Ο Κράμερ στο RT


Η μαζική υστερία η ωραιότερη απ’ όλες ξεκινά σε λίγες ώρες στο Schlauchboot, με τους αμφιτρύωνες Γερμανούς να φοράν τα καλά τους για την κλασική ψυχρολουσία της πρεμιέρας (Σεντένο, παιδιά, Σεντένο =).

Κι εμείς εδώ στο RT υποδεχόμαστε έναν ζωντανό θρύλο της προπονητικής, το “Ναπολέοντα” Ντέτμαρ Κράμερ. Ο κόουτς Κράμερ — που οι πολύ παλιοί θα θυμούνται στον ένδοξο πάγκο της Μπάγερν Μονάχου στα μέσα των 70s, οι κάπως νεότεροι στο λιγότερο ένδοξο πάγκο του Άρη το ’80, και πιθανότατα κανείς όταν βρέθηκε στην εμπροσθοφυλακή του όμορφου παιχνιδιού, σε Αφρική και Ασία, στη δύση της καριέρας του — θα σχολιάζει από εδώ τα τεκταινόμενα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Κράμερ δεν ενδιαφέρεται μόνο για τις τύχες της Νασιοναλμανσαφτ (εικάζω ότι ως βέρος Βαυαρός δε θα έχει ενδοιασμούς ν’ αρχίσει το πριόνισμα στην καρέκλα του Κλίνσμαν, με το πρώτο στραβοπάτημα), αλλά και για το ντεμπούτο του μαθητή του, Ότο Πφίστερ, εκλέκτορα του Τόγκο, στη μεγάλη σκηνή του Μουντιάλ. Είχαν δουλέψει μαζί οι δυό τους στην Άνω Βόλτα το ’85 -’86 – φέρνοντάς την μια ανάσα απ’ την πρόκριση στο Μουντιάλ του Μεξικού -, αλλά και στο Ζαΐρ λίγο αργότερα, με τον Κράμερ ομοσπονδιακό και τον Πφίστερ τότε κόουτς των ελπίδων. Τέλος πάντων, όμορφες ιστορίες. Είμαι σίγουρος ότι ο Κράμερ θα ξεκλέψει λίγες αράδες από τις τεχνικές αναλύσεις του, για να μας ταξιδέψει στο ποδοσφαιρικό παστοράλ των 80s.

Θα έχουμε κι άλλες εκπλήξεις τις ερχόμενες μέρες.

Άντε, οκτώ ώρες μείνανε!

[Μην ψαρώνετε. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι συμπτωματική]