Πατινάρουν τα ποντίκια στην κόλαση;


"Meet the mouse that reinvented the wheel. The scroll wheel, that is." Απ΄τον αυτοσαρκασμό στην καινοτομία (ή την ταλαιπωρία =) 


 

9 σχόλια


1
Από: Tassos

The proof is in the pudding… Πάω μια βόλτα από το κοντινό apple store να μετρήσω το hype factor 🙂

2 August, 2005 στις 12:06 pm
2
Από: yorgos

Good luck! Πετάχτηκα πριν λίγο στο Applestore, όπου έμαθα ότι τα 30 κομμάτια που έφεραν σήμερα το πρωί έκαναν φτερά μέσα σε λίγα λεπτά – τόσο λίγα που δεν πρόλαβαν λέει να κρατήσουν ούτε ένα για display. Χμμμ…

Ίδωμεν. Καθόλου δεν αποκλείεται ο νέος πόντικας να αποδειχτεί μεγάλη πατάτα. Το tactile feedback και το μυστήριο scrollball-ρώγα είναι τα κλειδιά.

Update: Μάλλον ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα (video review). “All said and done, the mouse can be pretty tricky to use” is never good news. Σαν παγωμένο μου ακούγεται το fanboy =)

2 August, 2005 στις 1:02 pm
3
Από: Κωστής

Χμμ. Για το mouse ball αντί για wheel δε ξέρω, ίσως αν το βγάλουν λίγο πιο έξω, όπως λέει ο τυπάς στο βίντεο, να είναι καλύτερο. Εκείνο που είναι πραγματικά μεγάλη πατάτα και δε νομίζω πως ούτε και στη πράξη θα με πείσει με τίποτα, είναι τα side buttons. Ορίστε; Γιατί δηλαδή όχι μόνο ένα, στον αντίχειρα; Προφανώς για να είναι και για αριστερόχειρες, αλλά τότε ας μας δίναν το δεύτερο κουμπί και να μας αφήναν να αλλάξουμε τα settings.

2 August, 2005 στις 5:10 pm
4
Από: Anonymous

macsturbation … 😛

2 August, 2005 στις 11:35 pm
5
Από: yorgos

“Ανώνυμε” ουστ από την εκκλησά μας! =)

Πλάκα aside, δεν είναι καθόλου macsturbation η ενασχόληση με το mighty mouse. Η σημερινή ανακοίνωση της Apple έχει θέση στο timeline της ιστορίας του προσωπικού υπολογιστή. Καλύτερα από μένα τα εξηγεί ο – εσχάτως πολύ γερός στα ιστορικά – Markoff. Ακόμα καλύτερα τα εξηγεί εδώ ο Alex Pang, που έχει ξεψαχνίσει τα αρχεία της Apple.

Κωστή, φαντάζομαι ότι τα δύο side buttons θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για previous/next πλοήγηση (στο safari, το itunes, μεταξύ ανοικτών εφαρμογών κλπ). Αυτό που φοβάμαι ότι θα αποτύχει είναι το left/right click με ένα κουμπί – αν και πιθανόν η ρώγα να εμποδίζει το χρήστη να πατάει το κουμπί στη μέση.

3 August, 2005 στις 1:49 am
6
Από: Crazy Monkey

Περισσότερο με προβληματίζει το ζήτημα των “αισθητήρων” αντι για κουμπιά και η μετά μακροχρόνιας χρήσης αξιοπιστία τους, παρά η “ρόγα”.

Ελπίζω πως η Apple θα έκανε αρκετές δοκιμές και crash-tests σε κεφάλια μηχανικών και designers πριν το παρουσιάσει.

3 August, 2005 στις 3:41 am
7
Από: Κωστής

Ναι δε ξέρω τι θα γίνεται με τα δύο virtual κουμπιά. Όμως αν προσέξατε στο βίντεο, στο setup, εκτός αν το αλλάξουν αργότερα (και γίνεται να το αλλάξουν), τα side buttons πρέπει να πατηθούν μαζί. Μεγάλη βλακεία IMHO.

3 August, 2005 στις 8:46 am
8
Από: Tassos

Παίχτες, το δοκίμασα χτες στο Apple Store του magnificient mile. Τους είχε μείνει ένα μόνο (που το κράτησαν για display purposes). Έχω ήδη κάνει submit τις εντυπώσεις μου σε άρθρο στο helmug και θα κάνω cross-post κι εδώ.

3 August, 2005 στις 1:10 pm
9
Από: Tassos

Κωστή, σωστή η αντίληψη που έχεις για το τέταρτο “διπλό” κουμπί: προς το παρόν μπορείς να αντιστοιχίσεις μόνο _μια_ λειτουργία _και_ στα δύο. Δυστυχώς το ποντίκι δεν απευθύνεται σε power surfers 🙂

3 August, 2005 στις 1:33 pm