Αρχείο: December, 2005


 
Άθελά του, ο κύριος Kurt Eichenwald βγάζει ένα πραγματικό tour de force - παιδική πορνογραφία, Ίντερνετ (που είναι το ίδιο πράγμα, no?), δημοσιογραφία αμφιβόλου. Αυτό το άρθρο θα συζητηθεί πάρα πολύ. Πιθανότατα θα πάρει και ένα Pulitzer που δε θα αξίζει. (And that's enough linklogging for a 10hr flight)
Άρθρο του κατηγορούμενου (και παραλίγο λυντσαρισθέντα) Orhan Pamuk στο New Yorker. Παραλειπόμενα της φασιστοκωμωδίας απ' τον ευρωβουλευτή Dennis MacShane, στο χτεσινό Guardian. Κι ένα κείμενο-μνημείο ηλιθιότητας από την εξαίρετη αρθρογράφο Ayse Ozgun, στο Turkish Daily News.
Όσο χαζές υπερβολές είναι τα περί "εφευρέτη του web", άλλο τόσο όμορφο είναι το lovefest στα σχόλια. Σκέφτομαι το γερο-Orville Wright, επιβάτη σε αεροπλάνο της Pan Am, να κάνει το σταυρό του πριν την απογείωση.
...όταν η ιδιοφυής δημιουργικότητα συνδέεται με τα κοινά... Το νέο (καταπληκτικό) EP της Kristin Hersh και της indie-rock μπάντας της, 50FOOTWAVE, με την στάμπα του CC Music Sharing License... μια από τις πιο εντυπωσιακές μουσικές διαστάσεις της ιδέας του Creative Commons που έχει παρουσιαστεί ως σήμερα. Μακάρι να πετύχει το πείραμα... M.-

13.12.2005

Αντιλήψεις διαφθοράς στην Ελλάδα

, 2:41 pm

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Gallup International για την Transparency International που παρουσιάζονται στην αναφορά Global Corruption Barometer 2005, η Ελληνική κοινή γνώμη πιστεύει πως:

– τα πολιτικά κόμματα είναι ο θεσμός της Ελληνικής δημόσιας ζωής που πάσχει περισσότερο λόγω διαφθοράς. Ακολουθούν η εφορία στη δεύτερη θέση, το νομικό σύστημα / δικαστικό σώμα, τα ΜΜΕ και η Εκκλησία (που ισοβαθμούν στη τρίτη θέση), οι ιατρικές υπηρεσίες στην τέταρτη θέση, η Βουλή και το νομοθετικό σώμα στην πέμπτη θέση, ο ιδιωτικός τομέας στην έκτη θέση (!!! – τον περίμενα πιο ψηλά) κ.ο.κ. (περισσότερα στον πίνακα 9 της αναφοράς). Σε άλλη ερώτηση βέβαια, οι ερωτηθέντες απαντούν πως η διαφθορά επηρεάζει εξίσου την πολιτική ζωή και το επιχειρηματικό περιβάλλον.
Χτυπάει μήπως το καμπανάκι για μέτρα αυξημένης διαφάνειας των κομμάτων όπως έλέγχος των οικονομικών των κομμάτων από Ανεξάρτητη αρχή και η αναδιοργάνωση των κανόνων χρηματοδότησης σε προεκλογικές περιόδους;
(more…)

Πριν εφτά χρόνια στη Μασσαλία - και σε εφτά μήνες στη Γερμανία. Μισητή Αρχεντίνα, ετοιμάσου!
"Del's flaw was nothing more than a magnanimous display of philanthropy." Χαχα θεέ του filesharing, πειρατές των 7 θαλασσών, κάντε να είναι φάρσα αυτό το πράμα! -y
Απολαυστικό ποστ. Έρχεται η δεύτερη σατέν πιτζάμα. -y

10.12.2005

Clean for Gene

, 6:43 pm

Η κάθοδός του στους προκριματικούς των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 1968 έφερε το πολιτικό τέλος του Lyndon Johnson. Ο ίδιος όμως ούτε μπορούσε, ούτε ήθελε να γίνει Πρόεδρος. Με την ποίησή του και με την πιο αντισυμβατική προεδρική καμπάνια που έχει κάνει ποτέ γερουσιαστής, έδωσε στην αποξενωμένη νεολαία της χώρας έναν λόγο να συνεχίσει να πιστεύει στο πολιτικό της σύστημα. Ο Eugene McCarthy έφυγε σήμερα, σε ηλικία 89 ετών.

Από αύριο οι αμερικανικές εφημερίδες θα είναι γεμάτες όμορφα obituaries. Λίγοι φαντάζομαι θα θυμηθούν την απάντησή του όταν ο θρυλικός talk show host David Frost τον είχε ρωτήσει τί θα ήθελε να γράφει ο επικήδειός του:

He died, I suppose.

Ιδρώνει κανείς παίζοντας MMORPGs; Αν και τραγικά χαμηλά τα ωρομίσθια, μάλλον το φαινόμενο δεν αποτελεί στόχο για το anti-sweatshop movement. Παράλληλα, η έκφραση "το παίζει Κινέζος" φαίνεται να αποκτά νέο νόημα... Εδώ και το φαγητό που ξαναζέσταναν οι NYTimes. [Από το PSD Blog] Μ.-