Δήξε μου τον φίλο σου


Εντιμότατοι φίλοι μου.

Δέχομαι με ιδιέτερη χαρά και προφόντα σοντισφατσιόνε την μεγάλη τιμή του καρίσσιμο Τζώρτζιο να με ανασύρει από το χρονοντούλαπο ντελλα Στόρια, κι έκκολο νάμαι πάλι εδώ σε τούτο το ζεστό ανγκολίνο ντελ τσιμπερσπάτσιο, για να μοιραστώ μαζί σας τις μεγάλες στιγμές και συνγκινήσεις του Έουρο 2012 Ουκραΐνα-Πολόνια, και να σας εξηγώ με κάθε λεπτομέρεια την στρατετζία και την τάττικα του κομμισσάριο τέκνικο ιταλιάνο Τσέζαρε Πραντέλλι.

Καταλαβαίνετε βέβαια καλά πως από την ούλτιμα βόλτα που ήμασταν μαζί τα πράγματα έχουν αλλάξει ραντικαλμέντε. Γιατί εσείς, δυστυχώς επτωχεύσατε, και προσπέσατε στην Καντσελλιέρα Μέρκελ για βοήθεια, κι αυτή βέβαια σας έχει κάνει τη ζωή μπιτσυκλέττα.

Κι εγώ με τη σειρά μου έζησα το δικό μου φαλλιμέντο περσονάλε, και δεν είμαι πια εκείνο το mostro di fortezza και φόβητρο κάθε αββερσάριου που τούττι εσείς τόσο αγαπήσατε, μα σολαμέντε ένας ξωμάχος της μπάλλας και μια curiosità των γηπέδων, όπως ο Μασσίστας και ο Κουταλιανός. Και πρόσφατα αποχαιρέτησα με δάκρυα στα μάτια το Μιλανέλλο, και είπα στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, θα σας πάρω να φύγουμε σ´άλλη γη σ´άλλα μέρη, που κανέναν δεν ξέρουμε και κανείς πια δεν μας ξέρει.

Έτσι λοιπόν δεν σας στέλνω την ανταπόκριζη μέσα από τ´αποδυτήρια της σκουάντρα ατσούρα, μα από την αναπαυτική πολτρόνα σαλονιού στην πατρική μου κάζα Γκατούζο, όπου προχτές και πάλι παρεβρέθηκα για να δει η μαμά τα εγγόνια της κι όλοι οι άλλοι την γκιγκαντέσκα παρτίτα Ιτάλια κόντρο Σπάνια. Κι όπου φυσικά όσα χρόνια κι αν περάσαν κάποια πράγματα δεν άλλαξαν, όπως ότι ο Πατέρας τσακώνεται διαρκώς με τον τσίο Κορνέλιο, και ανεβάζει μετά πίεζη, και η μαμά ανχώνεται. Με μόνη ντιφφερέντσα πως με τα όσα συννταρακτικα σας έχουνε συμβεί η πάρλα τους έχει πια συχνά να κάνει με την όμορφη πατρίδα σας, την Μπέλλα Γκρέτσια.

Και πράγματι λοιπόν καθώς βλέπαμε προχτές το ματς, στην αρχή η Ιτάλια έπαιζε μπελίσσιμο, κι όλοι ήμασταν κάλμι. Μα το τελερεπορτάτζο στην ανάπαυλα ήταν ανκόρα πάλι για τη Σπάνια, που μπήκε μαθές κι αυτή στον εουροπαϊκό μεκανισμό ιπποστήριξης, κι έτσι με το που άρχισε το σεκόντο σεμιχρόνιο τα πνεύματα άναψαν. Γιατί ο Πατέρας έλεγε, στην Γκρέτσια και τη Σπάνια κυβέρνησαν τα τόσα τέρμινα οι σοτσιαλίστι, κι ο κοσμάκης τώρα πληρώνει τις πομπές τους. Κι ο θείος Κορνέλιος έλεγε, όλοι είδαμε το πόσο σκληρά πολέμησε η Γκρέτσια ντιέτσι κόντρο ούντιτσι με την Πολόνια, μα η κρίζη είναι νταββέρω εουροπαϊκή, και σολαμέντε ένας συνεταιρισμός ντελλα σινίστρα και ντελ προγκρέσσο θαντηνε λύσει!

Κι ο Πατέρας βέβαια τότε τσατίστηκε και είπε, μα για ποια εουροπαϊκή λύση τελοσπάντω μας τσαμπουνάς, δε βλέπεις που και τη Γκρέτσια την πλιμμηρίζουνε ιμμιγκράντι αζιάτιτσι και αφρικάνι, κι ως και τον Πραντέλλι τον αναγκάσανε να πάρει στη νατσιονάλε ετούτο τον ατημέλητο γκανέζε, που όταν στην αρχή σήμερα ανέκρουσαν τον Ίννο ντ΄Ιτάλια ούτε μια stanza δεν ήξερε να τραγουδήσει.

Και έτσι βρίσκονταν ήδη οι δυο τους στα πρόθυρα του μεγάλου καβγά. Τότε όμως ο κ.τ. Πραντέλλι έβγαλε τον Σούπερ Μάριο κι έβαλε στη θέση του τον Τοτό Ντι Νατάλε, κι ο Τοτό αμέσως σκόραρε. Και μετά έγινε παντεμόνιο, κι όλοι αγκαλιαστήκαμε και πανηγυρίζαμε και τραγουδούσαμε, και για περίπου τρία λεπτά ήμασταν μια ωραία ατμόσφερα. Αλλά δυστυχώς η Σπάνια ισοφάρισε πολύ γρήγορα, κι έτσι οι αλλενατόρι ντι πολτρόνα επέστρεψαν δριμύτεροι στη γκρίνια τους.

Κι ο Πατέρας έλεγε, Πραντέλλι svegliati!, δεν το βλέπεις πως απότε μπήκε ο Νάβας στα δεξιά έχει κάνει τον Τζακερόνι γιογιό; Κι ο θείος Κορνέλιος έλεγε, conservativi στο τιμόνι, και στην εουροπαϊκή περιφερία δεν υπάρχει σάλιο, Σπανιόλοι χωρίς επιθετικό centravanti, κι εμείς να χαραμίζουμε στη ντιφέσα κοτζάμ Ντε Ρόσσι. Και τότε δυστυχώς ο Πατέρας έχασε την υπομονή του και γύρισε στη μαμά ξεφυσώντας και φώναζε, κατάλαβες ο κύριος; οι κονζερβατίβι φταίνε τολοιπό που ο αδερφός σου βγήκε σύνταξη στα τσινκουάντα-τσίνκουε, και μετά γύρισε στο παράθυρο και κουνούσε το δάχτυλο στην άδεια τερράτσα και φώναζε, λυσσάξατε τούττι οι κομμουνίστι Τσολάκογλου να φάτε τον Μπερλούσκα, μην και τυχόν κακοκαρδίσετε την Καντσελλιέρα και το Γκρούππο Bilderberg, και μας φερμάρανε μετά για Πρεζιντέντε ντι Κονσίλιο τον Μόντι, γκοβέρνο ντι εουροϊεράτιτσι, και di bankieri!

Και τότε η μαμά έχασε κι αυτή την υπομονή της, και φώναζε κι έλεγε, για τούτα εδώ τα εγγόνια μου, εγώ θα φτάσω να κάνω ώς και το παν για να τα γλιτώσω απ΄τις τσιρίδες σας, και πήρε τα παιδιά και κλειδώθηκαν μαζί στην κουτσίνα. Αλλά τότε κι εκείνα που ως τότε ήταν ήρεμα άρχισαν να κλαίνε γωερά, γιατί θέλαν να δουν την παρτίτα ως το τέλος στην μικρή τελεβιζιόνε ντι κουτσίνα, και η μαμά δεν κατάφερε να δει ούτε δέκα λεπτά από την αγαπημένη της τελενοβέλα τούρκα, κι έτσι τελικά πάλι μες στα νεύρα ήτανε.

Καρίσσιμι αμίτσι, όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι σοβαρά.

Γιατί πράγματι το σκέμμα 3-5-2 με Ντε Ρόσσι λίμπερο δούλεψε πολύ καλά κόντρο λα Σπάνια, που έχει πολλούς παίκτες στο τσεντροκάμπο και της αρέσει να σφυροκοπά στον άσσονα. Μα όταν θα βρεθούν απέναντί μας αββερσάριοι που θάχουν τερτσίνι βελότσι και καλούς ακραίους πλανγιοκωπιττές, φοβούμαι πως θα έχουμε πρόβλημα, και ίσως χρειαστούμε κι εμείς τότε κάποιον επιπλέον εουροπαϊκό μεκανισμό στήριξης της ντιφέζας.

Αλλά όπως και νάχει, είναι πολυ σημαντικό πλέον το να κερδάμε αύριο την Κροάτσια, γιαυτό κι εσείς πρέπει να συνεχίσετε όπως πάντοτε να μας αλληλοϊπποστηρίζετε πιστά. Για να μην μπούμε αμφώτεροι σε περιπέτειες, και για να μην πάρουν τελικά πανάξια στο τέλος την κούπα οι ραγκατσίνι τερρίμπιλι του κ.τ. τεντέσκο Γιόγκι Λεβ kamagra oral jelly price.

Και ούτε οι εουροϊεράτιτσι ολλαντέζι, προς το παρόν a punteggio zero, μα νονοστάντε ανκόρα καπάτσι να φέρουν τα πανοκάτω.

Μπόκα αλ λούπο.2 σχόλια


1
Από: MadNihilist

Πώς βάζεις καρδούλες στο WP?

<3 <3 <3

14 June, 2012 στις 8:21 am
2
Από: buzz

Δήξε μου τον φίλο σου (Rino / RT)…

Ο Ρίνο επανακάμπτει και γράφει για Πραντέλλι, εουροπαϊκούς μεκανισμούς, τελενοβέλε τούρκε και τη σύνταξη του θείου Κορνέλιου. Απ’ την πολτρόνα του Πατέρα. (Σόρι για το μπαζ στο RT — δεν μπόρεσα να κρατηθώ =) …

14 June, 2012 στις 3:00 pm

Σχολιάστε