Αντίο μπαλαδόφατσες


Άργησε, αλλά ήρθε τελικά η πρώτη μαύρη μέρα του Μουντιάλ. Και δυστυχώς δεν έφταιγε το DNA του Φάμπιο. Δεν είχε villain η ιστορία – όσο κι αν το πάλεψε ο Μερκ, με το απίθανο πέναλτι που έδωσε στους Γκανέζους.

Έπρεπε πάντως να υπάρχει ένα wildcard για τους 16 – και να απονεμηθεί μετ’ επαίνων στα γερόντια της Τσεχίας, για την προσφορά τους στο άθλημα, για το αποκαρδιωτικά πλούσιο ιατρικό τους δελτίο, και γιατί – βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι σήμερα – η πλήρης Τσεχία ήταν ομάδα για τετράδα. Last but not least, γιατί στη δύση της καριέρας του, ο Πάβελ Νέντβεντ παραμένει ο ήρωας των παιδικών ποδοσφαιρικών κόμικς.

(Δευτερευόντως, θα έπρεπε να υπήρχε κι ένας ανασκολοπιστήρ κάπου εκεί, δίπλα στη φυσούνα, για τον ηλίθιο τον Πόλακ)

Κι έτσι, φίλοι, η επόμενη φάση θα έχει με το ζόρι ένα ματς από εκείνα που.. πώς να το πω.. από εκείνα που θα καταδεχόμασταν να κάτσουμε να δούμε ακόμα κι αν δεν ήταν η φάση των 16 του Μουντιάλ.

Όσο για τη Σελεσάο; Προβληματισμός και κατήφεια, υποθέτω. Να δω με τι κουράγιο θα κατέβει στο γήπεδο σε λίγα λεπτά, ξέροντας ότι μεθαύριο θα βρει μπροστά της το γίγαντα που ακούει στο όνομα Γκάνα – ομάδα του ενός και μοναδικού παίκτη του Μουντιάλ που είναι ικανός να σπείρει τον τρόμο στους φαντεζίστες του Παρέιρα. Ο μεγάλος Μάικλ Εσσιέν τρώει σίδερα.

Μεθαύριο, πάντως, θα τρώει μαντολάτο στην κερκίδα του Βεστφάλεν. Here’s to you, Markus Merk!3 σχόλια


1
Από: vassilis

Θα πρέπει κάποτε να γραφτεί μια ωδή προς αυτήν την εκπληκτική (ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων) ομάδα που, μόνο μια φορά στην ιστορία της, το μακρινό για πολλούς 1976, πήρε αυτό που πραγματικά της άξιζε, δηλαδή έναν τίτλο (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ή Κύπελλο Εθνών Ευρώπης, όπως λεγόταν ακόμη τότε). Τρεις φορές 2η θέση σε Πρωταθλήματα (1934, 1938 και 1962), μία φορά 2η σε Euro (1996) και αρκετοί ακόμη άδοξοι αποκλεισμοί σε ημιτελικά μιλούν για μια Εθνική ομάδα που, είτε ως Τσεχοσλοβακία παλιότερα, είτε ως Τσεχία τώρα, σχεδόν πάντα διαχρονικά βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των παγκοσμίων ποδοσφαιρικών δυνάμεων. Ήταν κρίμα να “πέσει” τόσο άδοξα μια τόσο μεγάλη ομάδα, όμως δεν ήταν η πρώτη, ούτε θα είναι – δυστυχώς – η τελευταία που θα το πάθει…

23 June, 2006 στις 2:12 am
2
Από: Enzo Bearzot

Σας παρουσίαζω ένα αρκετά εντυπωσιακό site με virtual εμφάνιση όλων των goal του mundial…

http://bgi.dr.dk/sporten/index.php

23 June, 2006 στις 2:35 am
3

Εκνευρίστικα με τον αποκλεισμό της Τσεχίας και γιατί επειδή τη θεωρουσα πολύ καλή ομάδα άλλα επειδή είχα στοιχηματίσει κιόλας σε αυτούς. Αυτόν τον Πόλακ ελπίζω να τον έδειραν στα αποδυτήρια. Ο Νέντβεντ ήταν εκπληκτικός.

23 June, 2006 στις 4:08 am