Stevenote ’10


8.41: Γράφω στο CiL αλλά μάλλον θα εμφανιστούν μεθαύριο =). Πρώτες εντυπώσεις: πολύ όμορφο, καλό battery life (στα χαρτιά, γιατί δεν πιστεύω ότι με πολύ browsing ή gaming θα πιάνει τις 10 ώρες), τα μέχρι τώρα demos (games, NYT) περίπου αναμενόμενα. Το hardware: ο επεξεργαστής (“the Apple A4; it screams”) θα σηκώσει πολλή κουβέντα, κάπως περίεργη και η επιλογή του IPS display (που απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν είναι ακριβώς πρώτο στη λίστα energy saving display τεχνολογιών). OS: apparently no multitasking, yet.

8.11: iPad it is! [full specs]

8.05: Στιβ επί σκηνής, ξεκινάει με παλιά φωτογραφία του με τον Woz. Tell tales, tell tales…

8.04: Και η φωτογραφία της τελευταίας στιγμής που εμφανίστηκε πριν 5-6 ώρες στο Engadget. Είτε early prototype, είτε κάποιο από τα τερατώδη μοντέλα που στέλνουν στους σοφτγουεράδες για να μη διαρρεύσει το τελικό ντιζάιν του Ive. Κάποιος θα χάσει τη δουλειά του για ένα πάνελ — και δεν φαίνεται καν αν είναι OLED =)

8.03: Περιμένοντας τον σφυγμό του CoverItLive, μια ενδιαφέρουσα είδηση: Apple Wins iChat and Major Tablet Patent Prior to Launch.


Βραδιά σχεδόν απλησίαστων προσδοκιών για το Στηβ η αποψινή. Όλη η προσεκτικά χορογραφημένη υστερία των τελευταίων μηνών δείχνει ότι το tablet (my guess: iPad) δεν θα είναι ένα “χόμπι” για την Apple — όπως είναι π.χ. το Apple TV. Και δεν θα είναι ούτε ένας απλός e-reader, ούτε μια απλή παιχνιδομηχανή. Όπως κι ο Alan Kay, δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από την πιο φιλόδοξη προσπάθεια επανεφεύρεσης του προσωπικού υπολογιστή από το 1983.9 σχόλια


1

Αχ, καθυστερούμε. Τα έχει παίξει το cover it live υποθέτω.

27 January, 2010 στις 8:03 pm
2
Από: Yorgos

Indeed — they are so toast =P

27 January, 2010 στις 8:06 pm
3
Από: MadNihilist

Ενκρουαγιάμπλ! =)

27 January, 2010 στις 8:13 pm
4
Από: Yorgos

Ενκρουαγιάμπλ RT, ενκρουαγιάμπλ CiL, ενκρουαγιάμπλ αϊΠάντ!

27 January, 2010 στις 8:21 pm
5

Απογοητευτικό το βρήκα. Τίποτα απολύτως καινούριο στο UI. Χωρίς multitasking, χωρίς κάμερα. Όχι ευχαριστώ. Θα πάρω ένα ultra thin laptop με win 7.

27 January, 2010 στις 9:30 pm
6

Και πως στην ευχή περιμένουν πως θα πληκτρολογούμε σε αυτό το πράγμα παρατηρώντας την οθόνη ταυτόχρονα; Η γωνία πληκτρολόγησης δεν μπορεί να είναι ίδια με τη γωνία θέασης. Θα στραβώσουμε ή τα χεράκια μας ή τα ματάκια μας.

27 January, 2010 στις 9:33 pm
7
Από: tassos

$499 !!!!

δισ ιζ ανφακινμπιλιβαμπλ

27 January, 2010 στις 9:35 pm
8
Από: MadNihilist

Ο Ρίνο γιατί δεν είναι εδώ;

28 January, 2010 στις 2:05 am
9
Από: Yorgos

Ανδρέα, εμένα με έπεισε ότι υπάρχουν τρεις χρήσεις για τις οποίες αυτό το μηχάνημα είναι καλύτερο από oποιοδήποτε λάπτοπ: web browsing, photo browsing, book/pdf reading. Είναι μια καλή αρχή. Ήταν επανεφεύρεση του PC; Όχι. Όχι περισσότερο απ’ ότι είναι το λειτουργικό που τρέχει και που είναι μαζί μας από το 2007.

Για το πληκτρολόγιο έχεις δίκιο. Είναι το αγκάθι στο όνειρο του general-purpose ‘piece of multitouch glass’ — εξού και το απίθανο keyboard dock που φαντάζομαι ότι ο Ive θα βλέπει στους εφιάλτες του. Είχα μια αμυδρή ελπίδα ότι θα δούμε κάτι εντυπωσιακό στον τομέα της αναγνώρισης φωνής, αλλά είναι μάλλον νωρίς ακόμα για τέτοια.

Από τις πάντα αναμενόμενες ελλείψεις, καμία δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα — βοηθάνε και τα $499 ομολογουμένως. Θα ήθελα κι εγώ μια front-facing κάμερα για ichat, αλλά δεν θεωρώ την απουσία της dealbreaker. Αν τα apps κρατάνε state και ανοίγουν σε 1″, δε βλέπω γιατί είναι τόσο σημαντικό το ‘multitasking’ σε μια τέτοια συσκευή. Όσο ο mail client, ο music player, άντε κι ένα IM-style app μπορούν να δουλεύουν στο background, καλύπτομαι.

29 January, 2010 στις 2:09 am

Σχολιάστε