Η Μόσχα που δεν ήταν (1930-1950)


Σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Κάποια είναι σαν να έχουν βγει από τα σχεδιαστήρια της UFA. Η μνημειώδης αρχιτεκτονική που άρεσε στον Πατερούλη και για την οποία έπεσαν σε δυσμένεια οι πραγματικά μεγάλοι - Λεονίντοφ, Μέλνικοφ, Γκίνζμπουργκ.  


 

3 σχόλια


1
Από: eve

φοβερό site. Υπάρχουν και άλλα projects όμως που δεν έχουν πραγματοποιηθεί και δεν παίζουν εκεί. Περί αρχιτεκτονικής της εποχής, να σημειώσω, για όποιον ενδιαφέρεται, να ψάξει για το γνωστό μνημείο του Tatlin για την τρίτη διεθνή(δεν ξέρω θα γινόταν στη Μόσχα αλλά αξίζει) καθώς και τα χτισμένα projects του Μέλνικοφ ή τις υπόλοιπες συμμετοχές στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανέγερση του κτιρίου των Σοβιέτ.

18 April, 2005 στις 3:22 am
2
Από: Lida

Kapia stigmi prepei na thimitho na grapso ena mikro essay sto blog gia tin Germania. Alla pou na bro to kefi pia

18 April, 2005 στις 3:34 am
3
Από: Oneiros

Συναρπαστική και πολυ underrated εποχή για την τέχνη, ειδικά για τις ζυμώσεις που προηγήθηκαν. Η φτερούγα της πτητικής μηχανής του Tatlin, και πολλά έργα από τη συλλογή Κωστάκη με θέμα τις αρχιτεκτονικές τάσεις της ρωσικής πρωτοπορίας (modular κτίρια, planits κλπ.) έχουν εκτεθεί κατά καιρούς στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης, όπου εδρεύουν και πολλά έργα της συλλογής.

18 April, 2005 στις 5:27 am