Το προ-προ-προτελευταίο λάιβμπλογκ
 
Στις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν τον πόλεμο της Πενσυλβάνια, οι προκριματικοί των Δημοκρατικών συνέχισαν στην κατιούσα της (ψευδο)σκανδαλολογίας και των old politics. Ο Ομπάμα πάλευε να μαζέψει την καταστροφική λογοδιάρροια του αιδεσιμότατου Ράιτ και να πείσει λευκούς ψηφοφόρους που δεν πολυψήνονται, ενώ η Χίλαρι συνέχισε τη μεταμόρφωσή της σε δεξιό talk show host προκειμένου να εδραιώσει το προβάδισμά της μεταξύ των κρίσιμων swing bigot voters της ευρύτερης Απαλαχίας. Όταν δεν καταριόταν αθώες φοράδες, το κορίτσι μας πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μόνη σχετικά αισιόδοξη νότα οι superdelegates, που αν και εξακολουθούν να φοβούνται τον ίσκιο τους, τουλάχιστον μοιάζουν περισσότερο ανθεκτικοί στο (υποτιμητικό της νοημοσύνης όλων μας) Κλιντονικό spin από τους σοφούς των ΜΜΕ. Κάπου στα ρετάλια της επικαιρότητας βρίσκει λίγο χώρο κι ο ΜακΚέιν. Δεν χρειάζεται περισσότερο — είναι πιο εύκολο να βρει τη μπάλα μακριά από τη μιντιακή σκηνή.

Σήμερα ψηφίζουν η Βόρεια Καρολίνα κι η Ιντιάνα. Η πρώτη μοιάζει κομμένη και ραμμένη για τον Ομπάμα: 30-35% αφροαμερικανοί και οι creative class ψηφοφόροι του Research Triangle, περιοχής που μοιάζει περισσότερο με Βόρεια Καλιφόρνια, παρά με Νότο. Η Ιντιάνα είναι μάλλον πιο βολική για τη Χίλαρι: ‘λευκή’ πολιτεία, με μπόλικους από τους rust belt Δημοκρατικούς που τις έδωσαν το Οχάιο και την Πενσυλβάνια. Αν ο Ομπάμα κρατιέται σχετικά κοντά στις δημοσκοπήσεις, είναι περισσότερο λόγω γειτνίασης με το δικό του Ιλινόι (τα πάει θαυμάσια στα βόρεια και στην Ινδιανάπολη).

Δύο νίκες Ομπάμα σήμερα τελειώνουν την κούρσα. Αλλά η δυναμική των τελευταίων ημερών μας προετοιμάζει για μια από τα ίδια: 1-1 [πρόβλεψη: Ομπάμα +12 στη Β. Καρολίνα, Χίλαρι +6 στην Ιντιάνα]. Αυτό ακριβώς που θέλουν οι pundits για να συνεχίσουν τη μπουρδολογία για κάνα μήνα ακόμα. Αυτό που ψάχνουν κι οι σπίνστερς της Χίλαρης για να μας τα ζαλίσουν με τα κωμικά “he can’t close the deal” — την ώρα που θα αδειάζουν απελπισμένα νερό από τη δική τους βυθιζόμενη μαούνα. Πρακτικά, λίγα θα αλλάξουν. Εκτός κι αν

Τα λέμε λάιβ κατά τη 1:30 το πρωί Ελλάδας. 2 κλείνουν οι κάλπες στην Ιντιάνα, 2:30 στη Β. Καρολίνα.Ένα σχόλιο


1
Από: buzz

Το προ-προ-προτελευταίο λάιβμπλογκ (The Reality Tape)…

..από τις προκριματικές σε Βόρεια Καρολίνα και Ιντιάνα…

7 May, 2008 στις 3:15 am