Το μέλλον ανήκει στη Δεξιά


Δεν πρόκειται για χτεσινά νέα, αλλά σήμερα στο σταθμό που λατρεύω να μισώ, το θέμα αναφέρθηκε από τουλάχιστο δύο hosts και ο δεύτερος επισήμανε ότι η Nancy Pelosi, αν και μητέρα 5 παιδιών, εκλέγεται στην περιφέρεια με το μικρότερο ποσοστό παιδιών στην επικράτεια: το Σαν Φρανσίσκο. 


 

3 σχόλια


1
Από: Tassos

Ίσως θα έπρεπε να τιτλοφορήσω το ποστ με την προτροπή του συμπαθούς Τζιμάκου αλλά ακόμη κι εκείνη only tells half the story 🙂

27 September, 2006 στις 5:51 pm
2
Από: κ.

Εννοείς ότι πρέπει και το έτερο ήμισυ να είναι “προοδευτικών αντιλήψεων”; Ο Τζιμάκος το έχει πεί αρκετά χρόνια αλλά δεν νομίζω ότι αναφερόταν στους αριστερούς. Για τον Άη Φραγκίσκο προφανές νομίζω είναι για τον αριθμό των παιδιών. Υπάρχει μεγάλο αριθμός ομοφυλόφιλων και επομένως δύσκολη η αναπαραγωγή. Οι υπόλοιποι είναι απλά χίπις οι οποίοι δεν ξέρω γιατί δεν κάνουν παιδιά. Μ’αρέσει να πετάω ατάκες Κάρτμαν καμμιά φορά…

27 September, 2006 στις 7:48 pm
3
Από: Tassos

Τσουκ. Εννοούσα ότι το ποθητό είναι η “τεκνοποίηση” ενώ ο Τζιμάκος επικεντρωνόταν στην αναγκαία αλλά όχι ικανή “συνεύρεση”.

Η αιτία για το Σ.Φ. είναι πολυσχιδής (sic). Σίγουρα κάποιο ρόλο παίζει το ποσοστό των gay αλλά πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζει το πρόστυχο κόστος της κατοικίας. Κάποιο ρόλο ίσως παίζει και η ηδονιστική κουλτούρα στην Πόλη (συγχωρέστε μου την οικειότητα αλλά 8 χρόνια στην περιοχή νομίζω μου την επιτρέπουν). Μια κουλτούρα που ήρθε μια φορά στα late 60s με τους χίπιδες και ξαναήρθε 30 χρόνια αργότερα με τους γιάπιδες και το dot-com boom (διαφορετικά αλλά αλληλένδετα γεγονότα τα δύο τελευταία).

Το Σ.Φ. είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση από άποψη πληθυσμιακής σύστασης. Τον Απρίλη που μας πέρασε είχα την ευκαιρία να το επισκεφθώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια με μέσο μαζικής συγκοινωνίας (καλτρένο). Όταν πλησιάζαμε προς την προτελευταία στάση (22η οδός) μου έκανε τρομερή εντύπωση πόσοι πολλοί από τους επιβάτες που ετοιμάστηκαν να κατέβουν ήταν νέοι (twentysomethings που δούλευαν στην peninsula ή την κοιλάδα). Κάπου διάβασα ότι οι νεαρές ηλικίες (18-35) και οι γηραιότερες είναι over-represented στη Βαγδάτη-στον-Κόλπο.

Εν γένει το Peninsula, η Silicon Valley και το Σ.Φ. έχουν μεταμορφωθεί τα τελευταία 10 χρόνια σε transient περιβάλλοντα, ελκυστικά σε φιλόδοξους ταλαντούχους νέους και απωθητικά σε νέους οικογενειάρχες.

27 September, 2006 στις 8:11 pm