Mε τη Τζερμάνια, εγώ ελπήζω να τη βολέψουμε


Ονομάζωμαι Τζεννάρο Γκατούσο.

Οι φίλοι μου με φωνάζουν Ρίνο, αλλά δεν έχω πολλούς φίλους. Γιαυτό λοιπόν ήρθα κι εγώ σε αυτό εδώ το μπλονγκ και αυτήν εδώ την ιστιωσελίδα, γιατί ο Αντρέα μου εξίγησε ότι τα μπλονγκ και οι ιστιωσελίδες είναι κάτι καλό όπου όλοι μπορούμε να γνωρίσουμε όλους αυτούς που δεν ξέραμε και όταν όλοι θα γνωριζόμαστε με όλους αυτούς που δεν μας ήξεραν ο κόσμος θα δει το ένα καλήτερο αύριο. Κι εγώ συνφόνησα γιατί αύριο είναι ο σεμιφινάλε με την Τζερμάνια και θέλω πολύ να έρθει το ένα καλήτερο αύριο.

Ο Αντρέα είναι φίλος μου. Ξέρει πολλύ καλή μπάλλα και δε νεβριάζει ποτέ ούτε βρίζει τους διετητές και τον επώπτη. Μετά την παρτίτα με τους στατουνιτέζους η μαμά με πήρε τηλέφωνο και είπε, μπράβο στο φίλο σου τον Αντρέα γιατί τον είδα που μήλισε στη Ντομένικα Σπορτίβα και κατάλαβα πως είναι φιλόσοφος. Η μαμά ήθελε να είμαι κι εγώ φιλόσοφος. Όταν ήμουνα μικρός μου φώναζε, μελέτα για να πάς στην Ακαντεμία, και μου έκρυβε το παλονέτο για να μην παίζω στην αυλή. Όμως όταν ερχόταν από τη δουλειά ο Πατέρας έλεγε, στην Ακαντεμία πηγαίνουν μόνο οι κομμουνιστές και οι τεμπέληδες ντύσου να σε πάω στην προπώνηση.

Ο Αντρέα λέει συχνά πολλές φιλοσοφίες που εγώ συνφονώ σε όλες. Όπως όταν νικήσαμε την Αουστράλια και ο Πίππο είχε νεβριάσει πολύ γιατί δεν έπαιξε και έβριζε την ομάδα και τον κομμισάριο τέκνικο. Και την άλλη μέρα η στάμπα τεντέσκα έγραπσε ότι οι ιταλιάνοι είμαστε forme di vita parassitaria. Κι εγώ είπα, COGLIONI! θα σας σπάσω όλους τα πόδια στο σεμιφινάλε, κι ο Αντρέα είπε, Ρίνο δεν κερδίζεις τίποτα όταν νεβριάζεις. Αλλά ο Άλεξ έβριζε κι αυτός γιατί βγήκε αλλαγή και ζήλευε τον Φραντσέσκο που μπήκε κι έβαλε το πέναλτη κι έλεγε, καλά λένε οι τεντέσκοι γιατί αυτή είναι η ράτσα μας και οι ιταλιάνοι είμαστε από τη φύση μας μπωχέσες. Τότε εγώ είπα, ragazzi attenti, πως μιλάτε έτσι για την πατρίδα μας, αλλά ο Τζίτζι ρούφηξε κοροϊδευτικά τα ρουθούνια του και ο Πίππο είπε, Ρίνο μην αρχίζεις πάλι τις πατριδομαλακίες.

Κι εγώ λούφαξα γιατί όλοι αυτοί είναι πιο παλιοί, αλλά ο Αντρέα είπε, μη του μηλάτε έτσι, και μετά εκείνοι δε μου μηλούσαν πια έτσι. Και όταν υρέμησαν ο Αντρέα είπε, θα έπρεπε να πιστέψουμε πιο πολύ στον εαυτό μας γιατί έχουμε πολλύ ταλέντο, αλλά παίζουμε από τη φύση μας συντυριτηκά γιατί ο λαός μας πέρασε δύσκολες μέρες και πείνα και μάθαμε να κάνουμε οικωνομία δυνάμεων. Και τότε όλοι συνφόνησαν, κι εγώ συνφόνησα γιατί πιστέβω πως η οικωνομία είναι καλό πράγμα και μου αρέσει να έχω πάντα δυνάμεις. Και μετά όλοι αγκαλιαστίκαμε και τραγουδίσαμε τον Ίννο ντ’ Ιτάλια, εκτός από τον Τζίτζι που δεν θέλει να τραγουδάει τον Ίννο γιατί δεν είναι πατριότης.

Un cazzo di testa, questo Gigi!! Έχασε πέρσυ ένα μιλλιόνι στα στοιχήματα κι έμπλεξε στο σκάνδαλο και παραλίγο να μη τον πάρει ο κομμισάριο τέκνικο και να μείνουμε χωρίς τερματοφήλακα στο κόπα μοντιάλε. Και όλο ξενυχτάει με την Αλένα που έδειξε πέρυσι το κουλέττο της σε ένα ξεβράκωτο καλεντάριο. Εγώ δεν παίζω ούτε δεκάρα τσακιστή στα στοιχήματα γιατί πιστέβω πως η οικωνομία είναι καλό πράγμα και δεν θέλω να κλέει η μαμά όπως όταν ήμουν μικρός που μια μέρα έπαιζα χαρτιά με τον θείο Κορνέλιο και κέρδαγα οχτώ λιρέττες. Όμως τότε ήρθε σπίτι από τη δουλειά ο Πατέρας και νεβρίασε πάρα πολύ, και είπε στη μαμά, σου έχω πει χίλιες φορές να μην αφήνεις το παιδί μόνο του με τον αδερφό σου τον κομμουνιστή. Και μετά τα μάτια της μαμάς ήταν κόκινα από τα κλάματα και εγώ δεν έτρωγα Νουτέλα δυό βδομάδες για τιμορία.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να σας χαιρετήσω γιατί πρέπει να ξεκουραστώ. Χέρομαι πολλύ που γίνατε όλοι φίλοι μου και όλοι θα ηποστηρίζετε αύριο την σκουάντρα ατσούρα στο δύσκολο αγόνα με τους τεντέσκους. Γιατί όπως θα καταλάβατε από το ότι είπε και ο Αντρέα μόνο έτσι θα έρθει το ένα καλήτερο αύριο.

Ρίνο13 σχόλια


1
Από: kat

LOL!! Μαζί σου Ρίνο για το ένα καλήτερο άβριο! 🙂

3 July, 2006 στις 11:24 pm
2
Από: yorgos

Hahah γιατί ρε συ Ρίνο, σε χαλάει το ένα καλητερότερο μεθαύριο, με τις πένες αλ’ αραμπιάτα της μαμάς; Σώνει και καλά να βγάλεις το μισό Ιούλιο στη Τζερμάνια;

Ελπίζω ο Πατέρας να μην έχει μάθει τίποτα για τις παιδικές παρέες του κάτσο ντι τέστα στην Καράρα =)

4 July, 2006 στις 1:10 am
3
Από: mcfly

Επιτέλους ένας γνήσιος Ιταλός πατριώτης… μαλακία ρε συ Ρίνο που κουρεψες την καούκα!

4 July, 2006 στις 1:44 am
4
Από: cramer 81

Προβλέπω Ιταλία…..και θα το ψιλοπανηγυρίσω κιόλας

4 July, 2006 στις 3:20 am
5
Από: Tassos

Κρίμα, όχι γιατί πέρασαν οι Ιταλοί (τα δυο δοκάρια δεν ήταν τυχαία), αλλά γιατί η έξωση των Γερμανών ήταν τόσο πικρή…

Όλα αυτά βέβαια σημαίνουν ότι δε θα έχω ποιον να υποστηρίξω την Κυριακή 😉

4 July, 2006 στις 2:01 pm
6
Από: yorgos

Συγκλονιστικό ματς – επιτέλους το Μουντιάλ μας δίνει classics. Όσο κι αν με τρομάζει αυτό που συμβαίνει πρέπει να πω ότι οι Azzuri βρίσκονται πανάξια στον τελικό. Όποιος και να πέρναγε θα το άξιζε, αλλά δεν τους περίμενα τόσο καλούς τους παρασιτάριους.

Την Κυριακή θα είσαι με το φίλο σου το Σκολάρι, no? =)

4 July, 2006 στις 2:14 pm
7
Από: cramer 81

Το παιχνίδι το πήρε ο Λίπι και μπράβο του. Οι Γερμανοί περίμεναν πάλι τα πέναλντι και τον….Άγιο Λέμαν.

Απόψε, αν η Γαλλία αντέξει την κόπωση, θα περάσει. Και σε ενα τελικό Ιταλίας -Γαλλίας θα της έδινα ελαφρύ προβάδισμα

4 July, 2006 στις 10:20 pm
8
Από: vassilis

Rino, insieme al Serie B! (Κοινώς, “Ρίνο, μαζί, στη Β’ Εθνική”! ) 😉

4 July, 2006 στις 10:50 pm
9
Από: Oneiros

Συγκλονιστικό ματς – επιτέλους το Μουντιάλ μας δίνει classics. Όσο κι αν με τρομάζει αυτό που συμβαίνει πρέπει να πω ότι οι Azzuri βρίσκονται πανάξια στον τελικό. Όποιος και να πέρναγε θα το άξιζε, αλλά δεν τους περίμενα τόσο καλούς τους παρασιτάριους.

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο’ αν θέλουμε ν’ απολαμβάνουμε το μουντιαλικό ποδόσφαιρο πρέπει να μπορούμε να ξεπερνάμε τις προσωπικές προτιμήσεις, και οι Ιταλοί τα δώσανε όλα χθες (ακριβώς γιατί νίκησαν τον δαίμονα της ήσσονος προσπάθειας). Απο φίλο στη ΝΥ, πληροφορήθηκα ότι χθες έγινε της επί χρήμασι στην Times Sq., με τη διπλή, όπως εξελίχθηκε, γιορτή…

5 July, 2006 στις 8:41 am
10
Από: ares

ta italika skandala nomizw htan kinhtro gia to risko tou lipi kai gia thn apodosi tous…an kai oi germanoi fanikan kourasmenoi apo to prohgoumeno mats.

5 July, 2006 στις 9:28 am
11
Από: yorgos

Μου φάνηκαν κι εμένα λίγο πιο βαρείς από άλλα ματς οι Γερμανοί – μάλλον η κλασική κατάρα του επικού προημιτελικού. Και πάλι credit στους Azzuri, που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους κατάφεραν να φαίνονται πιο φρέσκοι απ’ τους αντιπάλους τους μετά από 120′ αγώνα. Περίμενα ότι ο Τότι ειδικά θα άρχιζε να μπουσουλάει γύρω στο 100′ =)

7 July, 2006 στις 12:44 am
12
Από: vassilis

Και μένα, για πρώτη φορά οι “azzuri” με έκαναν να τους συμπαθήσω (λίγο…). Αυτό δεν σημαίνει, ότι στον τελικό δεν θα υποστηρίξω τους Γάλλους (οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται 🙂 ).
Να πάρει και την κούπα ο Ντομενέκ, πριν μετακομίσει (ελπίζω!) στην εθνική της – κατά δήλωσή του – πατρίδας του, της Καταλωνίας 😉 .

7 July, 2006 στις 4:49 am
13

[…] Οι φίλοι μου με φωνάζουν Ρίνο. Όπως θυμώσαστε εσείς όλοι έχετε γίνει φίλοι μου όταν πέρσυ το καλοκαίρι σας εξήγησα σε αυτό εδώ το ιστιωλόγιο μπλονγκ το γιατί πρέπει να υποστηρήζετε την σκουάντρα ατσούρα. Και πράγματι την υποστηρήξατε πηστά και έτσι κερδάγαμε τους αββερσάριους τον ένα μετά τον άλτρο και πήραμε την κόππα μοντιάλε. […]

6 March, 2007 στις 3:36 am