΣΙΑρχης τη μέχρι στιγμής αποτυχία του έιτζενσι να ξετρυπώσει τον ΜπινΛάντεν και την παρέα του. Πού να φανταστούμε ότι αυτός ήταν ο λόγος... [Τ]

28.11.2005

Φιλελεύθερος πατερναλισμός

, 11:48 pm

Σχήμα οξύμωρο; Ίσως όχι, αλλά ο Εd Glaeser μας προειδοποιεί για τα αρνητικά του σημεία σε ένα πρόσφατο άρθρο με τίτλο ‘Πατερναλισμός και ψυχολογία’.
(more…)

Στρατηγικές εξόδου, νεο-μπααθισμός και η τραγική φούσκα του Ντάμπγια. Άλλο ένα καταπληκτικό ποστ του Juan Cole για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ. Ο Cole διαβάζεται με την τυρόπιττα στην Αθήνα, με τον πρωινό καφέ στη Βοστώνη, πριν τη βραδινή προσευχή στην Καλιφόρνια.
Η διώρυγα του Παναμά, τα ρεψίματα του Ποποκατεπέτλ, τα πρόβατα του Λοχ Νες. Η γεωγραφία της 6ης δημοτικού δεν ήταν ποτέ πιο ενδιαφέρουσα.
Τριάντα χρόνια πάλευε να γκρεμίσει το θρύλο του. Απέτυχε παταγωδώς. Σε πολλά από τα χιλιάδες βρετανικά γήπεδα αυτό το Σαββατοκύριακο, η σιγή του ενός λεπτού στη μνήμη του Τζορτ Μπεστ σπάει αυθόρμητα και γίνεται standing ovation. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και στο Da Luz, σε δέκα βράδια.

23.11.2005

Cinema, Life, Racism

Πριν από μερικές εβδομάδες έληξε το 41ο διεθνές φεστιβάλ κιν/φου του Σικάγου και σύμφωνα με την ήδη διετή παράδοση κατάφερα να δω τρεις ταινίες μεγάλου μήκους και ένα μάτσο shorts. Οι δύο feature-length και μια μικρού μήκους ταινίες ασχολούνταν με το θέμα που βρέθηκε στην τηλεοπτική επικαιρότητα για διάφορους λόγους σε αμφότερες της πλευρές του ωκεανού. Από τη μια ο θάνατος της Ρόζα Παρκς, από την άλλη το ξεχείλισμα της περιθωριοποίησης στις cités, μας έφεραν – εμάς του “μεσαίου χώρου” και της “μεσαίας τάξης” – και πάλι κατα πρόσωπο με ένα πανάρχαιο ανθρώπινο χαρακτηριστικό: το ρατσισμό.
(more…)

Αξίζει να σωθεί στη μπλογκομνήμη αυτό το έξοχο δείγμα εκσυγχρονισμένου πατριαρχο-επαρχιωτισμού. Δευτερεύουσα σφαλιάρα, πρωτεύουσα πηγή.