Buzz: New Features


Διακόπτουμε τη ροή του προγράμματός μας και την ανάγνωση των Google comics για να ανακοινώσουμε νέους, μοναδικούς κώδικες για το buzz.

Σύστημα εξατομικευμένων προτάσεων: Μέχρι τώρα υπήρχε μόνο για τους συνδρομητάς του προγράμματος Gold Deluxe. Τώρα και στο δωρεάν πακέτο! Επιλέξτε το δεξί-δεξί tab (αυτό το κατακόκκινο που παρακαλάει) και το σύστημα θα σας προτείνει καταχωρίσεις που δεν έχετε ψηφίσει και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Ο αλγόριθμος είναι ακόμα στοιχειώδης: δημιουργεί σχέσεις μεταξύ χρηστών βάσει past voting patterns και βαθμολογεί τις καταχωρίσεις των τελευταίων δύο ημερών με βάση αυτές τις σχέσεις. Μέσα στις επόμενες μέρες σκοπεύω να προσθέσω στη φόρμουλα και σχέσεις χρηστών-πηγών. Είναι δύσκολο να τεστάρω αυτό το σύστημα, οπότε ελπίζω στο δικό σας feedback.

Google Reader Shared Items Integration: Η στενή μας σχέση με την γνωστή εταιρία Γκουνγκλ κρατάει από το 2005. Τώρα στενεύει λίγο περισσότερο. Αν χρησιμοποιείτε Google Reader, έχετε την επιλογή να ταΐζετε αυτόματα τα shared items σας στο buzz. Αν δεν χρησιμοποιείτε Google Reader, τα έχουμε ξαναπεί, κάνετε μεγάλο, πολύ μεγάλο λάθος.*

Πώς δουλεύει: αν κάποιο από τα shared items σας δεν είναι καταχωρισμένο στο buzz, δημιουργείται νέα καταχώριση (τίτλιση, υποτίτλιση και κατηγοριοποίηση γίνονται αυτόματα). Αν είναι καταχωρισμένο, προστίθεται απλά μια ψήφος στην υπάρχουσα καταχώριση. Για να αποφύγουμε μπαζοπλημμύρα, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί:

  1. Το buzz τραβάει μόνο φρέσκα shared items. Μιας, άντε δυο ημερών. Τα μπαγιάτικα να τα πάτε αλλού.
  2. Μια νέα καταχώριση μέσω Google Reader δεν εμφανίζεται στα ‘Νέα’, ‘Βραχέα’, ‘Tech’ παρά μόνο εάν έχετε χρησιμοποιήσει share note. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει note, περιμένει κρυμμένη για δεύτερη ψήφο. Μόλις πάρει δεύτερη ψήφο, σκάει μύτη.**
  3. Η δήλωση των Google Reader shared items feeds γίνεται, για την ώρα, με τραγελαφικά Web 0.1 τρόπο. Στέλνετε ένα email με τη σχετική διεύθυνση στο yorgosATreality-tapeDOTcom.

Τεκνοκουήρζ 2.0: Αν θυμάστε τα πράσινα links που εμφανίζονταν αραιά και πού κάτω από κάθε καταχώριση και μας ενημέρωναν για τις αντιδράσεις στα blogs (μέσω technorati), ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Τώρα υπόσχονται να μην κρεμάνε την σελίδα όταν το technorati κοιμάται. Το tradeoff: η μέτρηση των αντιδράσεων ενημερώνεται μόνο για την πρώτη σελίδα του κάθε tab και μόνο για καταχωρίσεις που έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον δύο ψήφους.

Next Up: Site redesign.

[Σπέσιαλ θενξ του: akindynos, Spyros.Dovas, jim_hellas, Oneiros, philos, cosmix, MadNihilist, vrypan, nikan]

* Κοντράκτσουαλι μάντέιτεντ υπερβολές. Τα ίδια λέει κι ο Σμιτ για το μπαζ.

** Αν σας βολεύει το μπαζάρισμα μέσω Google Reader αλλά θέλετε να κρατήσετε τις sharing και buzzing δραστηριότητές σας διακριτές, μπορείτε εναλλακτικά να κάνετε tag τα ποστ που θέλετε να στείλετε στο buzz και να δημιουργήσετε ένα public feed για αυτό το tag. Το μειονέκτημα: δεν μπορείτε να βάλετε note. Περισσότερα μέσω email (και εδώ).5 σχόλια


1

[…] Ο Γιώργος ανακοίνωσε σήμερα ότι στο blog του buzz την έναρξη μιας αντίστοιχης λειτουργίας. Μεταξύ μας, το ήξερα εδώ και λίγο καιρό, αλλά μου είχαν πει να το ‘ράψω’ […]

2 September, 2008 στις 10:34 am
2

Πολύ όμορφα & χρήσιμα. Επόμενα requests για to-do or good2be:
Eικονικός παντογνώστης χρήστης του buzz, που τον κάνω φίλο & μοιράζεται μαζί μου όλα τα buzzed posts (ή & αυτά από μία κατηγορία ή που ξεπερνάνε ένα όριο ψήφων).
Επίσης τα παραπάνω σε rss ή & twitter (λέγε με rssmeme).

2 September, 2008 στις 1:24 pm
3
Από: akindynos

μπορείτε εναλλακτικά να κάνετε tag τα ποστ που θέλετε να στείλετε στο buzz και να δημιουργήσετε ένα public feed για αυτό το tag. Το μειονέκτημα: δεν μπορείτε να βάλετε note

Ψέμματα! Μπορούμε! Ας ξαναπαίκει το βίντεο παρακαλω, αυτή τη φορά χωρίς τους μεσότιτλους των χαλκείων της Χαριλάου Τρικούπη, να δείτε πως το έχουμε κάνει στο παρελθόν, στο παρόν και ναι, θα το ξανακάνουμε στο μέλλον, και αυτό είναι απειλή.

Με το bookmarklet Note in Reader της μαμάς Google γράφουμε note, ξετσεκάρουμε το κουτάκι add to shared items και πατάμε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση το κομβίο post item. Πάμε στα notes του Google Reader, βάζουμε το buzz-o-tag και είμαστε στον αέρα.

Δεν είναι η κομψότερη διαδικασία αλλά σαφώς δεν απαιτεί το κωλοτσέπωμα ψηφοδελτίου.

Και κάτι τελευταίο [ύψωση του δείκτη του καλού χεριού μπροστά από τα μάτια και κίνηση μπρος-πίσω αργά και σταθερά]. με οικουμενικά suffixes στα προσωπικά tag (-blog -mme -nonel -tech -κ.ο.κ εμείς μπορούμε να ρίχνουμε τη ψήφο μας στην κάλπη που θέλουμε.

Ο λαός θα σας κρίνει [χειροκροτήματα], και να το ξέρετε, ο λαός έχει πάντα δίκιο [ξέφρενα χειροκρατήματα, σχεδόν αποθέωση]

2 September, 2008 στις 3:23 pm
4
Από: maikwl

Buzzaristas Rejoice!

Εμένα θέλω ο Άγιος Βασίλης να μου φέρει feature όπου να μπορώ να φτιάχνω λίστα των αγαπημένων μου buzzaristas και να βλέπω τα buzz-αρίσματά τους σε άλλη καρτέλα.

2 September, 2008 στις 9:21 pm
5
Από: Yorgos

Ο λαός έχει κρίση, κύριε, δεν παρασύρεται από κούφιες ρητορείες. Ούτε από εξαιρετικές ιδέες και πρακτικές λύσεις παρασύρεται βεβαίως-βεβαίως.

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Έχουμε ήδη μια γεματούτσικη λίστα βελτιώσεων. Παρά τα ισχυρά χτυπήματα (Στάλιν στον Αθήναιο;;) σταθήκαμε όρθιοι =)

3 September, 2008 στις 1:03 am