Αντησταθείτε στην λογοκριζία και τον ολωσκληροτισμό


Ciao ragazzi, ciao Τζιώρτζιο.

Έχουν περάσει πια τέσερεις μέρες από την τριονφάλε παρτίτα σεμιφινάλε ντι Σαν Σίρο, και ήρθα και πάλι εδώ για να σας χαιρετήσω και να αικφράσω την εβγνομωσήνη μου για την αμέρηστη συμπαράστασή σας.

Και όπως ίσως θα φαντάζεστε δεν μπορώ ακόμη να ηρεμήσω, γιατί η σηνεσθηματική αίνταση ήταν τεράστια και το στάντιο φλαιγώταν, και στα αποδητύρια μετά τον αγώνα έρεαν μποτίλιες ντι προσέκκο και είμασταν όλοι ένα κουβάρη. Και η αίνταση ήταν τόσο μεγάλη που παρολίγο να γίνουν φασαρίες, γιατί οι συνπαίκτες μου με σήκοσαν στα χέρια και μου τραγουδούσαν στα πορτογκέζικα και λέγανε, “Πήρες του Κριστιάν΄του μπεϊμπιλίνου, Τζενναρίνου, Τζενναρίνου”. Και ο αττακάντε ινγκλέζε Ρώουννι που έτυχε να περνάει το άκουσε, και ξήνισε τα μούτρα του και ούρλιαξε και είπε, Γιέα, Τζόλλυ Φφφώκιν Φώννυ!!

Και εμείς δεν του δόσαμε σημασία, αλλά εκείνος ξαναφώναξε και είπε, γουώνα σταρτ σαμ aggro, γουώνκερς? και μας αιξφενδώνησε μία βρόμικη κάλτσα. Αλλά ευτυχώς πρητάνεφσε η λογική και κανείς δε σήκωσε το γάντι που μας πέταξε, και ούτε την κάλτσα, γιατί όλοι ξέρουν ότι ο αττακάντε Ρώουννι είναι πολλή εβέξαπτος και οι ινγκλέζι ράτσα καυγατζίδες, κι έτσι μετά εκείνος έφηγε και πήγε για ντότσια.

Και εγώ την επόμενη μέρα βιαζόμουν να έρθω για να σας εξιγήσω από πρίμο χέρι όλα όσα που σινέβησαν, και για να σας καταγγήλω την επηθετικότητα των ιγκλέζων. Όμως μόλις ήρθα είδα ότι αυτή εδώ η ιστιωσελίδα του Τζώρτζιο ήτανε μάβρη, και έλεγε για κάποιες χώρες οριεντάλι, και για το πώς πρέπει να ψιφήσουμε όλοι για κατά της λογοκριζίας του τσιμπερνοσπάτσιου. Κι εγώ αμέσως κατάλαβα ότι αυτό είναι ίσως εξήσου πιο σημαντικό κι από μια παρτίτα τριονφάλε ντι Τσάνπιονς Λήνγκ, κι έτσι δεν σας εξίγησα τίποτα εκείνη την στιγμή, παρά πρίμα ντι τούττο θέλισσα να ενιμερωθώ για να μάθω περισσότερα.

Κι έτσι πήρα αμέσως στο κινητό τον Αντρέα και τον ρώτισα και είπα, ξέρεις μήπως τι είναι η λογοκριζία του τσιμπερνοσπάτσιου? Κι ο Αντρέα είπε, είναι όταν κάποια ολωσκληροτικά καθεστότα μας καταπηέζουν και δεν επιτρέπουν να αικφράζει κανείς τη γνώμη του ελέφθερα στα ιστιωλόγια-μπλωνγκ. Και τότε εγώ συμφώνησα αμέσως, γιατί όπως ίσως θα θυμάστε τα αγαπημένα χόμπυ μου είναι να αικφράζω ελέφθερα τη γνώμη μου σε ιστιωλόγια-μπλωνγκ και να κερδάω στη μπάλλα, και δε μου αρέσει καθόλου το καταπηεστικό κάλτσο που προοθούν τα ολωσκληροτικά καθεστότα ντι παέζι οριεντάλι. Και ούτε στον Πατέρα αρέσει αυτό το κάλτσο, και πάντα νεβριάζει με όσους το προοθούν και το ιπποστηρίζουν.

Όπως όταν ο Μπόμπο Βιέρι ξαστόχισε από εξεπαφής στο ογδονταεννιά λεπτό και οι Κωρεάνοι μας απόκλισαν από το μοντιάλε, κι εγώ γύρησα στο Κοριλιάνο για διακοπές και ήρθαν στο σπίτι οι αδελφές μου και ο θείος Κορνέλιος για να με δουν, και η μαμά μαγείρεψε ένα πολύ νόστιμο δήπνο. Και στην αρχή είμασταν μια ορέα ατμώσφαιρα, αλλά μετά ο Πατέρας κατέκρηνε τον Άν και είπε, έπρεπε να τημίσει το ψομί που τρώει στην Ιτάλια. Και ο θείος Κορνέλιος αντιμήλισε και είπε, ώστε λοιπόν δεν επιτρέπεται να πανιγυρήσει για την πατρήδα του, κι ο Πατέρας είπε, ποια πατρήδα νταββέρο μας τσαμπουνάς, αφού αυτοί είναι διαλειμμένοι στα δύο. Και τότε η μαμά έκανε νώημα στον θείο Κορνέλιο να μην αντιμηλίσει άλλο, άλλα ο θείος Κορνέλιος αντιμήλισε κι άλλο και είπε, μα τι σχέση έχει αυτό, μαγκάρι και η Κωρέα ντελ Νορντ δεν μας απόκλισε στο μοντιάλε της Ινγκιλτέρρας το σεσσάντα-σέι? Και τότε ο Πατέρας ξέσπασε και είπε, ε άντε τράβα λοιπόν κι εσύ να πας εκεί στην αγαπημένη σου χώρα, παρά να εκθοιάζεις μπροστά στα παιδιά τα ολωσκληροτικά καθεστότα. Και μετά έγηνε ησυχία και δεν είμασταν άλλο πια μια ορέα ατμώσφαιρα. Και ούτε φάγαμε επηδώρπιο, γιατί η μαμά ταράχτηκε και έκαψε την πασταφλώρα.

Γι΄αυτό λοιπόν κι εγώ μόλις έκλεισα στο τηλέφωνο με τον Αντρέα αποφάσησα να κάνω κάτι για κατά της λογοκριζίας, αλλά δεν ήξερα τι. Όμως την άλλη μέρα μετά την προπώνηση μας επισκέφτηκε ο βίτσε-πρεζιντέντε Γκαλλιάνι και μας μήλισε και είπε, μπράβο ragazzi, είστε άξιοι συνεχηστές της μεγάλης Μίλαν, που έπαιξε ολωσκληροτικό ποδόσφαιρο με την τριπλέττα ολλαντέζε ντι μεραβίλια. Και τότε εγώ μπερδέφτηκα πολύ, γιατί όλοι ξέρουν ότι η Μίλαν του Γκούλλητ, του Ράϊνκαρτ και του Φάμ-Πάστεν ήταν μια πολλή καλή ομάδα, κι έτσι γύρισα στον Αντρέα και του ψυθίρησα και είπα, εσύ δεν είπες πως ο ολωσκληροτισμός είναι κάτι κακό? Αλλά ο Αντρέα είπε, άσε ρε συ Ρίνο, θα τα πούμε καμιά άλλη φορά αυτά, κι εγώ σινέχησα να παραμένω μπερδεμένος.

Και όπως θα καταλάβατε απ΄όσα είπε κι ο Αντρέα, ο ολωσκληροτισμός είναι ένα περήπλοκο διεθνή πρόβλημα και δεν μπορούμε εγώ κι εσείς να το λύσουμε έτσι άμμεσα. Αλλά νονοστάντε εσείς πρέπει να συνεχήσετε να ψιφήζετε όλα αυτά που σας προτείνει ο Τζώρτζιο, και βεβαίως πάνω απ΄όλα να συνεχήσετε να μας υποστιρήζετε πηστά.

Γιατί μόνο έτσι θα νικηθούν η λογοκριζία του τσιμπερνοσπάτσιου, το καταπηεστικό κάλτσο του Ράφα Μπενίτεθ, και η επηθετικότητα των σκληροτράχειλων ινγκλέζων ντι Μέρσησαϊντ, στην γκραντίσσιμα παρτίτα φινάλε ντι βέντι-τρέ Μάτζο. Και μόνο έτσι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να εκδηκιθούμε την Λήβερπουλ και να ολοσκληρώσουμε την αιπική προσπάθεια για την κατάκτιση του Τσάνπιονς Λήνγκ στο Στάντιο Ολίμπικο ντι μπέλλα Ατένε.

ΡίνοΈνα σχόλιο


1
Από: buzz

Αντησταθείτε στην λογοκριζία και τον ολωσκληροτισμό…

ρεσιταλ ρινο γκατουζο!…

6 May, 2007 στις 3:47 pm