Η εκδήκιση είναι μια πήτσα που τρόγεται κρύα


Γιάσας.

Είμαι ο Ρίνο όπου αν θα θυμάστε με είχατε γνωρήσει πρωχθές σε αυτό εδώ το μπλονγκ και αυτήν εδώ την ιστιωσελίδα. Κι εγώ φυσικά δεν σας ξέχασα, γιαυτό όταν πήγαμε στα αποδητύρια μετά την παρτίτα τριομφάλε με τους τεντέσκους και όλοι χόρεβαν και πέζανε μπουγέλο και ούρλιαζαν και λέγανε, απόψε μάθαν όλος ο κόσμος ποιοι είμαστε, εγώ ούρλιαξα και είπα, όχι όλος ο κόσμος γιατί κάποιος κόσμος ήδη μάθανε πρωχθές που με γνώρησαν σε ένα μπλονγκ!

Και τότε όλοι πέσαν κάτω και χτυπούσαν το πάτωμα από τα γέλια και κάποιος φώναξε, Γκατούζο, mostro di intelligenza e di simpatia, και όλοι με κύκλοσαν και με χοιροκροτούσαν και μου τραγουδούσαν, O Sole Mio, και κάποιοι μου έριχναν καρπαζές στην κουρεμένη καούκα και τραγουδούσαν, που ειν’ η καούκα? οέο που’ντη η καούκα?, και κάποιοι άρχισαν να ρίχνουν πιο γερές καρπαζές κι εγώ είχα αρχήσει να νεβριάζω. Αλλά τότε μπήκε στα αποδυτήρια ο κομμισσάριο τέκνικο κι ο πρίμο μινίστρο Πρόντι και όλοι χοιροκροτήσαμε, κι ο πριμο μινίστρο είπε, grazie ragazzi απόψε δήξατε στην καντσελλιέρα Μέρκελ ότι η εκδήκιση είναι μια πήτσα που τρόγεται κρύα, και όλοι σκάσαμε στα γέλια και τραγουδούσαμε, Come Sei Bella Cancelliera, και μετά τραγουδούσαμε, Τσίμπα Μία Πήτσα Πριμαβέρα–Καντσελλιέρα—Καντσελλιέρα. Και ήταν μια νύχτα βεραμέντε μεραβιλιόζα.

Και την άλλη μέρα είχαμε άδοια αλλά το βράδυ μαζεφτήκαμε και είδαμε τον άλλο σεμιφινάλε στη σάλα του ξενοδωχίου. Και στην αρχή όλοι λέγαν, ας νηκίσουν οι φραντσέζοι για να τους εκδηκιθούμε κι αυτούς. Αλλά στο τέλος όλοι θέλαν να ισωφαρήσουν οι πορτογκέζοι, και κάποιοι έλεγαν, είναι γρουσουζιά να παίξουμε πάλι παρτίτα φινάλε με τους φραντσέζους όπως στο Γιούρο ντούε μίλα, γιατί και τότε αυτοί είχαν πάλι νηκίσει τους πορτογκέζους στο σεμιφινάλε κι εμείς είχαμε νηκίσει πάλι τους παντρόνους ντι κάζα. Κι εγώ είπα, ragazzi μην ανυσηχείτε, αφού ο κομμισσάριο τέκνικο είπε στην κονφερέντσα στάμπα πως έχουμε μεγάλη πίστη και δε σκεφτώμαστε ποιος είναι ο αντήπαλος. Αλλά τότε ο κομμισσάριο τέκνικο γύρισε και είπε, Ρίνο μην αρχίζεις πάλι τις μαλακίες, κι ο Αντρέα μου έκανε νόημα να μην αντιμηλίσω, κι εγώ δεν αντιμήλισα.

Και μετά πήγαμε όλοι στα δωμάτια αλλά εμένα με πήρε τηλέφωνο η μαμά και είπε, ο Πατέρας δεν είναι καλά γιατί ήθελε να νηκίσουν οι πορτογκέζοι και είδε το σεμιφινάλε μαζί με το θείο Κορνέλιο, κι όταν τέλειωσε η παρτίτα ο θείος Κορνέλιος είπε, πολλύ μου αρέσουν αυτοί οι φραντσέζοι, κι ο Πατέρας είπε, αυτοί δεν είναι φραντσέζοι είναι πιο νέγκροι κι απ’ τους ιβοριάνους, κι ο θείος Κορνέλιος είπε, ας το αναγνωρήσουμε ηπάρχει μόνο μία ράτσα και ονωμάζεται η μία ράτσα ουμάνα, κι ο Πατέρας είπε, εμείς τους μάθαμε όλους την όπερα, την κουλτούρα και το κάλτσιο, κι ο θείος Κορνέλιος είπε, αν δεν το αναγνωρήσουμε η Ιτάλια δε θα δει ποτέ το ένα καλήτερο αύριο, κι ο Πατέρας είπε, αφού ληπόν δε σου αρέσει στην Ιτάλια άμε να πας στην Κωρέα ντελ Νορντ.

Και η μαμά είπε, μη μηλάτε έτσι θα του ανέβει η πίεση, αλλά ο Πατέρας του ανέβηκε η πίεση και φόναζε κι έλεγε, θα με πεθάνει ο αδερφός σου ο κομμουνιστής. Και ήτανε σχεδόν μετσανότε, γιαυτό η μαμά ξύπνησε τον ντοτόρ-Σαλβατόρε, κι εκείνος ήρθε και είπε, καλά είναι δώστε του το χάπι για κατά της αηπνίας αλλά την Κυριακή να μη δει την παρτίτα φινάλε, γιατί οι φραντσέζοι μας νήκισαν τις τρεις τελεφτέες φορές και θα έχει πολλύ άνχος. Αλλά ο Πατέρας φώναζε, βαφανκούλο, καλήτερα να πεθάνω παρά θα χάσω την παρτίτα φινάλε, και τότε ο ντοτόρ-Σαλβατόρε έφηγε και η μαμά έκλεγε.

Και μετά εγώ δεν μπορούσα να κημοιθώ και πήρα τηλέφωνο τον Αντρέα και είπα, ξέρεις μήπως αν οι φραντσέζοι είναι η μία ράτσα ουμάνα ή ίσος κάπια άλλη ράτσα ανότερη από τη δική μας? Κι εκείνος είπε, έχουν κάπιους παίκτες ιμιγκράντι που είναι πιο δινατοί και πιο γλήγωροι από μας, αλλά το μεγάλο πρόβλημά μας είναι ο Ζιντάν. Κι εγώ ρώτησα, εμείς γιατί δεν έχουμε δινατούς και γλήγωρους ιμιγκράντι? κι ο Αντρέα είπε, γιατί η κοινονία μας είναι πιο ομωγενείς. Κι εγώ συνφόνησα γιατί ξέρω ότι ο ξάδερφος του Πατέρα είναι ομωγενείς από την Αουστράλια, κι ο Καμορανέζι είναι κι αυτός ομωγενείς από την Αρτζεντίνα, αλλά δεν είναι ούτε πολύ δινατός ούτε πολύ γλήγωρος.

Και μετά ρώτησα, τι πιστέβεις για την παρτίτα με τους φραντσέζους? Κι ο Αντρέα είπε, θα είναι δήσκολη παρτίτα άσε με τώρα γιατί θέλω να κημοιθώ. Και τότε εγώ κατάλαβα ότι κανείς δεν ήθελε να πέξουμε με τους φραντσέζους, ούτε ο Αντρέα και οι ηπόλυποι, ούτε ο κομμισάριο τέκνικο, ούτε ο Πατέρας, ούτε η μαμά, ούτε ο ντοτόρ-Σαλβατόρε, παρεκτώς ίσως ο θείος Κορνέλιος που θέλει να αναγνωρήσουμε όλοι τη μία ράτσα ουμάνα.

Εγώ όμως το ξανασκέφτηκα και χαίρομαι πολλύ ότι πέζουμε με τους φραντσέζους, γιατί αν πράγματι ηπάρχει η μία ράτσα ουμάνα θέλω πολλύ να την αναγνωρήσω και να τη δόσω να φάει κι αυτή μια ιταλιάνικη πήτσα που τρόγεται κρύα. Κι ελπήζω όλοι εσείς να θέλετε το ίδιο, γιατί όπως θα καταλάβατε από το ότι σας εξίγησα μέχρι σήμερα μόνο έτσι θα κερδήσουμε την κόππα μοντιάλε και θα έρθει το ένα καλήτερο αύριο.

Ρίνο9 σχόλια


1
Από: Kostis

Καλή σου τύχη Γκατούζο. Ελπίζω να μη μας ξεχάσεις μετά τον τελικό!

8 July, 2006 στις 8:29 pm
2
Από: alberich1

Πολύ ωραίο ποστ.Για κάποιο λόγο μου θύμισε τον Δον Καμίλλο .
Μια χαρά πάμε.Οι φραντσέζι δείχνουν μια ηττοπάθεια.

9 July, 2006 στις 10:50 am
3
Από: vassilis

Rino, e ora, la Serie B al pronto!

11 July, 2006 στις 10:37 pm
4
Από: S G

χαχαχα ωραια τα λεει ο γατουσος

ΥΓ “όπως στο Γιούρο ντούε μίλα”
δεν θα πρεπε να ειναι εουρο ντουε μιλε?

13 July, 2006 στις 3:58 pm
5
Από: vassilis

(Προς S G): Είναι due milla, γιατί “mille” θα πει “χίλιες” (και όχι “χιλιάδες”), ενώ όταν θέλεις να πεις πχ “δύο χιλιάδες”, “πέντε χιλιάδες” (κατ’ αναλογίαν με τα Ελληνικά δηλαδή) θα χρησιμοποιήσεις τη λέξη “milla”.

13 July, 2006 στις 10:40 pm
6
Από: vassilis

Και κάτι ακόμα: ο Ρίνο δικαιούται πού και πού να του ξεφεύγει και κανένα αγγλικό (όπως το “γιούρο” αντί του “έουρο”), αφού τόσα χρόνια στη Σκωτία και τους Rangers δεν ξεχνιούνται εύκολα. 🙂

13 July, 2006 στις 10:43 pm
7
Από: yorgos

Στα άγουρα χρόνια. Σκωτζεζέστερος των Σκωτζέζων ο Ρίνο, αλλά το πέρασμα του απ’ τη Γλασκώβη δεν ήταν και γκραν σουτσέσο – ας όψεται ο βλάκας ο Άντβοκατ που τον έπαιζε λέει δεξί μπακ.

13 July, 2006 στις 10:59 pm
8
Από: Ρίνο

Ma fate mi il piacere! Γιατί πιος είστε εσείς και πως εσείς σοπρατούτο θα μπορήτε να εξιγήσεται κάτι που είχα εγώ ήδη εξιγήσει σε αυτό εδώ το μπλονγκ και αυτήν εδώ την ιστιωσελίδα πριν απο σας?

Και αυτό βέβεα είναι το από που κι ως πού! Γιατί πως στο κάτσο εσείς μαθές ιρωνέβεσται για την Σκώτσια και τη Serie B! Και πως στο κάτσο ζητάτε να κορρετζάρετε αυτόν που έχει πει πριν από σας την κάπια δική του άποψη σε ένα μπλονγκ!

FATEMI IL PIACERE! VERGOGNATEVI!

14 July, 2006 στις 2:19 am
9

[…] Οι φίλοι μου με φωνάζουν Ρίνο. Όπως θυμώσαστε εσείς όλοι έχετε γίνει φίλοι μου όταν πέρσυ το καλοκαίρι σας εξήγησα σε αυτό εδώ το ιστιωλόγιο μπλονγκ το γιατί πρέπει να υποστηρήζετε την σκουάντρα ατσούρα. Και πράγματι την υποστηρήξατε πηστά και έτσι κερδάγαμε τους αββερσάριους τον ένα μετά τον άλτρο και πήραμε την κόππα μοντιάλε. […]

6 March, 2007 στις 3:33 am