Ένας στους τρεις Ιντερναύτες κάτι έχει να πει…


σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Pew Institute [PDF]. Είναι ο θόρυβος απειλή για τη δημοκρατία ή απλώς οι ελίτες θέλουν να μας σας τις[1] καπελώσουν; (Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η έρευνα αφορά τη διάδοση του ευρυζωνικού Internet, οπότε είναι εκ των πραγμάτων άσχετη με την εληνική πραγματικότητα μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα).
[1] τις άπλυτες μάζες, φυσικά.
 


 

3 σχόλια


1
Από: Kωστής

Ελα ρε νταξει, οχι και τελος του 21ου αιωνα, ειπαμε. Στα μεσα του… ισως.

6 June, 2006 στις 6:03 pm
2
Από: Αstrojoggi

Δεν ειναι απειλη…αλλα η επιστροφη στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ την μερα που ο καθενας γυρνωντας απο την δουλεια του θα ψηφιζει Αμεσα τα Αρθρα της ημερας…

Χωρις ενδιαμεσους….

6 June, 2006 στις 9:32 pm
3
Από: Tassos

@ Astrojoggi: ομολογώ ότι έτσι _ακριβώς_ σκεφτόμουν κι εγώ το ’93. Αλλά δυστυχώς “it’s not about the technology”. Άμεση δημοκρατία για κοινότητες μεγαλύτερες των λίγων χιλιάδων (π.χ. Αρχαία Αθήνα) είναι μάλλον αδύνατο να υπάρξει, ειδικά αν οι περισσότεροι από αυτούς πρέπει να εργάζονται κιόλας. Βέβαια, στις σύγχρονες ελληνικές πόλεις αυτό το όριο νομίζω έχει κατέβει σε χαμηλά διψήφια νούμερα, αν κρίνω από τις ιστορίες που γνωρίζω για τις πολυθρύλητες “συνελεύσεις” των ενοίκων πολυκατοικιών.

Πάντως, για την ιστορία, στο Stanford υπήρχαν 2 εστίες (κάτω από 30 άτομα εκάστη) με καθαρά αναρχική δομή στη λήψη αποφάσεων (δηλ. ομοφωνία). Κυκλοφορούσαν φήμες για συνελεύσεις που κρατούσαν πάνω από 24 ώρες. Και μιλάμε για αποφάσεις του επιπέδου πού θα αποθηκεύονταν τα κρέατα στην κουζίνα ώστε να μη μολυνθούν τα σκεύη των χορτοφάγων.

6 June, 2006 στις 10:04 pm