Κάποιες διεθνής αντιδράσεις στις εκλωγές στατουνιτέζε


Εβίβα λοιπόν και πάλι καρίσσιμι, και ζήτωσαν εις τούτοδω το ιστιωλόγιο των θριάμβων και των μεγάλων συνγκινήσεων!

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί σας και τα χοιροκροτήματα δε λένε ανκόρα να κοπάζουν, κι εγώ είμαι νταββέρο περήφανος που είστε οι φίλοι μου. Γιατί πράγματι δουλέψατε μήνες τώρα πολύ σκληρά, μα τελικά πετύχατε το ναι μπορούμε, κι ο ταουματούρτζικο αρχηγός της καρδιάς σας νάτος που κέρδισε τo ύπαττο αξίομα, γιατί ήτανε δινός ρήτορ. Κι έτσι ο αγώνας τώρα δικεόνεται, κι όλος ο κόσμος γιορτάζει μαζί σας την εδώ και τώρα αλλαγή που στην οποία μπορούμε νταββέρο να πιστέψουμε, και που εσείς βέβαια ήδη πρώτοι την είχατε κιόλας εφαρμόσει με σπουδαία αποτελέσματα στην αγαπημένη μου πατρίδα σας την Μπέλλα Γκρέτσια, τη μακρινή και δεδοξασμένη δεκαετία ντι Οττόμπρε Οττάντα-Ούνο.

Όπως ίσως ήδη θα μάθατε από το ράντιο και την τελεβιζιόνε, η νίκη σας αυτή προκάλεσε εμοτσιόνι κι entusiasmo senza limiti σολάκερο τον κόσμο και στην Ιτάλια. Κι έτσι και στην κάζα Γκατούζο, όπου ο θείος Κορνέλιος έκλαιγε, κι η μαμά χαμογελούσε και δε λυπόταν για την Ίλλαρυ, παρά φορούσε στο πέτο μια κονκάρντα ντι τίπο Μπίντεν-Όμπαμα ’08. Κι ως κι ο Πατέρας την άλλη μέρα πούβλεπε τελενοτίτσιες στην αρχή μπουρμπούραγε κι έλεγε, Ντεμοκρατσία ντέϊ νέγκρι και ντι ιμμιγκράντι ιλλεγκάλι, και μετά έλεγε, πιο εύκολα θα περνάτε οι κομμουνίστι από τρύπα βελόνας παρά οι νόμοι σας από τη Τζερουσζία και τον Φιλιμπάστωρ, όμως μετά ηρέμησε. Γιατί είδε ένα εκτενή ρεπορτάτζιο από τη Μόσκα, όπου ο αγαπημένος του Πρεζιντέντε ντι Κονσίλιο Μπερλουσκόνι έπλεξε ένα ενκόμιο και είπε, μπραβίσσιμο του πλανετάρκα Όμπαμα, αφού είναι τζόβανο όμορφος κι ηλιοδιακεκαβμένος!

Και τότε η μαμά βρήκε ευκαιρία να του προσφέρει τυλιχτό τσιοκολατίνο από κείνα που του απαγορεύει ο γιατρός, κι εκείνος με τη σειρά του ανταποκρίθηκε στη χοιρονομία καλής θέλησης και είπε, η μαλαντέττα αυτή κονκάρντα φτιάχτηκε στην Τσίνα, και ίσως σίγουρα θα περιέχει αμμύαντο, βγάλτη σε παρακαλώ να μην τήνε βλέπω, παρεκτός κι αν πια με βαρέθηκες και θες να με φαρμακώσεις. Αλλά η μαμά δε την έβγαζε.

Κι όπως καταλαβαίνετε το ενοτικό μεσσάτζιο του Πρεζιντέντε Όμπαμα έχει πια αγκαλλιάσει για τα καλά και τη δική μου φαμίλια όπως και όλους μας, και δεν αφήνει περιθώρια για γκρίνιες, παρά στέλνει καταπάνω μας ένα αεράκι ντι οττιμίσμο μπενεβολέντε. Όμως εγώ πιστεύω ακράδοντα πως τα καλύτερα μένουν ακόμα για νάρθουν, και δε βλέπω την ώρα για να τα ζήσουμε μαζί.

Αμπράτσι,
Ρίνο11 σχόλια


1
Από: buzz

Κάποιες διεθνής αντιδράσεις στις εκλωγές στατουνιτέζε (Ρίνο)…

Χοιροκροτώ!…

8 November, 2008 στις 9:55 pm
2
Από: paparizos

μάθετε ορθογραφία ρέ!!!

9 November, 2008 στις 3:24 pm
3
Από: atma

Αν το έγραφες στα Ιταλικά θα το διάβαζα πιο εύκολα.

9 November, 2008 στις 9:20 pm
4
Από: atma

Α ναι!!! Ξέχασα να σας πω, τι κυκλοφορίε στην ΝΕΤ (Ραδιόφωνο) τελευταί! Ο Παπανδρέου λέει είναι ο Έλληνας Ομπάμα! Κι εγώ είμαι Σαργάνα! χαχαχα καλό ε;

Αντίο Ραγκάτσο!

9 November, 2008 στις 9:21 pm
5
Από: Rodia

Εβίβα Ρίνο!!! :)))
Οχι, ΜΗ!!! μη χαλάσεις το γράψιμό σου λέω, γράφεις υπέροχα και άμεσα και απίστευτα και ξεκαρδιστικά!!!
..όσο για το “ηλιοδιακεκαβμένος”, ε, να φέρει λίγο αεράκι Χαβάης στο Ασπρο Σπίτι..

9 November, 2008 στις 11:45 pm
6
Από: nikoxy

Ρίνο, μη μασάς ρε, μην ακούς τους λογιώτατους, σε φθονούν!

10 November, 2008 στις 9:24 am
7
Από: Maigret

“ιστιωλόγιο των θριάμβων και των μεγάλων συνγκινήσεων!”
Νταββέρω.
Συνέχισε κοζί, κάρο Ρίνο

10 November, 2008 στις 11:41 am
8
Από: maikwl

Πάλι καλά που υπάρχει και ο Ρίνο για να μας προσγειώνει… 🙂 Ως νοτιοευρωπαίος οαουτέντικο δεν πολυπιστεύει στον πολίτικο μπενέβολο. Μπραββίσιμο, χαίρομαι που συνεχίζεις στο δρόμο που χάραξε πριν μερικούς αιώνες ο συμπατριώτης σου ο Νικολό.

12 November, 2008 στις 8:20 pm
9
Από: Rino

Αμίτσι μιέι, γκράτσιε μίλλε από τα καρδιόβαθα!

Πουρτρόππο δε βρίσκω τώραδα τον τρόππο να ξανανταποδώσω, για τα ιπέροχα σχόλια και την τόσο αυτή μεγάλη σας μπλωνγκο-αγάπη! Μάθετε όμως πως παρακουλουθώ με προσοχή κι αλτίσσιμα κοντσεντρατσιόνε την εκλωνγολοτζία που εσείς διεσσοδικά αναπτύσσετε. Κι έχω πια πηστεί πως το νέο κόμμα σας ντι τσέντρο ραντικάλε είναι ασσολουταμέντε νετσεσσάριο για την εκονομία και την πολίτικα ντι Μπέλλα Γκρέτσια, γιαυτό και θα κάνω τα πάντα για να σας στηρίξω.

Ρίνο

12 November, 2008 στις 10:31 pm
10
Από: aggelos

sta sera caro amico gatuso den 8a paiksw mpalla me thn e8niki. 8a paw sto amerika na agorasw fthno chrysler -ksepoulane! kai to gouverno dinei ki epidothsh 25 dis…
Elpizw o Barak – Husein na mou kanei ki emena kamia ekptwsh..
Ante na doume ti allages 8a kanei o kaiser otto me to neo aima pou kalese.

19 November, 2008 στις 11:12 am
11

[…] κι αυτή στο στόχαστρο. (Μην το πείτε στον ευαίσθητο συνιστολόγο Ρίνο […]

2 February, 2009 στις 12:54 am