Χρυσό Μπαλλοδέρας 2007


Γεια σας φίλοι. Βρισκόμαστε και πάλι για άλλη μια φορά ενώπιος εν οποίο σε αυτό εδώ το ιστιωλόγιο-μπλώνγκ, που είναι το πιο αγαπημένο μου από όλο το τσιμπερνοσπάτσιο. Είναι εδώ που συναντιώμαστε τακτικά για κάποιες πτυχές της επικαιρώτητας, και για να γιορτάζουμε μαζί κάποιες μεγάλες νίκες. Και τώρα που μηλάμε είναι μία ακόμη τέτοια πολλή επίκαιρη πτυχή, αφού η ριβίστα σπορτίβα φραντσέζε France Football θα ανακυνώσει σύντομα το Pallone d’oro 2007, που είναι μια μεγάλη διάκρηση και όλοι μας θέλουμε να το κερδήσει ο Κακά. Γιατί όπως θα θυμάστε είναι ένας από τους συνμπαίκτες μου στην Μήλαν, που αυτός πέρσυ μας οδίγησε στον τριόνφο ντι Ατένε με τις μεγάλες εμφανήσεις του στο Τσάμπιονς Λήνγκ, κι έτσι το αξίζει τσέντο περτσέντο.

Μα τουτταβία όπως και να΄χει εγώ χαίρομαι ιδιέτερα την κάθε φορά που υπάρχει μια επίκαιρη πτυχή. Γιατί όποτε έρχομαι εδώ για να σας γνωρίσω καλύτερα εσείς συχνά με χαιρετάτε, κι έτσι μου προσφέρεται μια ιδιέτερη περιφάνεια κι ένα sentimento di gioia βεραμέντε ινσουπεράμπιλε. Όπως πριν λίγες μέρες που λύσαμε όλοι μαζί μια παρεξίγηση με κάποιους από σας που είσαστε φρανκοφίλι, και μετά ο κοντριμπουτόρε Νιχιλίστα Pazzo κι ο βιζιτόρε ενιγκμάτικο σινιόρ Ασμoντέο ήρθαν για να με χαιρετίσουν και να γράψουν ένα ωραίο σχόλιο, και μας εξίγησαν για την εκτενής μπιμπλιοτέκα του Φραντσέσκο Τόττι και για το πώς λέγεται το ρόδο.

Κι εγώ φυσικά μόλις τα οίδα φούσκωσα σαν κούρκος, και τα διηγήθηκα την άλλη μέρα όλα σούμπιτο στους συνμπαίκτες μου καθώς ετιμαζόμασταν για μια προπώνηση. Κι όπως εύκολα μπορείτε κι εσείς να ιπποθέσετε, όλοι τους εντιποσιάστηκαν και θέλησαν να μάθουν περισσότερα. Κι έτσι εγώ τους εξίγησα κάποια περισσότερα αλλά οι πιο πολλοί χασκογελούσαν και κορώϊδευαν για τις κωτσάνες του Φραντσέ. Και μόνο ο Κακά που είναι ραγκάτσο τζόβανε εβαίσθητος και μόλτο συναισθηματίας δεν σημετείχε στα χάχανα, παρά με ρώτησε συνεσταλμένα, μήπως ξέρεις αν η καρδιά του Νιχιλίστα Pazzo με χωράει κι εμένα ή μονάχα τους φραντσέζους και τη squadra azzura?

Κι εγώ ήμουν έτοιμος να του απαντήσω ενθαρρυντικά, αλλά τότε παρεμβαλήθη στην κουβέντα ο Αμπροζίνι, που μιάζει λίγο με τον Ιάσονα και δεν είναι καθόλου εβαίσθητος και πετάχτηκε και είπε, αφού το λοιπόν οι φίλοι σου είναι τόσο σπουδέοι όσο μας τα παρηστάνεις, για δεν τους λες να ψηφίζουν τον Κακά για το Χρυσό Μπαλλοδέρας? Κι εγώ τότε ξινοφρυδόθηκα και απάντησα με βαρυσήμαντρο ύφος για να με ακούσουν όλοι και είπα, θα γελιέσται νταββέρο οικτρά κι εσύ και οι άλλοι σας, αν νομίζετε πως θα εξαργυρώσω εγώ τους φίλους μου για να κλωτσάτε εσείς Χρυσόμπαλλα Δέρατα! Και για μια στιγμή όλοι σώπεναν γιατί κατάλαβαν το ότι η ηθική μου στάσις ήταν βράχως.

Μετά όμως πήρε τον λόγο ο Καφού και είπε, μάθε κι εσύ και όλοι σας πως οι ασμόντεϊ είναι μια ράτσα σατανάσσι ντι Παλεστίνα ε ντι Αμαζωνία! Και τότε όλοι τρόμαξαν και σταβροκωπήθικαν, γιατί ο Καφού είναι πολύ έμπυρος κι έχει παίξει σε τέσσερα μοντιάλε με την Μπραζίλια. Και κάποιοι έφτηναν τον κόρφο τους και ξεματιάζονταν, και κάποιος φώναξε, μα ντι κέ κάτσο φίλους έχεις τελοσπάντο, και μήπως από πίσω κρύβεται ο τέκνικο Ντώμενεκ και βρούμε όλοι το μπελλά μας από κανένα βουνντού! Γιατί όλοι ξέρουν ότι ο τέκνικο Ντώμενεκ πιστέβει στα φαινόμενα ντι αστρολοτζία και είναι πολύ γρουσούζης και βασκανομάτης. Κι έτσι εγώ αισθάνθηκα ξαφνικά μόλτο ινκομφορτάμπιλε κι έχασα τα λόγια μου, αλλά καλά που εφτυχώς είχε έρθει η όρα για να αρχήσει η προπώνηση κι έτσι πήγαμε για τροχαδάκη.

Και στο τροχαδάκη ο Αντρέα μου μήλισε κατιδήαν χαμηλόφωνα και με καθησύχασε και είπε, να μην ακούς τον Καφού που είναι δυσηδέμον, παρά να είσαι περήφανος που οι φίλοι σου είναι illuminati και βαθύς γνώστες di cultura e di letteratura. Και τότε εγώ αμέσως ανακουφήστικα και πήρα θάρρος, κι έτσι εξαίφρασα μια απορία μου και είπα, μήπως ξέρεις ποιο είναι το όνομα του ρόδου? Κι ο Αντρέα σκέφτηκε λίγο και είπε, το ρόδο είναι μια ιντέα μεταφόρικα που έχει πολλά ονόματα, όπως οι φίλοι σου στο τσιμπερσπάτσιο. Κι εγώ τότε ξαναρώτησα, αλλά ποιο είναι το αληθινό όνομά του? Κι ο Αντρέα απάντησε, δεν ξέρω να σου το πω, είναι κάτι κοντραντιττόριο τυληγμένο σε ένα μυστέριο μέσα σε ένα ενίγκμα, όπως η καριέρρα τριονφάλε ντι Πίππο Ιντσάγκι.

Και εγώ συνέχησα να σκέφτομαι καθώς έκανα τροχαδάκη, και είχα μόλις αρχήσει να αντιλαμβάνωμαι κάποια σπουδέα πράγματα που είχα σκοπό να έρθω εδώ και να σας τα εξιγήσω με κάθε λεπτομέρεια. Γιατί όπως θα καταλάβατε κι από τα όσα είπε ο Αντρέα, η μπλωνγκόσφαιρα και το τσιμπερνοσπάτσιο είναι κάτι το πολύ συναρπαστικό και μιστεριόζο, όπου όλοι ανεξεραίτος μπορούμε να κάνουμε μια καριέρρα τριονφάλε και να κατακτίσουμε το δικό μας Χρυσόμπαλλο Δέρας. Όμως δυστυχώς τότε ο ύστρος μου διακόπηκε και δεν πρόλαβα να καταλάβω περισσότερα. Γιατί ο Ρονάλντο βαριότανε όπως πάντοτε και δεν έκανε σωστό τροχαδάκη, κι έτσι ο τέκνικο Αντσελόττι σινχήστηκε και φούσκωσε τις μαγούλες του, κι έβγαλε μια στεντόρροια αγριοφωνάρα και είπε, αφήστε κατά μέρος το μπίριμπίρι κι ελάτε γλήγορα εδώ να παίξεται οικογεννειακό δηπλώ.

Ρίνο2 σχόλια


1
Από: Νιχιλίστα Pazzo

Ισί αν Εκός Ρίνο μου τα πράγματα ήρθανε εντελώς διαφορετικά από αυτό που περίμενα και χαίρομαι που επέστρεψες στο RT πουρ του τε ρακοντέ. Πίστευα όπως σου έλεγα πως οι εκοσέ-φρανκοφίλ φίλοι μου (τρόπο ιντελλετουάλε εντ δε ρεστ) … θα μου κόβανε την καλημέρα όταν θα μαθαίνανε τα βέρτσουαλ ντάρε-ε-αβέρε-ια μου αβέκ “λ΄ενεμί” μαί σ’ετέ του-τ-α-φαί λε κοντρέρ. Ιλ-ζ-εταί τούς βάcheμάν εμπρεσσιονέ από το ότι γνωριζόμαστε ον ειφερστνέιμμπέισις et αν πλυς on se tutoie… ζ’αί ντύ πεγιέ δύο γύρους πάιντς οβ μπίτερ στο πάμπ για να το γιορτάσουμε! Xαλάλι σου όμως – ζε τε συί τέλμάν ρεκοναισσάν, όπως πιστεύω κι οι άλλοι οι κοντιμπυτέρ και λεκτέρ στο ρεάλιτυ τέιπ, που μας φέρνεις φέρστ χαντ ινφορμέισιον από τα αποδυτήρια. Σ’ε ντυ βεριτάμπλ σίτιζενς τζέρναλισμ, τυ βουά!?

Α πλυς…
…e um beijo grande στον Kaká που κάνει έξυπνες ερωτήσεις.

3 December, 2007 στις 1:47 pm
2
Από: buzz

Χρυσό Μπαλλοδέρας 2007 (The Reality Tape -Rino)…

…η μπλωνγκόσφαιρα και το τσιμπερνοσπάτσιο είναι κάτι το πολύ συναρπαστικό και μιστεριόζο, όπου όλοι ανεξεραίτος μπορούμε να κάνουμε μια…

22 March, 2008 στις 11:21 pm