Παρωδία Ελευθεροτυπίας: Η Τελευταία Πράξη


Όταν η δημοσιογράφος των New York Times, Judith Miller, έμπαινε στη φυλακή για να προστατέψει το συνεργό της σε μια από τις πιο βρώμικες υποθέσεις της σύγχρονης ιστορίας του Beltway, η εφημερίδα της – μ’ αυτό το αλήστου μνήμης editorial – και ένα σωρό συνάδελφοί της ανά τον κόσμο την αναγόρευαν σε μάρτυρα της ελευθεροτυπίας. Τρεις μήνες αργότερα, η παρωδία φτάνει στη λογική της κατάληξη, η Miller βλέπει την πόρτα και η ελευθεροτυπία βγαίνει περισσότερο ζημιωμένη, παρά κερδισμένη.

Την περασμένη Κυριακή, οι Times ξεκίνησαν να μαζεύουν τα κομμάτια ενός νέου φιάσκου – δυο μόλις χρόνια μετά την υπόθεση Jayson Blair. Στα μέσα της εβδομάδας ήρθε το mea culpa του αρχισυντάκτη Bill Keller. Και σήμερα πέφτει η αναμενόμενη κατραπακιά του public editor.

Γελάω με τα χάλια τους – και μετά σκέφτομαι πόσα έχουν ακόμα να μάθουν από αυτούς οι ελληνικές εφημερίδες.3 σχόλια


1
Από: Oneiros

Γελάω με τα χάλια τους – και μετά σκέφτομαι πόσα έχουν ακόμα να μάθουν από αυτούς οι ελληνικές εφημερίδες.

Έτσι ακριβώς’ σ’ αυτό το θέμα, τουλάχιστον, ισχύει το κλασικό ρητό ότι δηλαδή είμαστε 20 χρόνια πίσω απ’ τους αμερικάνους. Ή μήπως είναι περισσότερα; Μήπως αυτό τον καιρό περνάμε το δικό μας Watergate; Θα μάθουν άραγε τίποτα τα ΜΜΕ απ’ όλα αυτά, ή θα μείνουν στη σκόνη των blogs, των aggregators και του Google News;

23 October, 2005 στις 3:40 pm
2
Από: newmanifesto ...

όπως έγραψε και η Maureen Dowd
the Woman of Mass Destruction

24 October, 2005 στις 7:29 am
3
Από: yorgos

Δεν την είχα διαβάσει τη MoDo – ας όψεται αυτή η μαλακία το Times Select. Ευτυχώς ένα search στο technorati απελευθερώνει τους παγιδευμένους αρθρογράφους. Δε μου φαίνεται ούτε πολύ ειλικρινής, ούτε πολύ θαρραλέα εδώ. Δρυός πεσούσης.. Τέλος πάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

26 October, 2005 στις 3:12 pm