Δημαρχία, Chicago-style


Στην Ελλάδα παραπονιόμαστε ότι 3 οικογένειες περίπου μονοπωλούν την εξουσία τα τελευταία 60 χρόνια. Υπάρχουν και χειρότερα: στο Σικάγο ο Δήμαρχος (θα) έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο για 43 χρόνια (επί συνόλου 56). TaG 


 

5 σχόλια


1
Από: κ.

Και πάνω από όλα δεν υπάρχει διαφθορά στις δημοτικές υπηρεσίες. Στην Ν.Υ. πρέπει να είναι από τις πιο διεθφαρμένες στις Η.Π.. Πάντως το Σικάγκο μου άρεσε πολύ, πάρα πολύ όταν είχα έρθει πριν δύο τρία χρόνια. Είναι μεγαλούπολη χωρίς την μπίχλα της Ν.Υ. . Αλλά βγήκα εκτός θέματος…

13 December, 2006 στις 3:16 pm
2
Από: Tassos

K., πού δεν υπάρχει διαφθορά; Το Σικάγο είναι από τις πιο διεφθαρμένες πόλεις με δαφορά. “Εξαπανέκαθεν”. Πέρσι ήρθαν ενισχύσεις στο τοπικό FBI γιατί το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκούσε.

Αλλά σαν (μεγάλη) πόλη δεν παίζεται. Και κοσμοπολίτικη (όχι βέβαια σαν NY) και με αστικό χαρακτήρα (σε αντίθεση π.χ. με το L.A.) και καθαρή. Το μοναδικό disadvantage είναι ο μακρύς χειμώνας (αλλά το global warming θα το διορθώσει και αυτό!)

Τέλος το Σικάγο, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση πολιτικά: ο κόσμος εν γένει ανέχεται μια διεφθαρμένη εξουσία αρκεί να γίνονται έργα αναβάθμισης (λέγε με gentrification).

Ελπίζω σε μερικές εβδομάδες να ανεβάσω στο RT κάτι εν ειδη αφιερώματος… θα δούμε.

13 December, 2006 στις 3:36 pm
3
Από: κ.

Ήταν κάπως ειρωνικό το σχόλιο για την διαθφορά. Σίγουρα συναγωνίζεται με την Ν.Υ.. Μου αρέσει πολύ το Σικάγο, αλλά σε κάποιες εκφάνσεις του είναι πολύ αμερικάνικο και μάλλον μεσοδυτικά αμερικάνικο. Είναι όμως από τις τρείς πόλεις στις οποίες μπορεί πιστεύω κάποιος να ζήσει στις Η.Π., Βοστώνη, Σικάγκο, ΝΥ.

13 December, 2006 στις 4:27 pm
4
Από: bmw

bmw…

bmw…

7 December, 2007 στις 8:52 pm
5
Από: bentley

bentley…

3245wertwert2345wedsfgsdfgsdfgdsfg…

12 June, 2008 στις 4:38 am