John Kenneth Galbraith, 97
Αν και controversial φιγούρα για τους οικονομολόγους του κυρίου ρεύματος της εποχής του, αρκετές ιδέες του Galbraith συνεχίζουν να παραμένουν επίκαιρες... (βλ. 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ). [Περισσότερα: Mahalanobis, Cafe Hayek, MR, Κατερίνα] Μ.-

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε
Sunday, 30 April, 2006 στις 10:24 pm.
Τη σχετική συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε είτε από αυτήν τη σελίδα, είτε χρησιμοποιώντας κάποιον news aggregator (RSS 2.0).
Ο σχολιασμός έχει κλείσει, μπορείτε ωστόσο να σχολιάσετε μέσω trackback από το δικό σας ιστοχώρο.
4 σχόλια
97 ε?
μωρε μπραβο!
αρχισα να γραφω και τελικα μου βγηκε σεντονι, οποτε το βαζω στο μπλογκ μας…
Discipline μακροζωίας τελικά τα οικονομικά (σκέφτομαι και το μαθουσάλα του Σικάγου). Εσείς και οι κομίστες.
Μ’ άρεσε πολύ το κείμενο του Brad de Long, που λινκάρει ο Cowen.
Όμορφο το κείμενο του Brad (μια από τις καλύτερες περιγραφές – σε μία παράγραφο – που έχω δει για τις διαφορές των κύριων μακροοικονομικών ρευμάτων). Αλλά ίσως να τραβάει λίγο στα άκρα την επεξήγηση του γιατί δεν είναι ο JKG πλέον influencial. Ουσιαστικά μας λέει πως πέρα από την άρνησή του να γράψει με μαθηματικά και το γεγονός πως δεν δημιούργησε ένα νέο και ολοκληρωμένο sub-discipline όπως έκανε ο Milton Friedman για παράδειγμα (εως εκεί συμφωνώ), οι ιδέες του JKG είναι εχθρικές προς τον σθεναρά ενσωματοποιημένο στις συνειδήσεις των Αμερικανών μύθο της οικονομικο-κοινωνικής ανέλιξης στο παρόν καπιταλιστικό σύστημα. Η άποψη μου είναι πως αυτό το επιχείρημα είναι τραβηγμένο…
θα συμφωνησω με τον μαϊκωλ.
Το κυριως προβλημα ειναι τα μαθηματικα. Οπως ειπε και ο Κρουγκμαν, οι νερντς εχουν κερδισει εδω και περιπου 35 χρονια την μαχη. Τα οικονομικα πρεπει να γραφονται στα μαθηματικα, αλλιως πεθαινουν…
Δεν νομιζω οτι ειναι ιδεολογικο το θεμα, απλα ο ανθρωπος εγραφε με τροπο που ηταν προσιτος στον κοσμο, αλλα ακαταλαβιστικος για τον μεσο διδακτορικο φοιτητη…