Camelot


Τελικά έπρεπε να το είχαμε κάνει χτες βράδι το έξτρα λάιβμπλογκ. Ήταν μακράν η πιο ενδιαφέρουσα ημέρα του συνεδρίου. Χάιλαϊτς:

* Η αλλοπρόσαλλη ψηφοφορία των εκλεκτόρων, που διέκοψε με πανάς η Χίλαρη, για να ζητήσει δια βοής έγκριση της υποψηφιότητας Ομπάμα. Αψεγάδιαστα σκηνοθετημένο.

* Η Νάνσι Πελόσι να αποδίδει το τυπικό του χρίσματος, αφήνοντας στους συνέδρους 10 δευτερόλεπτα να φωνάξουν “Ναι!” και 10 νανόλεπτα για το “Όχι!” (ακόμα και σ’ αυτές τις ώρες μιντιακής ενότητας ελλοχεύει ο φόβος της τρελής Χιλαρίστριας)

* Η αναπάντεχα θερμή για τον Ομπάμα, αρκούντως άγρια για το GOP και συνολικά εξαιρετική ομιλία του Μπιλ Κλίντον.

* Ο Τζο Μπάιντεν να πιάνει δουλειά. Στόχος του, στους επόμενους δύο μήνες, η κατάρριψη του μύθου: ΜακΚέιν = εγγύηση εθνικής ασφάλειας.

* Last but not least, ο καλύτερος όλων, τηρουμένων των αναλογιών, Τζον Κέρι.

Απόψε ο Ομπάμα θα έχει την καλύτερη ευκαιρία για το περιλάλητο μετασυνεδριακό bump. Για την επέτειο του “I have a Dream”, τη σημειολογία του χρίσματος και της ανοικτής συγκέντρωσης του Μπάρακ (sic) θα έχετε ακούσει ήδη αρκετές φορές κι από τα δελτία των 8. Είναι κρίμα που αυτή η ιστορική ομιλία θα αποδειχτεί μάλλον πεζότερη των περιστάσεων. Ας όψονται οι διάφοροι πολιτικά αστοιχείωτοι των focus groups που ζητάνε τάχαμου “specifics” (να πας στο σάιτ για τα specifics κύριέ μου — γιατί μας στερείς τη soul, τα “from sea to shining sea” και τις λοιπές ρητορικές περικοκλάδες που κάθε σοβαρός policy wonk περιμένει από μια μεγάλη ομιλία του Ο.;)

Όπως και να’ χει, θα είμαστε εδώ, ελπίζοντας σε άμεσο rebuttal ΜακΚέιν, με τέλεπρόμπτερ, τσίρινγκ συνταξιούχους και πράσινο φόντο. Λέω να ξεκινήσουμε γύρω στις 2:30-3, να προλάβουμε και τον Αλ.10 σχόλια


1

Μέγας χορηγός, η φαρμακοβιομηχανία; :Ρ

28 August, 2008 στις 8:01 pm
2

Παίδες πώς μπορεί να συμμετέχει κανείς στο live σας; Παίζει twitter ή κάτι τέτοιο; Λέω να την πέσω για ύπνο right now και (hopefully) να σηκωθώ να πάρω μάτι, at least 🙂

28 August, 2008 στις 9:18 pm
3
Από: Kostis

Δεν ξέρω. Γενικά πολύ θάψιμο προς Μπους, εκτός από τον Κέρρυ όμως, δεν είδα τόσο πολύ προς ΜακΚέιν. Που είναι το μπάμπ; Ο αντιπρόεδρος του ΜακΚέιν θα είναι στα δελτία των 9 απ’ αύριο-μεθαύριο εξηγώντας γιατί δε μπορούμε να εμπιστευθούμε τον Ομπάμα.

28 August, 2008 στις 10:00 pm
4
Από: maikwl

George, το λάιβμπλονγκ θα εμφανιστεί πάνω (ή κάτω;) από το παρόν ποστ.
Κωστή, συμφωνώ, έπαιξε πολύ το “είναι καλός μου φίλος ο John”… αυτά να τα κρατήσετε για τον επικήδειο σε καμμιά δεκαριά χρόνια.. Έπρεπε να τους το είχε ξεκόψει ο Axelrod αλλά νομίζω δεν το πρόσεξε. Γιώργο, όντως συγκριτικά πολύ καλός ο Κέρρυ – δεν πίστευα πως ήταν ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν του ’04!

28 August, 2008 στις 11:59 pm
5
Από: chaca-khan

Μου λειψες ρε 😉

29 August, 2008 στις 12:37 am
6
Από: Yorgos

ΛτΣ: Ναι, ναι. Primperan από Δευτέρα πάντως =)

gtzi: Απ’ ότι βλέπω δεν παίζει ακόμα το twitter integration τους. Συμμετοχή δια της παραδοσιακής μεθόδου (σχόλιο στο παραθυράκι του coveritlive εδώ)

Kostis: Να δούμε αν θα έχουμε τίποτα διαρροές από απόψε

maikwl: Πάνω-πάνω στο παρόν. Κάποτε θα γίνει standardized όλο αυτό — κατά προτίμηση πριν τις 5/11 =)

chaca: ditto =)

29 August, 2008 στις 1:49 am
7
Από: Kostis

Δεν έχει λάιβμπλογκ σήμερα για τη Σάρα;

4 September, 2008 στις 2:38 am
8
Από: kostis

Κρίμας. Είχε… blood-curling ενδιαφέρον. Και φοβάμαι πως πρέπει να φοβόμαστε. But what do I know, I’ve been wrong before.

Είναι τρομερό πάντως πόσο transparently populist είναι οι ρεπουμπλικάνοι. Είναι τρομερό πως έχουν καταφέρει να κάνουν μια μερίδα ανθρώπων να βλέπουν την πολιτική πραγματικά ως ομαδικό σπορ. Τα σχόλια και του Giuliani και της Palin δεν ήταν βασικά κάτι περισσότερο από εξυπνάδες, και όμως την καταβρίσκουν.

4 September, 2008 στις 8:28 am
9
Από: Yorgos

Κρατάμε δυνάμεις για τις κρίσιμες μέρες που έρχονται. Μόλις σήμερα κατάφερα να δω λίγα βιντεάκια από το RNC. Ο αναμενόμενος εμετός — the Rush Limbaugh Right in full swing. Από μια άποψη είναι καλό: η ήττα του ΜακΚέιν θα είναι κυρίως δική τους ήττα. (Κι η νίκη του ΜακΚέιν θα είναι ακόμα πιο depressing από την επανεκλογή του Μπους το 2004)

5 September, 2008 στις 8:22 am
10
Από: kostis

Αυτή η νίκη McCain είναι που με τρομάζει. Θα δούμε μέχρι αύριο το βράδυ τι θα λένε τα election.princeton.edu και σία με τα νέα state polls, αλλά γενικά ομολογώ πως είμαι λίγο panicked τελευταία.

12 September, 2008 στις 2:43 am