Η νύχτα της Χίλαρης
 

Έτσι δείχνουν τα πράγματα, μετά και τις χτεσινές δημοσκοπήσεις, πολιτειακές και εθνικές. Δεν ξέρω αν η ανάκαμψή της οφείλεται στην τσεϊνικής σύλληψης διαφήμιση με τα παιδάκια που κοιμούνται την ώρα που το τηλέφωνο στο Λευκό Οίκο φέρνει τα κακά μαντάτα, στην τύπου WWF επίθεση που εξαπέλυσε πριν μια βδομάδα στον Ομπάμα για κάποια διαφημιστικά φυλλάδια που την αδικούσαν, στις επιθέσεις των Ρεπουμπλικάνων στον Μπαράκ, στο βαρυσήμαντο endorsement του Rush, στην καλή της καμπάνια στο Οχάιο, ή σε κάποιου είδους “buyer’s remorse” του εκλογικού σώματος.* Τα αποψινά exit poll μπορεί να λύσουν το μυστήριο.

Προβλέπω σχετικά άνετη νίκη της Χίλαρι σε Οχάιο (+8-10%) και Ρόουντ Άιλαντ, οριακή της νίκη στο Τέξας (+2-3%), και καθαρή επικράτηση του Ομπάμα στο Βερμόντ. Οι διαφορές υπέρ της δεν θα αρκούν για να κλείσει σημαντικά την ψαλίδα στους εκλέκτορες, αλλά αυτό το 3-1 φτάνει και παραφτάνει για να μείνει στην κούρσα και να κρατήσει το σασπένς μέχρι το καλοκαίρι. Θα τα πούμε πιο αναλυτικά στο καθιερωμένο ξενύχτι.

* Δεν αποκλείεται να αντανακλά αναζωπύρωση των αμφιβολιών για την εκλεξιμότητα του Ομπάμα (που πλέον υπολείπεται του ΜακΚέιν στις δημοσκοπήσεις).7 σχόλια


1

Και γιατί παρακαλώ να μη θεωρήσουμε πιο αξιόπιστη τη δημοσκόπηση του Reuters που δίνει ισοπαλία στο Οχάιο;

Εγώ βλέπω τον Obama να κερδίζει σίγουρα το Τέξας και να έχει και κάποιες ελπίδες και για το Οχάιο όπου στη χειρότερη περίπτωση θα χάσει με μικρή διαφορά.

4 March, 2008 στις 3:38 pm
2
Από: Yorgos

Γιατί ο Zogby μας έχει απογοητεύσει τα μάλα στο πρόσφατο παρελθόν. Η SurveyUSA τα πάει αρκετά καλύτερα ως τώρα στους προκριματικούς.

Κατά τ’ άλλα, μακάρι =)

4 March, 2008 στις 4:32 pm
3
Από: MadNihilist

[y., με τις προβλέψεις σου δεν θα πατήσει ψυχή στο λάιβ μπλόγκιγκ απόψε … ]

Πάμε ξανά.

(H/O)

TX 42 58
OH 49 51
VT 32 68
RΙ 45 55

Με αυτά τα νούμερα έβαλα τα σημερινά μου στοιχήματα (σε πάιντς οβ μπίτερ φυσικά).

4 March, 2008 στις 7:20 pm
4

[…] ΥΓ ριξτε και μια ματια στο ζωντανο μπλογκιν που εγινε χτες στο ΡΤ. […]

5 March, 2008 στις 5:23 am
5
Από: Oneiros

Hats of people, you called it, άσχετα αν μας αρέσει ή όχι.

5 March, 2008 στις 9:40 am
6
Από: Oneiros

(Hats off, even)

5 March, 2008 στις 9:41 am
7

[…] Όμως εφτυχώς εσείς όπως πάντα εκείνο το δύσκολο βράδυ ήσασταν εδώ και ξαγρυπνούσατε μαζί μου, αναλλοίωντας το τι συμβαίνει στις εκλογές στατουνιτέζε, και εξιγόντας το γιατί πρέπει όλοι να στηρίζουμε τον σενατόρε Όμπαμα που μας δίνει μια ελπήδα για Αννανέωση, και για το πως υπάρχει πλέον μια εντσυκλοπέντια ντι τίπο ουΐκη, όπου όλοι πρέπει να την διαβάζουμε για να βρεθεί η λύση στο μεγάλο πρόβλημα των συντάξεων. Κι εγώ αφού τα διάβασα με προσοχή όλα αυτά πλέον είχα ενημερωθεί εις βάθως, κι έτσι το μιαλό μου γέμισε ιντέες και δε σκεφτόμουν άλλο την πίκρα του αποκλυσμού, παρά αποφάσισα να αναλάβω δράση για το καλό της ομάδας μου. […]

9 March, 2008 στις 3:55 pm