The Internet Pastoral (II): blog ‘n’ roll


Μας κούρασαν και οι ποιητικοί τρόποι, τα μεγαλεία του τόπου, η ρητορεία. Μας κούρασε και το μεταμοντέρνο παρόν μας, αυτή η διαρκής αναζήτηση λίγης λάμψης πάνω στα καπνισμένα ερείπια. Μας επέτρεψε τουλάχιστον αυτός ο συγχυσμένος καιρός να πούμε τα λιγοστά μας λόγια, έστω λειψά και μισοτελειωμένα. Είναι κι αυτό μια πρόοδος, ένα μικρό βήμα προς μια κοινωνία πιο ανοιχτή, λιγότερο ανελεύθερη. Θα το εκμεταλλευτούμε.

Ένα σεμνό μανιφέστο.

Δε γράφει για επαναστάσεις, ορμητικά ποτάμια κλπ. Είναι ένα μανιφέστο κατά των μανιφέστων – γιατί η ίδια η ιδέα του μανιφέστου είναι θαμμένη κάτω απ’ τα καπνισμένα ερείπια, μαζί με τις μεγάλες αφηγήσεις. (Ένας λόγος που δε με συγκινεί αυτό το κείμενο, που διάβασα πριν λίγο καιρό μέσω του open).

Έχει μια κλίση προς τον πεσιμισμό – και λίγο απ’ το σύνδρομο χρονίας κοπώσεως του μπλόγκερ. Βλέπει τα αεροδρόμια δίπλα στα ερείπια, αλλά διστάζει να μιλήσει γι’αυτά. Νομίζω καλά κάνει. Μ’ ενοχλεί η μπλογκόφουσκα, κυρίως εδώ στην Αμερική.

Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα βγει απ’ όλη αυτή την ιστορία..10 σχόλια


1
Από: Sakis

Άσχετο με το post. Το παστέλ είναι, κατά τη γνώμη μου, ok. Αλλά το…Le Celluloid Surreal δεν μου κάθεται καλά όπως και, κυρίως, το background photo. Σόρρυ Δήμητρα (?). 🙂

19 February, 2005 στις 11:42 am
2
Από: Sakis

ΥΓ. Δεν συμφωνούσες που δεν συμφωνούσες με το μανιφέστο στο open. Δεν έκανες βρε και κάνα σχόλιο να το πεις;! Μόνο εγώ σχολίαζα (διαφωνούσα) και αναρωτιόμουν “Βρε μπας και όλοι οι άλλοι συμφωνούν και γω είμαι ο…τρελός του χωριού; 🙂

19 February, 2005 στις 11:48 am
3
Από: Yorgos

Συμφωνώ για το design. Τη Δευτέρα τελειώνει ο καρνάβαλος – btw έχεις δει αυτό το υπέροχο ποστ;
(Κι έτσι μπήκαν άλλοι δυο στο χιτ λιστ της Δήμητρας =)

19 February, 2005 στις 12:00 pm
4
Από: thas

Μετά το σεμνό μανιφέστο θα πω και το σεμνό μου ευχαριστώ. 🙂

19 February, 2005 στις 4:26 pm
5
Από: Sofia

Μην ακούω μαλακίες. Είμαστε ελιτιστες (και μπράβο μας) και γι’αυτό το καινούριο design είναι γ α μ ά τ ο

Αστους να λένε παιδί μου

19 February, 2005 στις 6:49 pm
6
Από: Yorgos

Σοφία της δίνεις θάρρος. Next thing you know, αυτό το σχόλιο θα είναι αν γκαραμόν =)

20 February, 2005 στις 10:24 pm
7
Από: DiS

Καθυστερημένο το σχόλιο αλλά εγώ το γράφω έτσι κι αλλοιώς.

Το όλο design του template το βρίσκω χάρμα. Και τα χρώματα, και το στυλ, και τη φωτό του header. Όλα δένουν όμορφα, είναι αρμονικά και επιπλέον ευχάριστα στο μάτι. Μακάρι να κυκλοφορούσαν κι άλλα τέτοια στην ελληνική μπλογκόσφαιρα (που τέτοια τύχη).

Εκεί που διαφωνώ είναι με τη μπλέ γραμμή “πλαίσιο” γύρω απ’ τα icons των “meta”. Μια μαύρη (στο 1) νομίζω ότι ίσως πήγαινε καλύτερα. Επίσης, το ccLicence καλό είναι αλλά άχρηστο για τα ελληνικά δεδομένα. Όσο για τα stats, υπάρχει και plugin του wordpress για δαύτα που είναι λιγότερο intrusive. Αν σας ενδιαφέρει, μπορώ να ψάξω να το βρω (το τελευταίο έχει να κάνει με την έμφυτη αντιπάθεια που τρέφω προς τα αναβοσβήνοντα gifs).

Αυτά 🙂

21 February, 2005 στις 1:49 am
8
Από: Yorgos

Θενκς – ζωή να έχει ο καθεδρικός του web. Tα μετα θέλουν λίγα μερεμέτια, όπως και τα κόμεντς. Το CC είναι εκεί περισσότερο ως endorsement (γιατί το έχει ανάγκη το endorsement μας! =), παρά για πρακτικούς λόγους.

Τα περί σεμνού plugin σκόρπισαν ενθουσιασμό! Που βρίσκεται; Από τότε που ξεκίνησε η ατέρμονη μετακόμιση του re_invigorate, υφιστάμεθα την ασχήμια του AFS..

21 February, 2005 στις 2:26 am
9
Από: DiS

Λοιπόν, το “σεμνό” plugin (που δεν το έχω δοκιμάσει στο WP 1.5 αλλά δεν βλέπω γιατί να μη λειτουργεί) θα το βρείτε εδώ.

Αν θέλετε να το δείτε εν δράσει σε κανονική σελίδα και όχι μόνο στο demo που δίνει το site, μπορείτε να το δείτε στο blog μου (στην αριστερή μπάρα των link, εκεί που γράφει “Στατιστικά” – για να δείτε και τη γενική εμφάνιση και “κόλλημά” του σε οποιοδήποτε σημείο -).

Ελπίζω να σας βολέψει. Εγώ παράπονο δεν έχω, πάντως.

22 February, 2005 στις 1:37 am
10
Από: DiS

Σε περίπτωση που τελικά δεν δουλεύει με το 1.5, ρίξτε μια ματιά κι εδώ. Μπορεί να βρείτε κάτι που να σας κάνει. Κάθε μέρα πια βγαίνουν καινούρια plugin 🙂

22 February, 2005 στις 2:17 am