Civ Anonymous


Δεν κρατήθηκα. Καταπληκτικό τρέιλερ του επερχόμενου Civilization IV [via MF]  


 

4 σχόλια


1
Από: Kωστής

Ωραίο το trailer. Τώρα, για το παιχνίδι, δεν είμαι τόσο σίγουρος. Έχω φάει τα νιάτα μου με το 1, το δύο ήταν πολύ αξιόλογο, το Alpha Centauri ήταν ομοίως πολύ ενδιαφέρον, ε μετά όμως κάπου αρχίζεις να βαριέσαι. Το 3 μου φάνηκε ουσιαστικά μια από τα ίδια, και απ’ ό,τι έχω δει, το 4 δεν θα είναι διαφορετικό. Ουάου, μπορώ να κάνω rotate τον κλασσικό τετραγωνικό χάρτη. Τα units στον χάρτη κουνιούνται, και τα resources θροΐζουν και γυαλίζουν, αναλόγως. Αλλά what’s new; Τι το κάνει διαφορετικό εκτός από τα πιο ωραία γραφικά, τα 2-3 νέα πολιτεύματα, και το reshuffled tech tree; Είναι φυσικά ακόμη νωρίς για να το κρίνουμε, αλλά δε μου έχουν δείξει κάτι το συγκλονιστικό μέχρι στιγμής.

15 June, 2005 στις 4:41 pm
2
Από: harry

Φτου……. Όχι πάλι… Μερικές φορές νομίζω ότι θα πάρω πτυχίο όταν πεθάνει ο Sid…
Βασικά το 3 είχε κάποιες σημαντικές αλλαγές νομίζω: κάποιες σημαντικές διαφορές στην διπλωματία (συμμαχίες, κατασκοπία κλπ) και η πανέξυπνη επιροή του culture είναι αυτά που θυμάμαι τώρα.

15 June, 2005 στις 5:33 pm
3
Από: Yorgos

Το Σαββατοκύριακο που είχα περάσει παρέα με το II πριν καμιά δεκαετία ήταν αρκετό για να ταυτιστώ με τους πρωταγωνιστές του σποτακίου. Ειδικά τη χαριέστατη κυρία. Μετά από ακυρωμένες εξόδους, αντεγκλήσεις με φίλους που με ζητούσαν στο τηλέφωνο και υποσιτισμό που διατάραξε ανησυχητικά τη χημική ισορροπία του προσθίου λοβού μου (ευτυχώς πάντως δε χρειάστηκα πάπια) ο ιδεαλισμός του μεσημεριού της Παρασκευής μετατράπηκε, καμιά 60ρια ώρες αργότερα, σε πυρετώδη εναγκαλισμό με το απόλυτο κακό. Νομίζω ήταν ξημερώματα Δευτέρας, κάπου στα 1973, που το όνειρο της δημοκρατίας εγκαταλείφθηκε οριστικά. Οι παλιάτσοι που κρατούσαν το λαό εν χαυνώσει εκτελέστηκαν summarily, επεβλήθη απαγόρευσις κυκλοφορίας και η τηλοψία άρχισε να παίζει reruns στρατιωτικών παρελάσεων. Λίγα turns αργότερα, 20 αιώνες θυσιών στο βωμό της γνώσης απέδωσαν επιτέλους καρπούς: υπέροχα μανιτάρια άνθισαν απ’ άκρου σ’ άκρο του χάρτη! Πρώτο θύμα του ολοκαυτώματος ο Γκάντι. Η all too familiar τραγωδία των καλών προθέσεων.

Κατόπιν τούτων δεν παίζει ούτε μια στο εκατομμύριο να ακουμπήσω το Civ IV. Μου φτάνει η bloggers’ anonymous.

btw νομίζω ότι το χάιλαϊτ του τρέιλερ είναι το εμπνευσμένο segue στο χρήστη G.W =)

15 June, 2005 στις 8:49 pm
4
Από: talos

Το 3 όπως είπε ο Χάρρυ έχει την ουσιώδη διαφορά του culture και των αλλαγών στα strategic resources… Δεν θυμάμαι πλέον, γιατί το *απεγκατέστησα* από τον υπολογιστή μου και χάρισα το CD. Με αυτόν τον τρόπο είμαι ακόμα εργαζόμενος, καθαρός, ξυρισμένος και χορτάτος. Το καλό του CIV ήταν ότι επειδή δεν μπορούσα τότε να καπνίσω εκεί που είχα τον υπολογιστή, παραλίγο να κόψω το τσιγάρο τότε.

Η απόλυτη μαύρη τρύπα του χρόνου. Η διαφήμιση είναι απολύτως εύστοχη.

16 June, 2005 στις 1:06 am