Ήξεις αφφίξεις ου θριαμβέφσεις εν τω Έουρω


Κάρι αμίτσι, κάρο Τζώρτζιο.

Ξέρω καλά ότι στις δύο προηγούμενες εβδομάδες που μας πέρασαν εσείς όλοι είχατε στο μιαλό σας σολτάντο τη δοξασμένη νατσιονάλε ντι Γκρέτσια. Σίγουρα θελήσατε να την ιπποστηρίξετε πιστά και απερήσπαστα για να καταφέρει το κάτι καλύτερο δυνατών, και για να ξαναεπαναλάβει τα όσα θαυμαστά που σας χάρισε στο τριονφάλε Έουρο ντούε μίλα κουάττρο. Λυπάμαι ονεσταμέντε που τα πράγματα ήρθαν κοζί ανάποδα, κι απογοητέφτηκα κι εγώ όπως κι όλοι μας από το μόντουλο τάττικο του Ώτο Ρεχάνγκελ, και την αίκβαση της μεγάλης αυτής προσπάθειας. Και καταλαβαίνω καλά πως μόλα ταύτα που σηνέβησαν δε σας περίσσεψε χρόνος να σκεφθείτε εμένα τον παλιό φίλο σας που ονομάζωμαι Ρίνο Γκατούζο, κι έτσι δεν σας έλειψα καθόλου.

Όμως για κακή σας τύχη εσείς μου λείψατε αφάνταστα, και τώρα να ΄μαι πάλι εγώ εδώ πέρα.

Όπως θα ακούσατε ίσως από το ρεπορτάτζο και την τελεβιζιόνε, τα πράγματα ούτε και για μας δεν ήτανε καθόλου εύκολα, παρά περάσαμε τα χίλια κύματα και το βρέχει φωτιά στη στράντα μας. Γιατί κλειροθήκαμε χωρίς να το θέλουμε στον τζιρόνε ντι μόρτε και λάκκο ντι λεόνι με αββερσάριους φορτίσσιμους, όπου εκεί μέσα παραμώνεβε κρυμμένος ο μοχτηρός τέκνικο φραντσέζε Ντώμενεκ μήνες ολάκερους με τα βουνντού και τις βασκανείες του. Κι έτσι πριν καλά καλά αρχίσει το Έουρο μας έπλυξε ντέστινο σκληρό και κακορρίζικο, όπου ο καπιτάνο Φάμπιο χτύπησε στην παρτιτέλλα και χάσαμε τον ηγιέτη μας. Κι έτσι δυστυχώς η ντιφέζα παρέππεε, και διασυρθήκαμε στην πρεμιέρα απ΄τους αραντσιόνι ντι Μάρκο φαμ Πάστεν.

Και μετά το παλλόνε δεν ήθελε να μπει στο πλεχτό, και είπαμε το Δεσπότη Παναώττη με τη σκληροτράχειλη Ρομάνια, και πάλι καλά να λέτε που ο Τζίτζι Μπουφόν έπιασε ένα κρίσιμο πέναλτη, οιδεμή θα είχαμε κιόλας αποκλυστεί, κι άντε να δω μετά με τι μούτρα θα ξανάβγενα εγώ στη μπλωνγκόσφαιρα. Αλλά και μετά που τόπιασε δεν ησυχάσαμε, γιατί οι τζορναλίστι θέλαν το κεφάλι μας επιπίνακη. Κι ο Τζίτζι αντί να τους καθησυχάσει τους είπε το πουτανάϊο, και μετά η ατμόσφαιρα αικτρωχιάστηκε και δεν είχαμε στήριξη από πουθενά, και τα μάγια του τέκνικο Ντώμενεκ ήταν ντουρίσσιμα, κι η ψυκολοτζία μας ήταν στον πάτω κι η κατάστασή μας απελπιστική.

Και το βράδυ πριν την παρτίτα βίτα-μόρτε με τη Φράντσια μαζεφτήκαμε όλοι στη σάλα του ξενοδοχείου και προσπαθάγαμε να βρούμε μια λύση. Κι όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα χειροτέρευαν, ώσπου κάποια στιγμή πήρε τελέφονο ο πρεζιντέντε ντι κονσίλιο Μπερλουσκόνι για να μας εμψιχώσει και είπε, μια διάσημη επιστήμον ντι αστρολοτζία προφητέβει την καταστροφή σας, κι ο Πρεζιντάν Σαρκοζί έχει βάλει ήδη την ακριβή ζαμπάνγια στο ψυγείο, αττεντσιόνε κακομοίρηδες γιατί η χώρα δε θα σας ανεχτεί άλλο να την εξεφτελίζεται! Κι ο τέκνικο Ντοναντόνι ύδροσε και είπε, κύριε Μπερλούσκα βοηθήστε γιατί μας έχει δέσει με μάγια άλυτα ο ντιαβόλικο Ντώμενεκ, αλλά ο πρεζιντέντε ντι κονσίλιο παρέμεινε άτεγκτως και βρόντηξε το τηλέφωνο λέγοντας, κεριά και λιβάνια άχρηστε που ούτε ένα ξεμμάτιασμα της προκοπής δεν ξέρεις να κάμεις, σε καθιστώ ιππεύθυνο για ό,τι που θα συμβεί!

Κι όπως βέβαια καταλαβαίνετε, μετά από μια τέτοια ψυχρολουζία επικράτησε πανικός και teatro dell’assurdo. Όπου κάποιοι τολμηροί έλεγαν, μήπως να ζητήσουμε ιπποστήριξη από Νιχιλίστα Πάτσο και Κάρλα Μπρούνι, αλλά άλλοι διαφωνούσαν ανοιχτά κι έλεγαν, πάρτε το χαμπάρι είμαστε ολομόναχοι, κι αφήστε κατά μέρος το putaneyeon Κάρλα, παρά πουττανάϊον καλύτερα στο μαύρο ριζικό μας. Και κάποιοι άλλοι έκλαιγαν στον Ντοναντόνι και λέγανε, μίστερ υπάρχει κατάρα και μη σπάσουμε κανά πώδι αύριο, μη μας βάζεις να παίξουμε καλυτερα γιατιέχουμε φαμελιά να εκθρέψουμε. Αλλά ο τέκνικο δεν άκουγε πια κι ήταν στον κόσμο του, και πολέμαγε για το ξεμμάτιαγμα τρυπόντας μαζί με τον Ματεράτση μια χάρτινη σημαία της Φράντσιας με φαρμακωμένα βελόνια. Και μόνο ο Αντρέα ψυθίρησε, disgrazia, και πήγε στα μουλοχτά για ύπνο.

Τότε όμως χτύπησε το τελέφονο και μείναμε τούτοι άλαλοι. Γιατί στη γραμμή ήτανε ο Πάπα Μπενεντέττο, όπου μας μίλησε αφτοπροσώπως σε αφστηρό ύφος και είπε, διατί θρηνήται ολιγόπιστοι, θα άφηνα εγώ ποτέ να θριαμβέφσουν η αστρολοτζία κι η ιντολολατρία; Και τότε αμέσως όλοι μας αισθανθήκαμε καλύτερα, κι ο τέκνικο Ντοναντόνι έκρυψε γλήγορα τα βελόνια και τη σημαία της Φράντσιας. Κι ο Πάπα Μπενεντέττο συνέχισε και είπε, εγώ κι ο Πλανειτάρχης Μπους προσευχηθήκαμε μαζί για σας και για τη σωτηρία της οικογένειας, και για τους Μπόστον Τσέλτικς που είναι σκουάντρα κατόλικα στο καμπιονάτο στατουνιτέζε ντι παλλακανέστρα, κι αύριο θα τιμωρηθεί η αλλαζονεία του τέκνικο Ντώμενεκ που δεν τιμά την Άγια Ενγκληζία παρά έχει παιδιά με γυναίκα αστεφάνωτη.

Και τότε τα χαμόγελα επέστρεψαν, κι ο Λούκα Τόνι πήρε θάρρος και ρώτησε, μήπως θε να σηκώσουμε και την κόππα στο τέλος Άγιε Πατέρα, όπως μαθές οι Μπόστον Τσέλτιξ; Αλλά ο Πάπα Μπενεντέττο απάντησε, άει να χαθείς γωμάρι που θες και κόππα, θα σας κανονίσω κι εσένα και τον Ριμπερή που χαρίσατε το ουέφα στη Ζενίτ, και με τάραξε μετά στο δούλεμα ο ερέτικο αρτσιεπίσκοπο Αλέσσιο ντι Μόσκα! Και τότε εμείς ξαναπαγώσαμε, και πιο πολύ από όλους ο Τόνι. Γιατι όλοι ξέρουν ότι ο Άγιος Πάτερ είναι καταγογής μπαβαρέζε, και δεν του αρέσει καθόλου όταν χάνει η αγαπημένη του Μπάγιερν Μόνακο. Αλλά εφτυχώς εκείνος ξαναμίλησε και είπε, αύριο θα παίξετε μόντουλο 4-3-2-1 με Κασσάνο τρεκουαρτίστα κι όλα θα γίνουν όπως πρέπει, περό κόντρο λα Σπάνια δεν γκαραντίσκω τίποτα, και μην περιμένετε άλλο μπισκόττο.

Και την άλλη μέρα βέβαια πράγματι όλα έγιναν όπως έπρεπε. Όπου ο Λούκα έχασε τα γκολ με το τσουβάλι κι ο Ριμπερής έσπασε το πόδι του, κι ο Αμπιντάλ μας χάρισε το πέναλτη κι έφαγε καρτελίνο ρόσσο, κι ο Αντρέα εφστόχησε, κι ο Τιτί έβαλε αουτορέττε, κι η Ρομάνια έχασε, κι έτσι εμείς νικήσαμε και προκριθήκαμε κι η αστρολοτζία ιττήθηκε, κι ο τέκνικο Ντώμενεκ συντρίφτηκε από την αμαρτία του και με δάκρυα στα μάτια αναγκάστηκε να κάνει αμέσως πρόταση γάμου στην Εστέλλα.

Αλλά όπως θα καταλάβατε κι από τον ενιγκμάτικο χρησμό του Πάπα, τα πράγματα απόψε με τους σπανιόλους θα είναι πολύ διαφορετικότερα. Γιατί οι φούριας ρόχας είναι σκουάντρα ταχύτατοι και περικολοζίσσιμα, κι ο τέκνικο Αρανγκωνιές δεν θέλει ιμμιγκράντι ιντολολάτριτσι, παρά μόνο τον Σέννα που είναι μπραζιλιάνο εκχκριστιανισμένος, κι έτσι ο Πάπα Μπενεντέττο θα είναι ουδέτερος. Εγώ όμως τολμώ για άλλη μια ακόμη φορά να ζητήσω ταπηνά την ιπποστήριξή σας. Και πιστέβω ότι αν μας την ξαναπροσφέρεται αφιδώς όπως πάντα, ίσως ξαναγίνει για άλλη μια φορά το αφφίξεις ού, και θα ξανα-ιττηθεί ο σκωταδισμός, όπου βέβαια δεν έχει καμιά θέση στο ποδόσφαιρο που όλοι ονειρευόμαστε, κι εμείς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο της δικής σας ένδοξης νατσιονάλε ντι Γκρέτσια σε τούτο το Έουρο.

Μπόκκα αλ λούπο.

Ρίνο5 σχόλια


1
Από: Nιχιλίστα Πάτσο

Θα μπορούσα, κάρο, να σας είχα υποστηρίξει αν φαίτ, με κάποια από τις ενδυματολογικές κακίες μου, για τα ιρρακοντάμπιλε ζακετάκια του Ντομενέκ παρ εγκζάμπλ. Οι παραλληλισμοί παρ κόντρ με την Καρλά… Άι, άι, άι. Νι σίκ νι κομ ιλ φώ!
[Επειδή όμως ως γνωστόν έχω καλό χαρακτήρα (λεεεέμε τώρα) και γκράντε κουόρε θα θεωρήσω καλή τη πίστει πως έγιναν υπό την επήρρεια του πρόσφατου καρτελίνο τζιάλλο. Ή ήταν βαρειά η γέμιση στα καλτσόνε της μάμα Gattuso?]

22 June, 2008 στις 2:01 pm
2
Από: yorgos

Πόβερο Ρίνγκιο, κοράτζο! Μόστρο ντε λα μπλωνγκοσφέρα, σέι βεραμέντε ινκρεντίμπιλε. Θηρία στο κλουβί εισάστανε εκεί με τον Αντρέα. Μπενεντέτο και Ντοναντόνι πρέπει να πάρουν πόδι. Αυτό το σκέμα δεν προχωράει.

23 June, 2008 στις 12:18 am
3
Από: giorgo

Poverino Rino αυτή η μαλεντέτα ΕΣΠΑΝΙΑ σας εκανε μάλε .Σε έβλεπα στην κερκίδα μαζί με τον Βελλο Αντρέα και ήσασταν όπως η κοπια των 70 φράνκο και τσίτσιο.
Αλήθεια ο Αντρέα πάει στον παρουκιέρε ογνι βολτα πριν την παρτίτα για να κάνει μπελα φιγκουρα ενω εσυ είσαι σαν παστορε κονταντινο!!!!!!
Αλλα τι ωραία τραγουδούσατε το ινο νατσιοναλε αγκαλιασμένοι στο ινιτσιο γιατι δεν κανετε ένα κορο θα κάνει γκραντε σατσεσο.
Όσο για τα λακριμε του Αντρέα στο τελος……. ε μπαστα μέχρι και οι τιφόζοι σας χόρτασαν και δεν πήγαν στο σβιτσερα ας το πάρει και κανένας άλλος.
Εσείς αμα δεν γίνετε καζινο δεν προχωράτε αν και οι ολανδεζοι δεν εδοσαν το μπισκοτο στι ρομανια που επρεπε να σας κοψει το κουλο…

23 June, 2008 στις 7:48 pm
4
Από: athinovio

μπελλίσσιμο
το πιο άρθρο για το ποδοσφαιρο που έχω διαβάσει

μπουένα σερα

28 June, 2008 στις 9:46 pm
5
Από: Scarlett

Rino- Rino, είσαι εδώ;

Δεν θα σχολιάσεις τον τελικό; Μην αφήνεις εμάς τους φτωχούς φαν σου χωρίς δυο λέξεις για τη λήξη του έουρο 2008!

30 June, 2008 στις 11:22 am