McCain VP: It’s Sarah Palin (σοκ και δέος)


 


 

13 σχόλια


1
Από: MadNihilist

Ξέρει όμως να μαγειρεύει σολωμό. Ηταν και ” …runner-up in the 1984 Miss Alaska contest”! (Η νέα μασκώτ του RT;)

29 August, 2008 στις 5:39 pm
2

Είναι δυνατόν οπαδός της Χίλαρυ να ψηφίσει μια γυναίκα που έχει κερδίσει καλλιστεία και είναι κατά των αμβλώσεων. Ντάξει, έχει κι ένα όριο ο νταλκάς του πικραμένου.

Πάντως είναι πολύ ωραία κυρία και πολύτεκνη με ανάπηρο παιδί.

29 August, 2008 στις 8:42 pm
3
Από: cosmix

Είναι δυνατόν οπαδός της Χίλαρυ να ψηφίσει μια γυναίκα που έχει κερδίσει καλλιστεία και είναι κατά των αμβλώσεων

Ναι απ’ότι φαίνεται είναι. Είναι επίσης αρκετά δύσκολο για τον υπόλοιπο κόσμο (εκτός των ΗΠΑ) να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης των ψηφοφόρων. Νομιζω πως η επιλογή της ως αντιπρόεδρο στην υποψηφιότητα του McCain είναι πολύ καλή κίνηση εκ μέρους του και με βεβαιότητα θα τον βοηθήσει τον Νοέμβριο. Φοβούμαι πως όχι απλώς είναι δυνατόν μια Χιλαρική ψηφοφόρος να επιλέξει τους McCain/Palin αλλά και αρκετά πιθανό για ένα σεβαστό ποσοστό τους.

Περιμένω με ενδιαφέρον τόσο τα σημεία από τα οποία θα πιαστούν οι δημοκρατικοί ώστε να καταρρίψουν τους αντιπάλους τους, όσο και την επίδοση της απέναντι στον Biden — έναν αρκετά δεινό και έμπειρο συνομιλητή.

29 August, 2008 στις 10:31 pm
4
Από: maikwl

cosmix, γνωρίζω αρκετές γυναίκες ψηφοφόρους εδώ που υποστήριξαν την Χίλλαρυ και που σήμερα βλέπουν με αδιαφορία την Palin… δεν πιστεύω πως θα ακολουθήσουν οι Hillary voters τυφλά το McCain/Palin ticket αλλά θα δούμε τα polls σύντομα.
Και εδώ θα παίξει ρόλο η δουλειά της Χίλλαρυ τους επόμενους δύο μήνες (για ξεφουσκώσει η σημερινή φούσκα και να μην είναι σεβαστό το ποσοστό.)

Η δική μου άποψη για την επιλογή Palin ταυτίζεται με αυτό εδώ το κείμενο: http://blogs.tnr.com/tnr/blogs/the_plank/archive/2008/08/29/an-astonishingly-arrogant-v-p-selection.aspx

30 August, 2008 στις 12:51 am
5

Εδώ που τα λέμε, θα είχε πολύ καλύτερες πιθανότητες να ανατρέψει τις ισορροπίες διαλέγοντας επίσης το έναν Πάλιν.

30 August, 2008 στις 4:51 am
6

[διόρθωση]έναν άλλο Πάλιν.[/διόρθωση]

30 August, 2008 στις 4:52 am
7
Από: MadNihilist

Η στρατηγική του ΜcCain στη συγκεκριμένη περίπτωση (αν υποθέσουμε πως υπήρχε) ήταν αρχικά να συσπειρώσει τη βάση του GOP από την οποία είναι αρκετά ξεκομένος (βλ. guns, pro-life, religion etc) με μια κίνηση που θα περιόριζε τα επικοινωνιακά κέρδη του Ομπάμα από το Convention (βλ. γυναίκα “κερασάκι γκλασέ”). Αν του καθίσουν και μερικές χιλαρίστας on the side θα είναι μπόνους. Αλλά — εδώ συμφωνώ με τον Αθήναιο — μπορεί οι Χιλαρίστας να ήταν στην πλειοψηφία τους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου αλλά τα πέντε πράγματα που πιστεύουν τα έχουν χωνέψει εδώ και δεκαετίες και δύσκολα θα ψήφιζαν μια γυναίκα που οι pro-life θέσεις της αγγίζουν τα όρια της βλακείας.

30 August, 2008 στις 7:13 am
8

cosmix από πού φαίνεται;

Κατά την ταπεινή μου άποψη η επιλογή βασίστηκε στη δύναμη της εικόνας και στην αντίληψη ότι η Πάλιν θα καταφέρει να μετατοπίσει το βάρος της συζήτησης από τον λαμπερό Ομπάμα πάνω της ακομα κι αν είναι αρνητική και σε βάρος της η συζήτηση που θα προκληθεί. Αντί να συζητούμε πόσο επικοινωνιακός είναι ο Ομπάμα θα βρεθούμε να συζητάμε πόσο κότα είναι η Πάλιν και τα επικοινωνιακά κέρδη μιας τέτοιας τακτικής δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

30 August, 2008 στις 9:03 am
9
Από: Yorgos

Συμφωνώ και με τα δύο σχόλια του Αθήναιου. Αλλά νομίζω ότι ο ΜακΚέιν ελπίζει να κερδίσει κάποιες Χιλαρίστριες σε δεύτερο χρόνο, ποντάροντας στη λογική επιθυμία των Ομπάμα-Μπάιντεν να επισημάνουν την ανειλικρίνεια της βασικής γραμμής επίθεσης του GOP (he’s inexperienced, a risk, κλπ). Κάθε κριτική της επιλογής και της υποψήφιας θα πλασάρεται ως μισογυνισμός. Ι, for one, fear the VP debate.

Ο κυνισμός της καμπάνιας ΜακΚέιν δεν εντοπίζεται στην επιλογή μιας *γυναίκας* για τη θέση του αντιπροέδρου. Είναι στην επιλογή μιας *unqualified γυναίκας* για τη θέση του αντιπροέδρου.

Υπάρχει βέβαια μια προφανής λύση για τους Ντεμς: να της επιτεθεί η Χίλαρι. Θα το κάνει όμως; Ο ΜακΚέιν φαίνεται να ποντάρει στην πίκρα της και τις φιλοδοξίες της σε κάθε στροφή.

30 August, 2008 στις 9:47 am
10
Από: cosmix

Καλά, προφανώς δεν πρόκεται να αποσπάσει *όλες* τις απογοητευμένες Χιλαρίστριες. Αλλοίμονο. Όμως πιστεύω πως πολύ απλά όσοι/όσες Δημοκρατικοί επέμεναν σε μια παράλογη θέση ψήφου στον McCain επειδή δε βγήκε η Χίλλαρυ θα έχουν σαφώς περισσότερα πολεμοφόδια για να το πράξουν αναμασώντας φεμινιστικά συνθήματα κλπ. Και αυτοί οι ψηφοφόροι μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει ελάχιστη συνοχή τόσο ιδεολογικά όσο και πολιτικά και σίγουρα είναι περισσότερο επιρεππείς στη προεκλογική ‘προπαγάνδα’.

Συμφωνώ με τον Γιώργο ως προς τη προφανή λύση — την πιθανή επίθεση της Χίλλαρυ. Νομίζω πως σε συνδυασμό με κάποια καλά debates και ίσως μια-δυο ακόμη εφηβικές εγκυμοσύνες ίσως την έβγαζαν από το ‘παιχνίδι’ ως asset για τον McCain. 🙂

2 September, 2008 στις 10:36 am
11
Από: maikwl

It’s palin(g)…
(ελληνιστί: “χλωμιάζει” το πράγμα για τον McCain – as of Sept. 2): http://www.realclearpolitics.com/epolls/2008/president/us/general_election_mccain_vs_obama-225.html
Ε ρε γλέντια… λέτε να πάμε για vp withdrawal?

2 September, 2008 στις 6:44 pm
12

“The last time a major-party vice presidential pick was so heartily lampooned was when Dan Quayle, a young Indiana senator, was named as President George H.W. Bush’s running mate in 1988.”

4 September, 2008 στις 3:55 am
13
Από: maikwl

Πρώτες αντιδράσεις: Η Σάρα μας rose up to the challenge…
Ο Joe Trippi είχε τελικά δίκιο: http://joetrippi.com/blog/?p=2459
Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα μιας και ο Ομπάμα έχει αντέξει το βάρος χειρότερων επιθέσεων αλλά το σκηνικό επαναφέρει διαμάχη τύπου primaries – ειιδκά στο θέμα small town voters. Θα περιμένω να την δω και unscripted αλλά βλέπω τέλος στα πολλά αστειάκια περί Dan Quayle…

4 September, 2008 στις 6:07 am