It’s a hardware company…


(T., περιμένοντας το Godot Merom) 


 

8 σχόλια


1
Από: Kωστής

Merom time = Upgrade time

Με γειά μας!

: )

5 April, 2006 στις 10:32 am
2
Από: yorgos

Wow! Πρώτη, βιαστική εκτίμηση: φοβερά νέα για ιδιοκτήτες Mactels και prospective switchers, πολύ καλά νέα για τους επενδυτές (προφανώς), κακά νέα για Dell, HP (δηλαδή καλά νέα για το μερίδιο αγοράς της Apple), μάλλον κακά νέα για το MacOS και τους Mac Developers (φοβάμαι ότι θα έχουμε λίγο από το περίφημο OS/2 effect – που μάλλον θα γίνει χειρότερο όταν πάμε από dual boot σε virtualization).

Εξακολουθώ να βλέπω την Apple σαν software-centered company. Μένει να δούμε αν αυτή η κίνηση, που στοχεύει αποκλειστικά στο bottom line, θα φέρει αλλαγές σε βάθος χρόνου.

5 April, 2006 στις 10:35 am
3
Από: Tassos

Αυτή τη στιγμή – ο non-fair-trade cappuccino του Starbucks είναι κάπως αδύνατος – δεν μπορώ να το δω ως κάτι πολύ παραπάνω από geek feature (*). Dual-booting is a big PITA.

Δεν ξέρω αν η DELL και η HP πρέπει να ανησυχούν, τουλάχιστο στο βαθμό που ακόμη η Apple δεν προσφέρει windows support. Περισσότερο επισφαλής μου φαίνεται η θέση κάποιων niche hardware vendors.

Πάντως το μέλλον της Apple (όχι με την έννοια του imminent doom φυσικά, αλλά με την έννοια της φύσης της εταιρίας για τα “επόμενα 30” χρόνια) είναι αρκετά αβέβαιο. Αν καταλαβαίνω καλά, το OS X είναι περιθωριοποιημένο ως εγγενής πλατφόρμα ανάπτυξης software (οι γλώσσες σαν την Obj-C δε φάινεται να έχουν λαμπρό μέλλον). Η υιοθέτηση μιας ISA (IA32/64) που είναι συμβατή με Windows/Linux software development και η άκοπη υποστήριξη εκκίνησης σε Windows κάνει τα πράγματα κατά τι πιο σκοτεινά για το μακρινό μέλλον του OS X.

(*) ποιος νορμάλ άνθρωπος ασχολείται με εγκατάσταση OS;

5 April, 2006 στις 10:50 am
4
Από: Tassos

don’t get me wrong, eh! I’m as excited as the next geek!

5 April, 2006 στις 11:01 am
5

Το σχόλιό μου εδώ.

5 April, 2006 στις 11:43 am
6
Από: [alipasas...]

Η δική μου άποψη είναι ότι το άνοιγμα της Apple κρύβει κάποια άλλη κίνηση η οποία δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη. Ίσως στο εγγύς μέλλον και ανάλογα με το πόσο ακόμη καθυστερήσει το επόμενο WindowsOS η Apple εκμεταλλευτεί το χρόνο υπέρ της για να εδραιώσει την παρουσία της στο χώρο των φανατικών χρηστών προϊόντων της M$.

Προσωπικά, πέρα από τα οικονομικά συμφέροντα και τα σχέδια της εταιρείας, η πρώτη μου αντίδραση ήταν αρνητική για το Backbone. Νομίζω ότι το λογισμικό υπήρχε από την πρώτη στιγμή στη “λογισμοθήκη” της εταιρείας με την εμφάνιση των Mactel και απλά περίμενε να δει τη στρατηγική και το ενδιαφέρον του κόσμου, ώστε ανάλογα να πράξει.

Θα ήθελα να ριψοκινδυνεύσω μια εκτίμηση για το μέλλον του Mac OSX… Lion (!!!), αλλά είναι ακόμη νωρίς και προτιμώ να περιμένω. Ένα hint μόνο: Lionux :-)[*]

[*] Ίσως να πρέπει να το κατοχυρώσω το όνομα, ποτέ δεν ξέρει κανείς.

5 April, 2006 στις 1:13 pm
7
Από: Tassos

Λες τώρα που θα φύγει ο Tevanian να ανοίξει ο δρόμος προς το μονολιθικό κέρνελ; Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο θα είναι να γίνει ported το Aqua ώστε να δουλεύει με Linux ή BSD kernels…

5 April, 2006 στις 1:36 pm
8
Από: [alipasas...]

Δεν ξέρω για το BSD kernel – Aqua, είμαι σίγουρος όμως ότι μερικά πράγματα θα εξελιχθούν στην πλατφόρμα. H Apple δεν είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει την ίδια πορεία μιας και το σύστημά της έχει πάρει τα καλύτερα στοιχεία του BSD και έχει δημιουργηθεί ο βασικός κορμός για την εξέλιξη του Mac OS X. Απόδειξη αποτελεί η μετάβαση/εξέλιξη από το απλό Χ μέχρι το Leopard.

Παρ’όλ’αυτά, αντιγράφω κατευθείαν από τον Inquirer κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Στερεότυπο, δε λέω, αλλά δεν ήξερα ότι ως χρήστης Mac είμαι έτσι…

“… It is the marque of those who know better: the silent, smug minority that ignore the bourgeois taste for Dell and HP, drive a Nissan Figaro, drink coffee from the carton on cold days and fizzy water from the bottle on hot. It is the badge of those who aspire to pioneer status, make their own smoothies and holiday in Vilnius or Rekyavik. It is the antithesis of lager, Sky Sports, logo button-down shirts and package holidays, getting a mate to cut your hair with clippers, and Primark clothes for the kids. The Mac is aesthetic, feminine. The PC is a frustrating bit of good-enough kit for the frustrated masses. It’ll do, most of us say and get on with life…”

6 April, 2006 στις 11:41 am