Φτάνει Πια!


Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας. Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ’ ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούμε:

  • Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
  • Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.
  • Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.


Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων: Αμπελοφιλοσοφίες, αναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λαπούτα, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.


**

Χωρίς να διαφωνώ σε κάτι με την κοινή μας διαμαρτυρία, θα προσέθετα ότι μια από τις πολιτικές αποφάσεις που χρειάζονται για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι η αντικατάσταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης. Ο λόγος είναι ο εξής:

Η αστυνομία είναι απαραίτητη. Οφείλει να είναι άμεμπτη. Όταν – λιγοστά, έστω – μέλη της εγγυήτριας της έννομης τάξης διολισθαίνουν σε έκνομη δράση και η ηγεσία αποτυγχάνει να ελέγξει αυτές τις εκτροπές (ουσιαστικά πριμοδοτώντας τις, τραυματίζοντας την αξιοπιστία της αστυνομίας και τροφοδοτώντας τελικά τη βία των κουκουλοφόρων), η αντικατάσταση της ηγεσίας είναι επιβεβλημένη. Το αίτημα αυτό δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε “κουκουλοφόρικο”, ούτε καν αντιπολιτευτικό – είναι, στη βάση του, συντηρητικό.

tags: | meme: a6edf8bc8e7a7ed85215abe9b94bbc7a3 σχόλια


2

[…] March 22nd, 2007 Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, τσάμπα το λαδόξιδο. […]

22 March, 2007 στις 2:24 am
3

[…] Τα μπλόγκια και οι υπογραφές για τις ταυτότητες. Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, τσάμπα το λαδόξιδο. […]

26 September, 2008 στις 6:30 pm