Io, Ιmperatore di Berlino


Ονομάζωμαι Τζεννάρο Γκατούζο.

Τα χόμπη μου είναι η μπάλλα και να αικφράζω την γνώμη μου σε ιστιωλόγια μπλονγκ.

Οι φίλοι μου με φωνάζουν Ρίνο. Όπως θυμώσαστε εσείς όλοι έχετε γίνει φίλοι μου όταν πέρσυ το καλοκαίρι σας εξήγησα σε αυτό εδώ το ιστιωλόγιο μπλονγκ το γιατί πρέπει να υποστηρήζετε την σκουάντρα ατσούρα. Και πράγματι την υποστηρήξατε πηστά και έτσι κερδάγαμε τους αββερσάριους τον ένα μετά τον άλτρο και πήραμε την κόππα μοντιάλε.

Και από τότε εγώ φυσικά δε σας ξέχασα αλλά δεν ήξερα τι άλλο να σας εξηγήσω. Όμως χθες μετά την προπώνηση ο Αντρέα είπε, Ρίνο οι φίλοι σου φάννο τζιράρε το παλονέττο και τα μέμε στο τσιμπερνο-σπάτσιο και σου έβγαλαν μία ωραία πάσσα, άμε να τους πεις μια μπουονασέρρα. Κι εγώ συμφώνησα αμέσως, γιατί όπως θα θυμώσαστε ο Αντρέα είναι ο καλύτερος φίλος μου και βγάζει καταπληκτικές πάσσες. Και πάντα έχει δίκιο όταν με σινβουλέβει να αικφράζω πολητισμένα τη γνώμη μου και να μη νεβριάζω όταν ο κόφτης του αββερσάριου κλοτσάει στο ψαχνό τον Κακά, ή όταν ο Πίππο βρίζει τη Μαντόννα, ή όταν ο Ρονάλντο καπνίζει στα αποδιτήρια, ή όταν μαζευόμαστε με τη νατσιονάλε και ο Ματεράτσι μου σκαρώνει κάποιο scherzo diabolico.

Όπως όταν κερδήσαμε τους φραντσέζους και πετύχαμε τον τριόνφο ντι Μπερλίνο, και την άλλη μέρα στο αεροπλάνο εγώ ήπια όλο το μπουκάλι γκράππα και αποκιμήθηκα ξυπώλητος, και ο Ματεράτσι μου άδειασε τη νουτέλλα μέσα στα παππούτσια, και χασκογελούσαν μετά με τον Κανναβάρο και λέγανε, μήπως είδε κανείς τη νουτέλλα του Ρίνο?, μα πού να πήγε, αφού εδώ γύρω ήτανε prima di un attimo! Και όλοι ήταν μεθυσμένοι και γελούσαν και ούρλιαζαν, Γκατούζο, imperatore senza scarpini! Κι εγώ νεβρίασα πολύ, αλλά εφτυχώς ο Ζαμπρόττα είχε μαζί του ένα έξτρα ζευγάρι πέδηλα.

Και αυτά είναι τα πέντε πράγματα που τώρα εσείς θα μάθετε για μένα.

Κατάγωμαι από το Κοριλιάνο Καλάμπρο. Στην οικωγένειά μας έχουμε δύο αδερφές, μία μαμά, έναν Πατέρα, και έναν θείο, που ονωμάζεται ο θείος Κορνέλιος. Η μαμά του έχει μεγάλη αδιναμία γιατί από μικρός ήταν φιλόσοφος μαθητής και τίπο di carattere intelettuale. Και όταν πέθανε ο παππούς η μαμά δούλευε πλύστρα και ο θείος Κορνέλιος πήγε στη Ρόμα και σπούδαζε σοτσιολοτζία. Αλλά μετά η μαμά παντρεύτηκε τον Πατέρα που είχε δικό του νεγκότσιο μαναβικής. Και ο Πατέρας είπε, δε θα πλένει εμένα η γυναίκα μου ξένα σόβρακα, παρά μόνο τα δικά μου. Και μετά η μαμά δε δούλευε άλλο και ο θείος Κορνέλιος γύρισε εξανάγκης στο Κοριλιάνο κι έγινε εφωριακός.

Όταν γεννήθηκα εγώ η μαμά ωνειρεβόταν να γίνω φιλόσοφος μαθητής για να πάω να σπουδάσω στη Ρόμα. Εγώ όμως έπαιζα συνέχεια με το παλονέττο, και όταν ήμουν δόδεκα χρονώ με ανακάληψε ο κατσιατόρρε ντι ταλέντι. Και τότε η μαμά δεν χάρηκε, αλλά ο Πατέρας χάρηκε, γιατί δεν χόνεβε τους φιλόσοφους ούτε τους εφωριακούς, και πάντα νεβρίαζε όταν μηλούσε με το θείο Κορνέλιο.

Στα δεκαοχτώ μου πήρα μεταγραφή στους Ρέιντζερς ντι Γκλάσγκοου και γύρισα στο Κοριλιάνο για να μου ετιμάσει η μαμά τη βαλίτζα. Και εκείνη ανησηχούσε κι έλεγε, που θα πάει το παιδί μου στη μαύρη ξενιτιά. Αλλά ο θείος Κορνέλιος που είχε έρθει να με απωχεραιτήσει είπε, μην ανησηχείτε, η Μπρετάνια είναι κοινονία περισσότερο προγκρεσσίβα από τη δική μας και καλοδέχεται τους ξένους. Και ο Πατέρας νεβρίασε και είπε, αυτά να τα λες στους σοτσιολόγκους φίλους σου με τα τρύπια παππούτσια, όταν εμείς χτίζαμε το Κολοσσαίο, στην Ιρλάντα και στη Σκότσια τρώγανε το κρέας ομό. Τότε όμως μπήκε τρεχάτος ο πάντρε Αμπρόζιο που μόλις του είχε πει τα νέα μου η γυναίκα του φούρναρη στην Ιερά Εξωμολόγηση και είπε, αφήστε τους καβγάδες γιατί σ΄αυτή τη σκουάντρα που πάει το παιδί είναι τούττοι προτεστάντι και θα το κάνουν αντίχριστο, να πηγαίνει να τρώει στην τραττορία της κονιάτας του εξαδέλφου μου μου που είναι οικωγένεια ιταλιάνοι εμιγκράντοι θεοσεβούμενοι, έκκολα η διέφθυνση.

Κι έτσι εγώ όσο ήμουνα στη Σκότσια πήγαινα σιχνά στην τραττορία της κονιάτας του πάντρε Αμπρόζιο, γιατί μου άρεσαν πολύ οι πέννες καλαμπρέζε και το αρρόστο ντι μπουφάλα που μαγείρευε η κονιάτα, αλλά ακόμα πιο πολύ μου άρεσε το κουλέττο της κόρης της. Κι η κονιάτα ήταν πάντα πολύ εβγενική μαζί μου, αλλά ένα βράδυ με άρπαξαν απο το λαιμό ο άντρας κι οι δυο γιοι της και η κονιάτα είπε, στρόντζο τα ξέρουμε όλα, ή που την παίρνεις, ή που σου σπάμε το τζινόκιο και δε ξανακουμπάς παλλόνε στη ζωή σου. Κι έτσι εγώ αρραβωνιάστηκα τη Μόνικα.

Στα εικοσηένα μου πήγα στη Μίλαν όπου κέρδησα και κατέκτισα το σκουντέττο, την κόππα τσάμπιονς λήγκ, την κόππα ιτάλια, την σουπερκόππα ιταλιάνα ντι κάλτσο, την σουπερκόππα εουροπέα ντι κάλτσο, και την κόππα μοντιάλε. Και όπως καταλαβαίνετε τα κέρδησα και τα κατέκτισα όλα στο πέρασμά μου. Αλλά δε μου φτάνει, γιατί ο Αντρέα μου έχει εξηγήσει ότι, πιό ιμπορτάντε είναι να κερδάμε τις καρδιές του κόσμου.

Κι εγώ θέλω πολύ αν το μπορέσω να κερδάω και να κατακτίζω τις καρδιές σας, για αυτό σας κάνω προς όλους αυτήν εδώ την πάσσα. Και ίσως η πάσσα μου να μην είναι τόσο καλή όσο οι πάσσες του Αντρέα, αλλά ελπήζω ότι θα σας αρέσει. Γιατί όπως θα καταλάβατε κι από τα όσα σας εξήγησα πιο πριν, μόνο έτσι θα κηλίσει το παλονέττο και θα διμηουργηθούν τα μέμε του τσιμπερνοσπάτσιου.

Ρίνο4 σχόλια


1
Από: buzz

Η θρυλική επιστροφή του Ρίνο/Gatusso…

Σπάει τη σιωπή του μετά την Κόππα μοντιάλε με… τη μπλωνγκοσκυτάλη!…

6 March, 2007 στις 10:24 am
2
Από: Κωστής

Γουέλκαμ μπακ Ρίνο, που θα έλεγαν και στη Σκότσια. Ελπίζωμε να μη σε χάσουμε στα μπλωνγκς.

6 March, 2007 στις 10:27 am
3

[…] Κι έτσι πήρα αμέσως στο κινητό τον Αντρέα και τον ρώτισα και είπα, ξέρεις μήπως τι είναι η λογοκριζία του τσιμπερνοσπάτσιου? Κι ο Αντρέα είπε, είναι όταν κάποια ολωσκληροτικά καθεστότα μας καταπηέζουν και δεν επιτρέπουν να αικφράζει κανείς τη γνώμη του ελέφθερα στα ιστιωλόγια-μπλωνγκ. Και τότε εγώ συμφώνησα αμέσως, γιατί όπως ίσως θα θυμάστε τα αγαπημένα χόμπυ μου είναι να αικφράζω ελέφθερα τη γνώμη μου σε ιστιωλόγια-μπλωνγκ και να κερδάω στη μπάλλα, και δε μου αρέσει καθόλου το καταπηεστικό κάλτσο που προοθούν τα ολωσκληροτικά καθεστότα ντι παέζι οριεντάλι. Και ούτε στον Πατέρα αρέσει αυτό το κάλτσο, και πάντα νεβριάζει με όσους το προοθούν και το ιπποστηρίζουν. […]

6 May, 2007 στις 6:43 am
4

[…] όπως όλοι βέβαια γνωρίζετε εγώ κατάγωμαι από φαμίλια νοτιοϊταλιάνικη μόλτο κονζερβατίβα, και είμαι χρόνια τώρα σίμπολο […]

20 May, 2009 στις 6:49 pm