Αρχείο: July, 2006


 

25.07.2006

Hijacked

, 10:56 pm

20 γερουσιαστές και αντιπρόσωποι των Δημοκρατικών απαιτούν απ’ τον Ιρακινό πρωθυπουργό Μαλίκι να ανασκευάσει το καταδικαστικό για το Ισραήλ ψήφισμα του κοινοβουλίου του, προκειμένου να τον δεχτούν στο Κονγκρέσο. “Είναι ξεκάθαρο ότι οι στόχοι τους στην εξωτερική πολιτική δε συμβαδίζουν μ’ εκείνους των ΗΠΑ,” γράφουν οι 20, αγνοώντας ίσως ότι, εδώ και λίγες μέρες, οι δικοί τους στόχοι δεν πάνε πίσω..

23.07.2006

Το συνεχές του άμαχου-μάχιμου

, 1:38 pm

Ο Alan Dershowitz (γνωστός απολογητής των πολιτικών του κράτους του Ισραήλ) στο πρόσφατο μεροληπτικό άρθρο του στην Λ.Α. Τάιμς υποστηρίζει πως ο κόσμος χρειάζεται νέο λεξιλόγιο και καλύτερες μεθόδους ταξινόμησης των θυμάτων στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Αναφορές σε θανάτους αμάχων θα ήταν θεμιτό να εξακριβώνουν την θέση των νεκρών σε ένα “συνεχές άμαχου-μάχιμου” το οποίο αποκαλεί “the continuum of civilianality”.
(more…)

Νέοι, πολύχρωμοι, ημερολογιακοί, ευρυζωνικοί. Στην εμπροσθοφυλακή του Ίντερνετ. Yawn.
'Κλειδαρότρυπα σικ', σπάνιες πόζες με αναγνωρίσιμο προϊόν απουσία διαφημιστικού συμβολαίου, ψιλοκωμικό μεταμουντιαλικό demob.

13.07.2006

31: 1590

, 4:47 am

Τέλειωσε λοιπόν άλλο ένα υπέροχο Μουντιάλ. Περισσότερο ταυτολογία και λιγότερο βασανισμένο συμπέρασμα, αυτό – δεν υπάρχει μη υπέροχο Μουντιάλ. Η Λιμπερασιόν το έγραψε καλύτερα απ’ όλους προχτές: “Για έναν μήνα, η Γαλλία ονειρευόταν με το Ζιντάν. Σήμερα το πρωί ξυπνάει με το Σιράκ.”

Μπορεί να μην είδαμε πολλά classics και να κυριάρχησαν οι αμυντικοί και οι κόφτες (κάποιος ξινισμένος είπε ότι περιμέναμε να δούμε το Μουντιάλ του Ροναλντίνιο και είδαμε το Μουντιάλ του Γκατούζο, με αποτέλεσμα ο Ρίνο να νεβριάσει και του απαντήσει ότι όπως όλοι, έτσι κι εκείνος ονειρέβετε την καλή μπάλα και το ένα καλήτερο αύριο). Μπορεί ο Ιούνιός μας να ήταν και πάλι γεμάτος υπέροχες βουτιές, αξεπέραστες αλητείες και τις γνωστές άθλιες διαιτησίες. Μπορεί να μη βρέθηκε (ή να μην άφησαν) ούτε ένα νέο αστέρι να κάνει αυτό το Μουντιάλ δικό του. Όμως το Deutschland ’06 μας άφησε μ’ ένα σωρό όμορφες, σκοτεινές, βίαιες, αστείες, συγκινητικές, τραγικές εικόνες (more…)

10.07.2006

Ζιζού-με στον Θρίαμβο

Το 4ο αστεράκι τοποθετήθηκε πάνω από τη σημαία μου και παρακαλώ τον Θεο να είναι η χώρα μου αυτή, που θα αλλάξει το πανέμορφο γλυπτό-τρόπαιο!

Η Ιταλία παγκόσμια πρωταθλήτρια και ο φίλος μας ο Ζιζού στο σπίτι του με τον χειρότερο τρόπο. Η αυλαία έπεσε αλλά δυστυχώς για αυτόν, τον τεράστιο παίχτη, δεν υπήρξε χειροκρότημα παρά μόνο βουβαμάρα. Σου έρχεται να πεις κανά δύο “γαλλικά” για το προσωπό του, αλλά δεν σου βγαίνει γιατί είναι ο… Ζινεντίν Ζιντάν! Κρίμα, πολυ κρίμα! (more…)

09.07.2006

Στάση Βερολίνο

, 3:06 am

Ελπίζω ο Αντρέα να έχει εξηγήσει στο φίλο μας το Ρίνο ότι πολύ δύσκολα θα κάνει νέους φίλους απόψε. Ήδη από προχτές ο Ματεράτσι τον έχρισε δράκο στο πιο δυνατό παραμύθι του φετινού μουντιάλ. “Δε φοβόμαστε το Ζιντάν”, είπε ο ψηλός. “Έχουμε τον Γκατούζο”.

Το παραμύθι το ξέρετε. Ο κορυφαίος ευρωπαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, που αργοσβήνει, δυο χρόνια τώρα, στα σκοτάδια του Μπερναμπέου, αναβάλλει το θάνατό του για μια τελευταία εκστρατεία με τους συντρόφους τους παλιούς. (more…)

Πουρκουά ρε συ Ρεϊμόν; Πόσα γκρεμισμένα είδωλα μπορεί να αντέξει η παιδική μας ψυχή; Πόσες ακόμα αφίσες θα χρειαστεί να αποκαθηλώσουμε απ' το εφηβικό μας εικονοστάσι; Άκου 'μισή τιμή'...

07.07.2006

Η εκδήκιση είναι μια πήτσα που τρόγεται κρύα

Γιάσας.

Είμαι ο Ρίνο όπου αν θα θυμάστε με είχατε γνωρήσει πρωχθές σε αυτό εδώ το μπλονγκ και αυτήν εδώ την ιστιωσελίδα. Κι εγώ φυσικά δεν σας ξέχασα, γιαυτό όταν πήγαμε στα αποδητύρια μετά την παρτίτα τριομφάλε με τους τεντέσκους και όλοι χόρεβαν και πέζανε μπουγέλο και ούρλιαζαν και λέγανε, απόψε μάθαν όλος ο κόσμος ποιοι είμαστε, εγώ ούρλιαξα και είπα, όχι όλος ο κόσμος γιατί κάποιος κόσμος ήδη μάθανε πρωχθές που με γνώρησαν σε ένα μπλονγκ! (more…)

 Αισθάνομαι ότι αυτή η ομάδα δεν αντιπροσωπεύει τη Γαλλία. Ίσως ο προπονητής να κάλεσε πάρα πολλούς έγχρωμους. Θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο προσεκτικός σ' αυτό το θέμα - ίσως παρασύρθηκε απ' την ιδεολογία του.

Jean-Marie Le Pen, προληπτικός φίλος του Λιλιάν Τουράμ