ePrivacy: Τελευταία νέα


Τα νέα που έρχονται από τις Βρυξέλες σχετικά με την επικείμενη τροποποίηση της κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Internet είναι μάλλον καλά. Μετά από ένα τρίμηνο πολιτικής διελκυστίνδας, η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου κατάφερε να καταλήξει σε ένα συμπαθητικό κοινό κείμενο, που θα πάει για ψήφιση στην ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη. Αν το κείμενο υιοθετηθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, και στη συνέχεια από το Συμβούλιο, οι πάροχοι υπηρεσιών ΚτΠ (από ISPs μέχρι παρόχους web banking και e-shops) θα υποχρεούνται να κοινοποιούν (άμεσα ή έμμεσα) στους χρήστες τους κάθε security breach που μπορεί να έχει εκθέσει σε κίνδυνο υποκλοπής τα προσωπικά τους δεδομένα. Σχετικοί νόμοι έχουν περάσει εδώ και λίγα χρόνια σε πολιτείες των ΗΠΑ, και εκτιμάται ότι έχουν συμβάλει στην βελτίωση της ασφάλειας των διαδικτυακών συναλλαγών. Το νέο κείμενο δεν επιχειρεί τελικά να ρυθμίσει το μέχρι σήμερα ομιχλώδες στάτους των IP διευθύνσεων (τυπικά θεωρούνται προσωπικά δεδομένα, αλλά…), παρ’ ότι ο φιλελεύθερος εισηγητής Άλβαρο πίεζε για κάτι τέτοιο μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Λεπτομέρειες, background, ίντριγκα και πάθος αργότερα απόψε.

[Context: e-lawyer(1,2)]2 σχόλια


1
Από: logicomix

Ο μέσος όρος ηλικίας των μπλόγκερς μπορεί και να είναι 45 χρονών.
Οι απόψεις που διατυπώνονται στα ελληνικά μπλόγκς -για οποιοδήποτε θέμα- είναι οι “μοντέρνες” απόψεις της προηγούμενης γενιάς.
Οι εικοσάρηδες δεν είναι εδώ .
Οι τριαντάρηδες είναι με το ένα πόδι.
Από κει και πάνω τα μπλόγκς εμφανίζουν πληθωρισμό.
Αυτοί οι αμετανόητοι σαραντάρηδες και βάλε εχουν φάει το χαστούκι εκεί έξω στην κοινωνία και έρχονται εδώ να πολεμήσουν ανεμόμυλους .
Είναι πολύ εύκολο να τα βάζεις με ανεμόμυλους , αλλά κάποτε το παιγνίδι τελειώνει και επιστρέφει το αδιέξοδο.
Με λίγα λόγια οι ελληνες μπλόγκερς δεν έχουν να πουν και πολλά πράγματα σε κανένα τομέα.
Άλλωστε εδώ τους έφερε η δυνατότητα να έχουν ένα λαπτοπ που δεν το έχουν οι 20αρηδες , η ευκολία να πληρώνουν το ΕΙ-ΝΤΙ-ΕΣ-ΕΛ , τα απωθημένα τους , λίγη μοναξιά , η πιθανότητα για κανένα καινούριο αίσθημα , λίγη περιπέτεια και λίγη εκτόνωση .
Σε γενικές γραμμές το μπλόκιν στην Ελλάδα εξυπηρετεί ανάγκες βολεμμένων ανθρώπων. Ακριβώς με την ίδια λογική τροφοδοτείται η αναπτυξη του ίντερνετ από τις ΗΠΑ και από τις εταιρείες . (Οι αναγκες βολεμενων και με βεντάλια γούστων για περισσότερο τζίρο )
Τώρα υπάρχουν κάποιοι που μεσα σπο τα μπλόγκς περιμένουν ανατροπές …
… ας περιμένουν .
Για το μεσο όρο 45 θα συμπληρώσω πως στις γυναίκες έχουμε περισσότερες 20 – 30 χρονών ίσως γιατι έχουν μια έφεση στο γράψιμμο. Σε αλλη περιπτωση ο μέσος όρος των μπλόγκερς θα ήταν 50 .
Σύγνωμη που το παρακάνω αλλά θα ρωτήσω : εσάς δεν σας μυρίζουν ακόμα μεταπολίτευση τα μπλογκς ; δεν εχουν κατι απο τον ενθουσιασμό των πρωτοπασοκικών χρόνων; δεν πιάνετε στον αέρα κατι από τις εφημερίδες που στηρίζουν τις σοσιαλιστικές ιδέες ; δεν βλέπετε τους πιό χύμα να επαναλαμβάνουν τους τηλεοπτικούς καυγάδες και τους πιο ψαγμένους να αναπαράγουν το βήμα και το θεμα;

20 September, 2008 στις 12:20 pm
2

[…] Με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια να απέχει μόλις 24 ώρες, ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Στα τέλη του 2007, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την διαδικασία αναθεώρησης του λεγόμενου πακέτου τηλεπικοινωνιών: οδηγίες που ρυθμίζουν την αγορά υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ), εκ των οποίων μία αφορά ειδικά την ιδιωτικότητα των Ευρωπαίων χρηστών — το λεγόμενο […]

23 September, 2008 στις 2:52 pm