Ευθανασία νεογνών;!


Μέσω buzz διάβασα τη μαρτυρία των γονιών βρέφους με σύνδρομο Down, όπως δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑgazino της 24/6 και αναδημοσιεύτηκε εδώ.

Η ιστορία είναι ανθρώπινη και συγκινητική. Κάπου προς το τέλος, όμως, οι γονείς μας λένε και το εξής απίστευτο:

Μας προτείνουν [άγνωστο ποιοί] και μια άλλη λύση: ευθανασία. Μας δίνουν και το τηλέφωνο μιας κλινικής.”

Αν πιστέψουμε τους γονείς, υπάρχει κλινική (στη χώρα μας;) που κάνει ευθανασία σε ανεπιθύμητα (ή βαριά ασθενή;) νεογνά. Κανείς στο ΒΗΜΑ δεν το θεώρησε άξιο σχολιασμού ή περαιτέρω έρευνας αυτό; Το διάβασε κάποιος εισαγγελέας; Υπάρχει κάτι που δε γνωρίζω;4 σχόλια


1
Από: buzz

Ευθανασία νεογνών;!…

“Αν πιστέψουμε τους γονείς [από το ποστ στο χαμομηλάκι [http://hamomilaki.blogspot.com/2007/07/down.html], υπάρχει κλινική (στη χώρα μας;) που κάνει ευθανασία σε α…

20 July, 2007 στις 4:57 am
2
Από: philos

Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν πρωτοδιάβασα το ποστ δεν συνειδητοποίησα ότι η είδηση για την “ευθανασία” -δολοφονία, είχε δημοσιευτεί για μια φορά στο Βήμα. Εδωσα ιδιαίτερη βάση στα συναισθηματα των γονιών και όχι στο γεγονός ότι κάποιοι τους δώσανε και τηλέφωνο κλινικής!
Νομίζω ότι εδώ έχουμε ένα ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ!

20 July, 2007 στις 5:05 am
3
Από: Citronella

Χωρίς να ξέρω τίποτα παραπάνω από όσα διαβάσαμε όλοι, πιθανό να εννοεί κλινική στο εξωτερικό? Όχι βέβαια οτι αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο.

20 July, 2007 στις 5:42 am
4
Από: Stavros

Από τα υπόλοιποα που αναφέρονται στο άρθρο (“Στην εντατική, όπου θα μείνει το παιδί 14 ολόκληρες ημέρες το έχουν δίπλα από τον κάδο με τα σκουπίδια.”) συμπεραίνω ότι πρόκειται για ζευγάρι του τύπου “Η μοίρα (και στη συνέχεια η κοινωνία) μας χτύπησε σκληρά αλλά εμείς θα μείνουμε παληκάρια κλπ”. Έχω γνωρίσει τέτοια ζευγάρια, στα νοσοκομεία είναι αρκετά συχνά. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στο εκατομύριο να ειπώθηκε κάτι τέτοιο απο λειτουργό της υγείας (μπορεί να ήταν η καθαρίστρια που δούλευε στο μαιευτήριο ή ο θυρωρός). Δε θα έδινα στο γεγονός μεγαλύτερη σημασία.

20 July, 2007 στις 5:49 pm