Nά ‘μαστε πάλι εδώ Αντρέα


Γιατί οι δρόμοι τρέχουν χιαστί, κι έτσι εσείς κατοτροπώσατε την Τουρκχία, τη Μάλτα και τη Νορβέτζια, κι εμείς την σκληροτράχειλη Σκότσια, και τώρα θα βρεθούμε όλοι μαζί παρέα στο Έουρο ντούε μίλα όττο.

Κι εγώ δε βλέπω πια την ώρα να περάσει ο χειμώνας και να έρθει το καλοκαιράκι με το γκράντε αππουνταμέντο ντι Αούστρια-Ζβίτσερα, και είμαι ιδιαίτερα εφτηχής για ότι θα είναι εκεί και θα δώσει το παρόν και η δικιά σας νατσιονάλε ντι Γκρέτσια. Γιατί η ομάδα σας είναι από πάστα ντι καμπιόνι και ξέρει να κερδίζει a la italiana, κι ο ηγέτης σας ο Τζώρτζιο Καρανκούνης έχει διαπρέψει στο καμπιονάτο κι έχει πολλούς φίλους στην Ιτάλια, και κυρίως τον Ματτεράτσι.

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρων την σπουδαία πορεία σας, και περίμενα εναγονίως να εξασφαλήσουμε κι εμείς την πολυπώθητη πρόκριση για να έρθω ξανά σε αυτό εδώ το μπλωνγκ και αυτήν εδώ την ιστιωσελίδα και να μοιραστώ μαζί σας την τόσο αυτή μεγάλη χαρά μου. Αλλά όπως θα ξέρετε είχαμε πέσει σε όμηλο-φουόκο, όπου οι αββερσάριοι ήτανε φορτίσσιμοι και ο ανταγονισμός ηδηαζώντος φερότσε. Και ο κομμισσάριο τέκνικο φραντσέζε Ντώμενεκ ήταν πολύ πικρόχωλος και ήθελε όσο το τίποτε άλλο να μας εκδηκιθεί για την χαμένη παρτίτα φινάλε ντι Μπερλίνο, και οι σκοτσέζι νίκησαν στο Παρίτζι, και κατόπιν δυστυχώς ο όμηλος έγινε μπάχαλο και μπρούττο παστίτσιο και τα πράγματα περιμπλέχτηκαν.

Θα ξέρετε βέβαια ήδη πως δε μου αρέσει καθόλου ο κομμισσάριο τέκνικο Ντώμενεκ. Γιατί είναι τίπο μόλτο αντιπάτικο, και δε σταματά να εχθρεύεται την Ιτάλια και να λέει πράγματα που όλοι νατουραλμέντε ξέρετε ότι είναι ψέβδη. Όπως πριν λίγους μήνες που θέλησε να προκαλέσει ταραχή με μια ασσερτσιόνε προβοκάντε, και δήλωσε στα μέντια και είπε, στην Ιτάλια πληρώνουν τους διαιτητές. Και μετά η Ουαίφα τον τιμώρησε αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε να μησεί όταν κερδάγαμε. Και μετά την παρτίτα difficilissima κόντρο λα Σκότσια όπου εξασφαλήσαμε την πρόκριση και τη δική μας και τη δική του, αυτός αντί να χαρεί πηκράθηκε, και τη νύχτα βγήκε ανέφθηνα στα κανάλια και δήλωσε, όχι δεν είδα την παρτίτα γιατί αρνίθηκα να βλέπω το κάτι τόσο άσχημο. Και τότε εγώ έχασα την ιππομονή μου και μήλισα χωρίς περιστρωφές και είπα, mi fa girare i coglioni!!

Όμως τώρα που ηρέμισα μετάνιωσα για τα λόγια μου και δεν θέλω να επεκταθώ άλλο. Γιατί ο Αντρέα με επέπλιξε για το χιδέο λεξιλόγιο, και μου εξήγησε και μου είπε ότι, οι φίλοι μου σε αυτό το ιστιωλόγιο-μπλωνγκ είναι όλοι τίπι ντι καράττερε ιντελλεττουάλε που δε θα τους αρέσει η αμμετρωέπειά μου, και κάποιοι μπορεί να είναι φρανκοφίλι και μαγκάρι να σχημάτησαν μια κάποια λάθος εντύποση για το άτομό μου. Κι εγώ συμφώνησα αμέσως, γιατί θυμήθηκα πως ο κοντρυμπουτόρε Νιχιλίστα Pazzo γράφει κάποιες φορές στα φραντσέζικα, και η κοντρυμπουτρίτσε Ντεμετρία επίσης, και πιστεύω πως πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε την κάποια διαφορετική τους άποψη. Κι έτσι αποφάσισα να έρθω εδώ απόψε και να σας εξηγήσω ακριβώς πως έγιναν τα πράγματα.

Και τώρα που σας τα εξήγησα όλα χαίρομαι πολύ που λύθηκε η παρεξήγηση και μπορούμε πλέον να ξαναξεκινήσουμε από εκεί από το όπου σταματήσαμε. Γιατί δε βλέπω την ώρα να ξανασυναντήσουμε τον τέκνικο Ντώμενεκ στην Αούστρια-Ζβίτσερα, να δόσουμε στη Φράντσια άλλο ένα πικρό μάθημα, και να ξαναγευτούμε μαζί μεγάλες στιγμές, όπως ακριβώς έκανε κουάτρο άννι φα η γκράντε Γκρέτσια ντι καπιτάνο Τέο Ζαγκοράκι.

Ρίνο5 σχόλια


1
Από: buzz

Nά ‘μαστε πάλι εδώ Αντρέα « The Reality Tape…

Ο ήρως Γκατούζο κι ο αλήτης Ντομενέκ (καταλαβαίνετε ρωμαίικα;)…

21 November, 2007 στις 6:47 am
2

[…] TRIBALLADORES – Libero Community – Blog wrote an interesting post today!.Here’s a quick excerpt[IMG] Γιατί οι δρόμοι τρέχουν χιαστί, κι έτσι εσείς κατοτροπώσατε την Τουρκχία, τη Μάλτα και τη Νορβέτζια, κι εμείς την σκληροτράχειλη Σκότσια, και τώρα θα βρεθούμε όλοι μαζί παρέα στο Έουρο ντούε μίλα όττο. Κι εγώ δε βλέπω πια την ώρα να περάσει ο χειμώνας και να έρθει το καλοκαιράκι με το γκράντε αππουνταμέντο ντι Αούστρια-Ζβίτσερα, και είμαι ιδιαίτερα εφτηχής για ότι θα είναι εκεί και θα δώσει το παρόν και η δικιά σας νατσιονάλε ντι Γκρέτσια. Γιατί η ομάδα σας είναι από πάστα ντι καμπιόνι κ […]

21 November, 2007 στις 8:17 am
3
Από: Ασμοδαίος

Δε κογκνόσκο κανέναν από τους σινιόρι, ούτε κατάλαβα σε τι αναφέρεται το post, είμαι, όμως, σικούρο ότι ο φράτε Σαλβατόρε από το νόμε ντελλα ρόζα θα είχε πολλά να πει με τον αουτόρε του post. 😉

21 November, 2007 στις 8:22 am
4
Από: Νιχιλίστα Pazzo

Tώρα Ρίνο μου και βέρτσιουαλυ που σου μιλάω θα βρω τον μπελά μου εδώ που βρίσκομαι, όπου όλοι είναι *μόλτο αρραμπιάτι* με τους αζούρους κι έχουνε κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα. Μαι νου λέ-ζ-εκοσέ φρανκοφίλ, μαλγκρέ λέ ταααά ντε μπλαγκ* κε νου-ζ-αβόν πουρ λέ φουτμπωλέρ ιταλιέν – νου σόμ αβαν τού ντέ ζαν μπιέν-ελεβέ ε κον ουν γράντε κουόρε που σας χωράει όλους – … να φανταστείς Ρίνο μου ότι όταν είχε πιάσει φωτιά η βιβλιοθήκη τού Τόττι του είχα στείλει με κούριερ μια κούτα με ολοκαίνουργα coloring books και άλλα λίμπρι περ ραγκάτσι (3-5) για να του βρίσκονται.

Felice Thanksgiving, σερ αμί, ε νε νου-ζ-ουμπλί πα!

*http://www.leblogfoot.com/2005/08/les_blagues_de_.html

22 November, 2007 στις 10:36 am
5
Από: S G

εξοχος πραγματικα εξοχος. βιβα ρινο ε λα μπελα ιταλια 🙂

27 November, 2007 στις 1:36 pm