Αρχείο: March, 2007


 
Ο πολιτικός επιστήμονας Jim Fearon μελετά την ανάφλεξη, τη δυναμική και την εκτόνωση εμφύλιων συρράξεων. Σ' αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον σεντόνι, που δημοσιεύτηκε προ μερικών εβδομάδων στο Foreign Affairs, ο Fearon χρησιμοποιεί (σεμνά) το ιστορικό του dataset για να αναλύσει τον εμφύλιο του Ιράκ και να προτείνει την καλύτερη "στρατηγική εξόδου" απ' το σημερινό χάος. Ο Λευκός Οίκος, βέβαια, δεν ασχολείται με ακαδημαϊκές σαχλαμάρες. -y

23.03.2007

Απαξίωση: ένα ακόμη σχόλιο

, 12:06 am

Δεν εξεπλάγην και ιδιαίτερα όταν έκανα μια βόλτα στη μπλογκόσφαιρα και διάβασα κάποια — λίγα, ευτυχώς — σχόλια που κατέκριναν την πρωτοβουλία κατά της απαξίωσης ως αναρχοκομμουνιστική (!) Υποπτεύομαι ότι μερίδα συμπολιτών μας θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο αν διάβαζε το – στρογγυλεμένο, μετριοπαθές και αρκετά προσεκτικό – κείμενο της διαμαρτυρίας.

Γέλασα όμως πικρά όταν είδα ένα ενδιαφέρον πολιτικό blog να χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία “απολιτίκ”, αποπροσανατολιστική απ’ τα “πραγματικά προβλήματα”, μέχρι και εξευτελιστική της έννοιας του διαδικτυακού ακτιβισμού. (more…)

Τελευταίο tribute στον μεγάλο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας που μας άφησε προ 10ημέρου. Δυναμώστε τα βόλιουμζ.

21.03.2007

Φτάνει Πια!

, 8:00 am

Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας. Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ’ ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούμε:

  • Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
  • Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.
  • Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.


Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων: Αμπελοφιλοσοφίες, αναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λαπούτα, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.

(more…)

Οι Nine Inch Nails διανέμουν κομμάτια τους σε Garageband format! Ο Lessig έχει πολλαπλούς οργασμούς. -y
Σκεφτείτε ένα εξαιρετικά ευέλικτο και δυναμικό Metacritic. Ξεκινάει με τα αρχεία 5 κορυφαίων music review sites. [via Aleks]
"Blogs are a passing thing... 'I did this I did this I did this' -- it's like being beaten to death by croutons." [snark] -y
GIS for the masses. Το Google Earth έχει πάρει φωτιά. -y

10.03.2007

Το ένα καλήτερο αύριο, μέχρι το επόμενο

Γεια σας και πάλι από εμένα τον φίλο σας που ονομάζωμαι Ρίνο Γκατούζο!

Είμαι φελιτσίσσιμο και ήρθα και πάλι να σας χεραιτήσω στα ιστιωλόγια μπλονγκ και στο τσιμπερνοσπάτσιο, γιατί προχτές το βράδυ κερδήσαμε την Τσέλτικ και πετύχαμε την κουαλιφικατσιόνε α ι κουάρτι ντι Τσάνπιονς Λήνγκ! Και ήταν πολλή δύσκολη παρτίτα, γιατί όπως ξέρετε οι σκοτσέζι είναι ράτσα σκληροτράχειλοι. Και ο πορτιέρο πόλλακο Μπόρουτς έκανε μεγάλες απεκρούσεις και ακρομπατσίε σπεττακολάρι, αλλά χάρη στην πηστή συμπαράστασή σας τα καταφέραμε, και έτσι ο Κακά μας λίτροσε στον πρώτο τέμπο σουπλεμεντάρε! (more…)

Real-time, τρισδιάστατη απεικόνιση της παγκόσμιας μπλογκόσφαιρας σε Windows screensaver. Πανέμορφα άχρηστο.