Το πικρό ποτήριον του τι μέλι γεννέσθαι


Amici miei.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης εγώ και οι συνμπαίκτες μου δώσαμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στη φορμαρισμένη Άρσεναλ. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακυνώσω πως δυστυχώς αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε. Γιατί παρά τη συγκλονιστική συμπαράστασή σας οι τζόβανοι λοντινέζι ντι Αρσένιο Βενγκέρ ήταν ασυνγκράτητοι και μας ξεπουππούλιασαν, κι έτσι δίκαια αποκλυστήκαμε από το Τσάνπιονς Λήνγκ και τη συνέχεια του σπουδαίου αυτού θεσμού. Και όπως βέβαια μπορείτε να ιπποθέσετε η ίττα ήταν ιδιετέρος επόδινη, κι εγώ έχασα τον ύπνο μου και βυθίστηκα σε δίνη μοναξιάς και οτσεάνο ντι μαλινκολία ινσουφφεράμπιλε.

Όμως εφτυχώς εσείς όπως πάντα εκείνο το δύσκολο βράδυ ήσασταν εδώ και ξαγρυπνούσατε μαζί μου, αναλλοίωντας το τι συμβαίνει στις εκλογές στατουνιτέζε, και εξιγόντας το γιατί πρέπει όλοι να στηρίζουμε τον σενατόρε Όμπαμα που μας δίνει μια ελπήδα για Αννανέωση, και για το πως υπάρχει πλέον μια εντσυκλοπέντια ντι τίπο ουΐκη, όπου όλοι πρέπει να την διαβάζουμε για να βρεθεί η λύση στο μεγάλο πρόβλημα των συντάξεων. Κι εγώ αφού τα διάβασα με προσοχή όλα αυτά πλέον είχα ενημερωθεί εις βάθως, κι έτσι το μιαλό μου γέμισε ιντέες και δε σκεφτόμουν άλλο την πίκρα του αποκλυσμού, παρά αποφάσισα να αναλάβω δράση για το καλό της ομάδας μου.

Έτσι την επόμενη μέρα, όταν ο καπιτάνο Μαλντίνι και ο τέκνικο Αντσελόττι κλείστηκαν με τον βίτσε-πρεζιντέντε Γκαλλιάνι στο γραφείο του και κάναν σινβούλιο για το τι μέλι γεννέσθαι, εγώ βρήκα ευκαιρία και μίλησα στους συνμπαίκτες μου στα αποδυτήρια και είπα, όπως ξέρετε εκθές βράδυ τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τσύγκνειο άσμα του καπιτάνο Μαλντίνι στο Τσάνπιονς Ληνγκ, και τώρα ένας τσύκλος έκλεισε και ήρθε η όρα για την Αννανέοση.

Και όπως νατουραλμέντε ήταν φυσικό μια τέτοια τολμυρή iniziativa προκάλεσε διχογκνωμίες και γκράντε σούσουρο. Και κάποιοι με ιπποστήριζαν κι έλεγαν, μα έχει νταββέρο το δίκιο του, μπάστα κοζί με την ντικταττούρα ντι τζεροντόσαβρι, γιατί αν μαθές δεν αλλάξουμε θα χάσουμε ως και την τέταρτη θέση στο Καμπιονάτο, και θα παίζουμε του χρόνου στην Κόππα Ουέφα με τον Άρη Σαλονίκκο ντι Ντούσκο Μπάγιεβιτς! Όμως κάποιοι άλλοι έλεγαν, είναι eretico και μας ιπποκινεί στην ανταρσζία!, μαγκάρι θέλει να γίνει καπιτάνο γι΄αυτό τα λέει, και για να έχει για όλο δικό του το γλυκό μέλι γεννέσθαι. Και κάποιοι τέλος θέλανε μια μέση λύση μεσοβέζα ντι ντιπλοματσία και είπανε, ας γίνει σε δυο χρόνια καπιτάνο ο Κακά, που πέτυχε ήδη την Αννανέοση με το κοντράττο του και είναι το μέλλει της ομάδας!

Αλλά ο Κακά ήταν όπως πάντα μόλτο συνεσταλμένος και δεν είπε τίποτα. Κι εγώ τότε παρέμεινα ψίχραιμος κι εποφελήθηκα, γιατί θυμήθηκα κάτι που εσείς είχατε εξιγήσει σε αυτό εδώ το μπλωνγκ, κι έτσι πήρα ύφος μόλτο σεριόζο και είπα, ό,ταν που ο καπιτάνο Μαλντίνι θε να κρεμάσει τα σκαρπίνια του, κάποιοι από μας θα είμαστε έτοιμοι για να τα ξεκρεμάσουμε και κάποιοι άλλοι όχι, και κάποιοι θα ξέρουμε το τι να κάνουμε από την πρώττη μέρα και κάποιοι άλλοι όχι, γιατί κάποιοι έχουμε lunga esperienza και φίλους di altissimo livello που μας ιπποστηρίζουν σε ιστιωλόγια-μπλωνγκ και μια εντσυκλοπέντια ουΐκη! Και όταν τα άκουσαν αυτά πολλά στόματα έκλεισαν.

Μετά όμως πήρε το λόγο ο Αμπροζίνι που ζηλεύει γιατί εσείς είστε φίλοι μου, και με αντανγκωνίζεται γιατί ίσως έχει μια δική του κρυφή αμπιτσιόνε, και μήλισε και είπε, καλά τα μπλωνγκ και οι εντσυκλοπέντιες ουΐκη αλλά οι καπιταναίοι κρήνωνται στο γήπεδο, κι άσε καλύτερα τα μεγάλα λόγια γιατί στο γκολ που μας έβαλε ο Cέσκος εσένα σε πέρασε σαν σταματημένο. Κι εγώ τότε στην αρχή δεν παρέμεινα ψίχραιμος γιατί αισθάνθηκα και πάλι μέσα μου τη μεγάλη πίκρα του αποκλυσμού, αλλά μετά θυμήθηκα και πάλι όλα αυτά που εσείς είχατε εξιγήσει, κι έτσι τα κατάφερα και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω ένα φεβγαλαίο δάκρι και μετά είπα, ξέρετε όλοι σας καλά το πόσο έχω ματώσει εγώ γιαφτήνε την φανέλλα ροσσονέρα! Και τότε όλοι συγκηνίθηκαν γιατί δεν με είχαν ξαναδεί να δακρίζω, κι εγώ κατάλαβα πως αν γινόταν εκείνη τη στιγμή ψηφωφορία θα εκλενγκώμουν στα σίγουρα.

Αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος για ψηφωφορίες. Γιατί είχε μόλις προλίγου τελειώσει το κονσίλιο κορυφής με τον βίτσε-πρεζιντέντε, κι είχαν μπει στα αποδυτήρια ο τέκνικο Αντσελόττι με τον καπιτάνο Μαλντίνι. Και μόλις κατάλαβαν τι γινόταν ο τέκνικο Αντσελόττι φούσκωσε και είπε ξυνισμένος, τι στο ντιάβολο τρέχει εδώ πέρα?, όξω γλήγωρα για τρωχαδάκη, που μου κάνατε τα αποδυτήρια Εγκληζία του Δήμου! Κι ο καπιτάνο Μαλντίνι με αγριοκοίταξε και φώναξε για να ακούσουν όλοι, εγώ από μόνος θα το αποφασίσω αν και πότε θα τραγουδήσω το τσύγκνειο άσμα μου!!, και κάτσε στα αβγά σου εσύ ρε ζονντώβολο να μη σου ξερριζώσω την καινούρια καούκα τρίχα τρίχα. Και τότε εγώ αμέσως σοβαρέφτηκα και το δάκρι ντι κροκκοντίλλο μου κώπηκε μαχαίρι. Γιατί βεβαίως και την τελεφταία φορά που δοκίμασα να εξασκήσω τα ηγετικά προσόντα μου μετά από μια παρτίτα Τσάνπιονς Λήνγκ, η καρπαζά είχε πέσει σύγνεφο.

Αλλά όρα cari amici ήρθε δυστυχώς η στιγμή για το πικρό addio, κι εγώ σας αφιερώνω ένα θερμό χοιροκρότημα γιατί το αξίζετε. Χωρίς εσάς και το Τσάμπιονς Λήνγκ, η Άνοιξη φέτος θα είναι νταββέρο ινκομπλέτα. Όπως όμως θα καταλάβατε, οι ragazzini terribili ντι Αρσένιο ήταν καλύτεροι και μας απόκλυσαν δίκαια. Μα τουτταβία, μετά τον αποκλυσμό και την τολμυρή πρωτοβουλία μου η συμπαράστασή σας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Κι εγώ ελπήζω ότι εσείς θα συνεχίσετε να εξιγείτε σε αυτό εδώ το μπλωνγκ όλα όσα χρειάζεται να ξέρω για να συνεχήσω αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησα για το καλό της ομάδας μου. Γιατί μόνο έτσι θα έρθει η πολυπόθητη Αννανέοση, και θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε και πάλι μαζί μεγάλες στιγμές στο όχι και τόσο μακρινό μέλι γεννέσθαι.

Και στο μεταξύ να είστε βέβαιοι ότι κι εγώ από την πλεβρά μου θα στηρίξω πιστά τον αγαπημένο σας ιπποψήφιο σενατόρε Όμπαμα, και όχι την Ίλλαρυ που θέλει η μαμά. Γιατί όπως πολύ σωστά μας το εξίγησαν τις προάλλες ο Μικέλε και ο Νιχιλίστα Πάτσο, η Ίλλαρυ είναι mostro di presunzione e di antipatia, και δεν με πίθει καθόλου η αντεστραμμένη προεκλωνγκική στρατετζία του εγχειρήματος εκλεξημότητας.

Ρίνο3 σχόλια


1
Από: buzz

Το πικρο ποτήριον του τι μέλι γεννέσθαι (Ρίνο / The Reality Tape)…

Ο Ρίνο ξαναχτυπά! Οι προεκτάσεις του Champion’s League στις Αμερικάνικες εκλογές του 2008 (ή μήπως το αντίστροφο;)……

9 March, 2008 στις 5:34 pm
2
Από: giorgo

caro rino
vre poverino dove hai imparato to elliniko glosa edo qui …me diskolia anexomaste toys stronzoys poy tin milane ….esy mas eleipes…
a kai forza la internazionale…..i milan moy kanei kati se pana8inaikos opote lascia perder dato che eime xaniotis opote gavros …pesce…hai capito?
per quanto riguarda hillary edo exoyme vaseis amerikanikes opote den ci passa fare
toympeki psilokomeno.
a proposito come sta sylvio?mi ha stupito con i nuovi capelli mia kai eimai falakras kai zilevo.
certo di una sollecita risposta o una maglieta sudata ti porgo saluti.
geia kai kala krasia!!!!!1

17 March, 2008 στις 10:36 am
3
Από: Rodia

Γεια σου Ρινο! Μετα απο τα φοβερα ποστ που διαβασα, κατι με τραβαει προς την… εξεδρα! Ναι, εμενα που αμα βαλει ματς η τιβι αλλαζω καναλι.
Ωραια τα γραφεις. Να εισαι καλα. 🙂

23 March, 2008 στις 3:43 am