Αρχείο: February, 2006


 

28.02.2006

“And, of course, you can also hook it up to TVs”

, 10:36 am

mac mini

Η “κουρτίνα” της 28ης Φεβρουαρίου τελικά μάλλον έκρυβε κάποια απο αυτά που περιμέναμε από εκείνη του περασμένου Οκτωβρίου. Στο ειδικό media event που γίνεται αυτή την ώρα στο Κουπερτίνο, ο Steve Jobs παρουσίαζει το νέο Mac mini, το οποίο για πρώτη φορά πλασάρεται ως digital home media center: καρδιά Intel Core Solo (Duo στο high-end μοντέλο), digital audio out, Gigabit Ethernet, και το νέο Front Row, το οποιο ενσωματώνει τη δυνατότητα media streaming σε τοπικό δίκτυο. Το ενδιαφέρον iPod HiFi, που εκτός από iPod dock έχει και digital audio in, δεν είναι καθόλου άσχετο με τη “στρατηγική σαλονιού” της εταιρίας. Το μεγαλο βήμα (PVR, iTunes Movie Store) δεν έγινε ακόμα, αλλά rest assured, ινβέστορες, η μεταμόρφωση της Apple σε consumer electronics / media company προχωρά κανονικά.
[Σχετικά: Versutia, Σπιτάκι]

27.02.2006

Αναθεώρηση

Σήμερα ξεκινάει ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα online κοινωνίας πολιτών. Το anatheorisi.org φιλοδοξεί να γίνει χώρος ανοικτής συζήτησης για το ελληνικό Σύνταγμα και την επικείμενη αναθεώρησή του. Σχέσεις κράτους-εκκλησίας, ιδιωτικά ΑΕΙ, η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ο ρόλος του κράτους στην οικονομία, το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο γάμος μεταξύ ομοφύλων, η προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνία της πληροφορίας και άλλα πολλά. Είναι μια κοινή προσπάθεια ομάδας bloggers, στην οποία τo RT συμμετέχει ενεργά. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί.

T.
Σας ζηλεύω, ανθρωπολόγοι των Ιντερνέτς (και πάω στοίχημα ότι η Judith είναι μια από σας).

China communist revolution
flow over world
like business tsunami
While you pants down
in oily desert
What? no believe?

08.02.2006

Το “ειδικό βάρος” των ειδικών

, 4:24 pm

Ένα από τα πιο γνωστά αποφθέγματα περί προβλέψεων στις κοινωνικές επιστήμες αναφέρει πως: “Η πρόβλεψη είναι η τέχνη της εξήγησης του γιατί δεν συνέβη το γεγονός που είχες προβλέψει”. Το πρόσφατο βιβλίο του Philip Tetlock, Expert Political Judgement, δεν φαίνεται να βελτιώνει την γενική εικόνα περί της αξίας της άποψης και κρίσης των “ειδικών” .
Από το review στο New Yorker:

Η ακρίβεια των προβλέψεων ενός ειδικού σχετίζεται αντίστροφα με την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, την φήμη του και, πέρα ενός σημείου, το βάθος της γνώσης του. Όσοι παρακολουθούν τα τελευταία γεγονότα συχνά μέσω εφημερίδων και περιοδικών μπορούν να μαντέψουν τι είναι πιο πιθανό να συμβεί περίπου με την ίδια ακρίβεια όσο οι ειδικοί […]

Αρχίσατε ήδη να σκέφτεστε σε ποιού αγαπημένου σας ακαδημαϊκού ή δημοσιογράφου τη γνώμη δεν θα ξαναβασιστείτε; Ποιον αναλυτή (knowledge worker) της επιχείρησης σας θα απολύσετε; Θα πρότεινα να μην βιαστείτε

Και μερικοί ακόμα σύνδεσμοι: 1, 2.

Sweet old BackRub =)
Αμήν. -y

04.02.2006

Η ελευθερία της ανεύθυνης προβοκάτσιας

, 12:45 am

Χαίρομαι που ο αμερικανικός τύπος αποφεύγει για την ώρα να μπει στο ηλίθιο παιχνίδι με τις γελοιογραφίες που απεικονίζουν το Μωάμεθ. Τα δώδεκα σκίτσα δημοσιεύτηκαν στην κεντροδεξιά δανική εφημερίδα Jyllands-Posten, πέρσι το Σεπτέμβριο και αναδημοσιεύτηκαν από το νορβηγικό χριστιανικό περιοδικό Magazinet πριν δυο βδομάδες – ίσως γιατί η πρώτη δημοσίευση δεν είχε τσιγκλίσει αρκετά. Έκτοτε έχουμε χορτάσει διαδηλώσεις, ηρωικές αναδημοσιεύσεις, μποϋκοτάζ, καταστροφές και γενικευμένη υστερία. The mullahs are having a field day. (more…)

01.02.2006

The Analog Pastoral: Jaron Lanier

, 2:28 am

Πριν λίγες ημέρες κουβεντιάζαμε εδώ το προβοκατόρικο editorial του Jaron Lanier, στο δεύτερο τεύχος του Cato Unbound. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Jaron είναι ένας απολαυστικός ντιλετάντης: computer scientist (εφευρέτης του – κενού νοήματος πλέον – όρου Virtual Reality), μουσικοσυνθέτης και all-around public intellectual – ένας από τους 100 κορυφαίους του 2005, όπως απεφάνθησαν οι αναγνώστες του Foreign Policy και του Prospect στα σχετικά καλλιστεία πνεύματος. (more…)